Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:39 26.03.25 
Религия и мистика
   >> Християнство
*Кратък преглед

Тема Адам и Ева  
Автор oros (ентусиаст)
Публикувано02.01.07 02:34

Не знам кой съм и за какво съм в този клуб, но това, което пиша, плаши дори и мен. Тази година започнах добре - развенчах още един мит.
Ако обичате истината, то тогава ще разберете написаното.
Ако пък искате да си живеете с измислени от други митове и легенди, не четете.

Книга Битие на Стария завет:

[4:1] Адам (dominus, господар – Максимиан Херкулий, съуправител на Диоклетиан) позна Ева (Евтропия – сирийка, била съпруга на Максимилиан Херкулий и майка на Максенций и Фауста, по Авр. Виктор. Извл. ХL), жена си; и тя зачена и роди Каина (Констанций І Хлор), и рече: придобих човек от Господа.
[4:2] Роди още и брата му Авеля (Галерий Валерий Максимиан Август). И Авел (Валерий) стана пастир на овци (Аврелий Виктор пише: “Въпреки своята грубоватост, Галерий бил справедлив и заслужавал похвала; имал прекрасна фигура, бил отличен войник и щастието го следвало; родителите му били селяни и той самият навремето пасял добитък, откъдето и приякора му Арментарий (скотовъдец); родил се на брега на Дунав в Дакия (днешна Румъния) там е и погребан” Авр. Викт. Извл. Хl.), а Каин беше земеделец (илириец, или далматинец. Евтропий пише, че бил човек с мек нрав, учтив и живеел толкова скромно, че в празнични дни дори вземал назаем от други сребърни прибори; галите го обичали и се радвали, че са се избавили както от престореното благоразумие на Диоклециан, така и от кръвожадното безразсъдство на Максимиан Херкулий (Евтроп. Х. 1).
[4:3] След няколко време Каин (Констанций І Хлор) принесе Господу дар от земните плодове;
[4:4] и Авел (Валерий) също принесе от първородните на стадото си и от тлъстината им. И Господ погледна благосклонно на Авеля (Валерий) и на дара му;
[4:5] а на Каина (Констанций) и на дара му не погледна благосклонно. Каин (Констанций І Хлор) се много огорчи, и лицето му се помрачи.
[4:6] И каза Господ (Бог) на Каина (Констанций І Хлор): защо се ти огорчи? и защо се помрачи лицето ти?
[4:7] Ако правиш добро, не подигаш ли лице? ако пък не правиш добро, то грехът стои при вратата; той те влече към себе си, но ти владей над него.
[4:8] И рече Каин (Констанций І Хлор) на брата си Авеля (Валерий): (да идем на полето). И когато бяха на полето, Каин (Констанций І Хлор) нападна брата си Авеля (Валерий) и го уби.
[4:9] И рече Господ (Бог) на Каина Констанций І Хлор): где е брат ти Авел (Валерий)? Той отговори: не зная; нима съм пазач на брата си?
[4:10] И рече (Господ); какво стори? Гласът на братовата ти кръв вика от земята към Мене;
[4:11] и сега проклет да си от земята, която е отворила устата си да приеме братовата ти кръв от твоята ръка;
[4:12] когато работиш земята, тя не ще ти дава вече силата си; ти ще бъдеш изгнаник и скитник по земята.
[4:13] И рече Каин (Констанций ) Хлор) Господу (Богу): наказанието ми е по-голямо, отколкото може да се понесе:
[4:14] ето, Ти сега ме пропъждаш от лицето на земята, и аз ще се скрия от лицето Ти и ще бъда изгнаник и скитник по земята; и всеки, който ме срещне, ще ме убие.
[4:15] И Господ (Бог) му каза: затова именно всекиму, който убие Каина (Констанций І Хлор), седмократно ще се отмъсти. Тогава Господ (Бог) тури на Каина (Констанций І Хлор) знак, за да го не убие никой, който го срещне.
[4:16] И отдалечи се Каин (Констанций І Хлор) от лицето Господне и се засели в земята Нод, на изток от Едем (Никомедия)
[4:17] И позна Каин (Констанций І Хлор) жена си (Елена І), и тя зачена и роди Еноха (Константин І Велики). И съгради той град, и нарече града по името на сина си Енох (Константин І Велики – Константинопол).
[4:18] На Еноха (Константин І Велики) се роди Ирад (Гаидад (Констанций І); Ирад (Констанций І) роди Мехиаеля (Малелеила (Валентиниан І); Мехиаел (Валентиниан І) роди Матусала (Теодосий І); Матусал (Теодосий І) роди Ламеха (Хонорий).
[4:19] Ламех (Хонорий) си взема две жени; името на едната беше Ада (Евдокия, Aelia Eudocia, истинското и име е било Athenias), а името на втората Цила (Села – Галла Плацида).
[4:20] Ада (Евдокия – умира в Сердика – Иерусалим, където вдига много църкви и манастири) роди Иавала (Флавий Констанций ІІІ); той беше баща на скотовъдци, които живеят в шатри.
[4:21] Брат му (на Ламех - Хонорий) се казваше Иувал Ivbal (Флавий Blavi Аркадий), Валия: той беше баща на всички, които свирят на гусли и пищялки.
[4:22] Цила (Галла Плацидия) също роди Тувалкаина (Товела, Атаулв кан, Валентиниан ІІІ), ковач на всякакви медни и железни сечива. А сестра на Тувалкаина (Валентиниян ІІІ) беше Ноема (Хонория).
[4:23] И рече Ламех на жените си: Ада и Цила! чуйте гласа ми; жени Ламехови! послушайте думите ми: аз ще убия мъж, който би ме уязвил, и момче, което би ме наранило;
[4:24] ако за Каина (Констанций Хлор) се отмъстява седмократно, то за Ламеха (Хонорий) - седемдесет пъти по седем.
[4:25] Адам (dominus) пак позна жена си (Ева - Евтропия), и тя роди син, и му даде име Сит (Флавий Валерий Север); понеже (казваше тя,) Бог ми даде друго чедо, вместо Авеля (Валерий), когото Каин (Констанций І Хлор) уби.
[4:26] На Сита (Север) тъй също се роди син, и той му даде име Енос (Лициний); тогава наченаха да призовават името на Господа (Бога) - (След победата вад Максимин Даза през юни 313 г. Лициний провъзгласил от Никомедия двобода на вероизповеданието).

