Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:57 09.07.25 
Религия и мистика
   >> Християнство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Езическият съюз - враг на семействотонови  
Автор Boдeндyx® (Народен будител)
Публикувано29.03.07 09:00

Че езическият съюз е враг на семейството е известно отдавна - толерират се всякакви извращения (блудствени съжителства, еднополови бракове, разрешаване на осиновяванията на деца от еднополови "семейства", наказание за родители, които дисциплинират децата си с бой, предоставяне на равни права на извънбрачните деца и на тези, родени в нормални семейства - като първите дори се ползват с много повече привилегии), докато нормалните семейства са обект на дискриминация от страна на държавната власт. А сега една от най-горещите радетелки за създаване на единна европейска държава - "демократична" Германия надмина и хитлеризма в откъсването на децата от семейната им среда:

Тема Re:нови [re: Boдeндyx®]  
Автор Bиливap (елфче)
Публикувано29.03.07 09:42

Ако по закон всички деца са длъжни да ходят на училище, законът трябва да се спазва.
Като не искат да спазват закона, могат да напуснат Германия, да.
В училище децата се срещат с други деца, изграждат се като личности, създават контакти, общуват с връстници.
Майка ми е учителка в детска градина с 30 годишен стаж и сме си говорили с нея по темата има ли смисъл децата да се пращат в детска градина.
Децата, които са ходили на детска градина и децата, които не са, имат съвсем различна подготовка, когато прекрачат прага на училището в първи клас.
Тези, които са ходили на детска градина по-лесно общуват с връстниците си, по-малко избухливи са, по-дисциплинирани са (да стоят мирно на чина и да слушат учителката), по-концентрирани са, по-малко егоистични са, научили са се на компромиси, по-добре подготвени са за елементарни неща като сезоните, да познават колко е часа и т.н.
Същото е и с училището.
Сигурна съм, че никой от вас не е получил образованието си вкъщи, а всички сме ходили на училище.
Сигурна съм също така, че не съжалявате за училищните спомени.
И щом психиатъра казва, че въпросната изостава с развитието си, значи е така.
А дали е само по вина на домашното образование, може да се дискутира още.

С една дума - поредната извънредно неадекватна статия в този определено екстремистки сайт, който обслужва съмнителни интереси, но не и обективната истина.

Невъзможно е да се изобрети нещо глупакоустойчиво, защото глупаците са безкрайно изобретателни.

Редактирано от Bиливap на 29.03.07 09:42.

Тема Re: Езическият съюз - враг на семействотонови [re: Boдeндyx®]  
Автор ask2OO4 (питанка)
Публикувано29.03.07 11:30

Че германските закони са отврат и два пъти повръщано и не само, че силно ограничават елементарни човешки неща, но и създават душевно осакатени хора, - така е. Обаче според мен и това, че са намерили у детето фобия от училището е доста обективно. На практика при такова законодателство и при такова възпитание няма как да не се развие такава фобия. Така че и родителите имат немалко вина, но пък не виждам от какъв зор държавата трябва да им държи сметка и то по такъв начин.

"Истина, мъчно е на онемелия от чудо да говори на оглушели от крясъци."

Тема Re:нови [re: ask2OO4]  
Автор Bиливap (елфче)
Публикувано29.03.07 11:49

Прекрасно, имаме си спец по немската законодателна система.
За разлика от България, където е модерно да заобикаляш законите, те следят за спазването на техните.
Затова у нас е пълно с циганета, които нямат дори завършен 8-ми клас, а уж и нашето образование е задължително за всички.
Моите поздравления за германците, които дадоха нагледен пример какво става, когато съзнателно и нарочно заобикаляш закона и се поставяш над него.
Срам и позор за такива родители, които са увредили детето си по такъв начин, че психиатър да го освидетелства.

Невъзможно е да се изобрети нещо глупакоустойчиво, защото глупаците са безкрайно изобретателни.