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ако продължавам така, то какво ще остане от Библията?
Всички тези царе, римски императори, или управители, както е най-правилно да се наричат, са свързани пряко с гр. София - Сердика.
Това ще ви го покажа и в още един дубликат от Книги Царства.
Но след като се наспя.

Тема Re: Адам и Еванови [re: oros]  
Автор Last_Roman (PRAEFECTUS URBI)
Публикувано02.01.07 11:11

Браво, как не се бях сетил.

Ех, тоя алкохол какво прави с хората.
Само че ти сам твърдиш, че римските императори са живяли в Средновековието. Даже ги изкара аналози на прабългарските ханове в една своя друга тема. И сега какво - Максимиан е Адам, а Диоклециан е БоГ? А все пак стария завет съществува много преди тях. Или свитъците от Кумран са фалшификат? Иначе ме кефи да чета и ти се възхищавам на способността да нагаждаш по толкова извратен начин фактите за теориите си. Това си е талант да изкараш черното бяло. Трябваше да станеш адвокат.
Положително трябва да се ориентираш да издадеш някоя своя теория. Ако не друго - поне пари ще ти докара.

Facta, non verba!

Автор kakata (от Тобосо)
Публикувано02.01.07 12:45

Приятни сънища, и не забравяй да си пиеш хапчето преди лягане, моля те.

Тема Re: Адам и Еванови [re: Last_Roman]  
Автор oros (ентусиаст)
Публикувано02.01.07 14:54

Ще ти кажа каква е рецептата за творческо вдъхновение.
Пиеш една чаша сикер (ракия, де), две чаши хубаво червено вино, всичко това с хубаво мезе и добри и весели приятели. Това ще трябва да го направиш на някой ден, свързан с християнски бог, а Василовден е един много добър ден за вдъхновение. Василий е едно от имената на Христос.
А, забравих!
Към това прибави и един хубав любовен завършек с млада и хубава жена и се получава.
Иначе ме кефи да чета и ти се възхищавам на способността да нагаждаш по толкова извратен начин фактите за теориите си. Това си е талант да изкараш черното бяло. Трябваше да станеш адвокат.
Положително трябва да се ориентираш да издадеш някоя своя теория. Ако не друго - поне пари ще ти докара.

Защо смяташ, че аз съм извратен, а не онзи, който е измислил глупостите за Адам и Ева, Бог, реброто на Адам, Рая и още ред подобни глупости.
Влязохме в Европа и 21 век, а нивото на глупостта си остава същата.
Ти ката "специалист" по римските работи ми докажи, че някъде греша.
Предполагам, че от ромски (цигански) работи разбираш повече, отколкото от Римски.
Аз пиша книга и ще я издам, ако е казал Бог и ще ти изпратя една с автограф.
Това мое изследване за Адам и Ева вече обикаля света от няколко часа и предизвиква шок.
И то не защото е фантасмагория, а реален факт.
Когато фактите говорят и боговете мълчат. Обаждат се само глупавите човеци, защото не разбират за какво иде дума.
И ти си решил да ме модерираш и триеш в клуб История?
Не ме трий а ме опровергавай с реални факти и доказателства, а не със свитъците от Кумран. Ако ги познаваше добре, щеше да забележиш, че те са с полета от двете страни както при печатните книги, а това ги датира вече към 17-18 век. На римските дипломи къде са им полетата?
Момче, с Римска история се занимавам от 30 години и то много интензивно, а ти си на 24. Вместо да ходиш по гаджета ме преследваш навсякъде в клубовете и продължаваш да се излагаш.
Да не си обратен, ей?
Не си падам по момчета, да знаеш!
Имам си хубава и млада жена и това ми стига.

Автор funy77 (антифашист)
Публикувано06.01.21 04:01

основателят на Баварските илюминати се казва Адам.
тяхната основна позиция е да ползват псевдоними.
и в интернет се поддържа точно този постулат, на Вайсхаупт.
връщам си стария подпис - значи имам ню new олд old подпис signature.

my new old Sign:
Turkey is The Key.Turkey
Каквото и да означава това - cold or hot.

]/b]

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.