Автор kakata (от Тобосо)
Публикувано29.03.07 12:24

Не сме прочели становищата на германските официални власти, и така картинката не е пълна. За да си изгради човек становище трябва да чуе и двете страни.
Ако детето е индоктринирано и ограничавано, може и мярката да е правилна.

Тема Re:нови [re: Bиливap]  
Автор ask2OO4 (питанка)
Публикувано29.03.07 12:46

Законът им претендира за прекалено високо място. Аз съм човек, личност, нося Божия образ в себе си. Не мога да бъда подчинен на бездушния закон. Аз като човек още по дефиниция стоя над закона и няма как иначе да бъде. Така че не се учудвай на възмущението ми. В Германия (а и другаде) самият закон е незаконен. Аз затова написах, че осакатява хората душевно, защото е поставен над човека. Т.е. човек става (или се принуждава да стане) нещо по-низше от закона, бездушната система от правила, да му се под_чини.

Не такива са законите, на които се подчиняваме. Защото е правилно да се подчиняваме на Бога, никой не е по-голям, по-висш от Него. Затова Той е Господ, защото е Господар на всичко, Той владее всичко. И Неговият закон не е сухи правила, които сковават, ограничават и подчиняват човека на нещо безкрайно по-низше от човека, а е даден за да знаем ние Неговата воля та да се подчини по-низшето на по-висшето, както е законно да бъде.

Тема Единственото правилно отношение-нови [re: kakata]  
Автор maycal (старо куче)
Публикувано29.03.07 13:04

-"Не сме прочели становищата на германските официални власти, и така картинката не е пълна. За да си изгради човек становище трябва да чуе и двете страни.
Ако детето е индоктринирано и ограничавано, може и мярката да е правилна."

Тема Re:нови [re: ask2OO4]  
Автор Bиливap (елфче)
Публикувано29.03.07 13:20

Ти си уникален!
(това изобщо не е комплимент)

В Германия (а и другаде) самият закон е незаконен
А ти в качеството си на какъв изказваш това смело, да не кажа смешно, че ще започна да се повтарям, твърдение?
На законотворец може би?

Аз като човек още по дефиниция стоя над закона и няма как иначе да бъде.
Тоест ти си анархист?
Никой не е над закона - добър или лош, законът се спазва, за да има ред в обществото.
Ако е чак толкова лош, законът се променя според нагласите на мнозинството чрез избраните от хората представители - законотворци, които имат делегираните права да променят законите.
Ти си от тая страна на бариерата, от която са онези, които спазват закона, ако не си разбрал.

Не такива са законите, на които се подчиняваме. Защото е правилно да се подчиняваме на Бога, никой не е по-голям, по-висш от Него. Затова Той е Господ, защото е Господар на всичко, Той владее всичко
Ти си за арест

Да си чувал някога за писани и неписани закони?
И двата вида са за да се спазват.
Съжалявам, че ще те разочаровам, но живееш в общество със закони и сред хора, които трябва да ги спазват.
Ако не ти изнася - отшелничеството и живот в абсолютна изолация са твоята алтернатива.
Може и принудителна от компетентните власти, ако настояваш

Автор БoянlYl (магесник)
Публикувано29.03.07 14:41

Абе ей кое наричаш ти езически съюз бе

Христяните като цяло май сте по извратени
Че и наричате езичество всичко лошо
Имам един приятел езичник дето любовницата му е протестантка че ако знаеш какви неща прави с нея и с тая уста взема причастие
Че изневерява и на мъжа си че освен че му слага рога сега ще има дете и от езичника и ще лъже мъжа си че е негово тъй че не ми приказвай кое по извратен
Ама кво ли ти разправям като не обръщате внимание на жените си така ще е

Тема Re:нови [re: Bиливap]  
Автор ask2OO4 (питанка)
Публикувано29.03.07 15:45

Отговорите на всичките ти въпроси и недоумения се намират в постинга ми, към който си ги отправила.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.