Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:56 13.11.25 
Религия и мистика
   >> Християнство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема Хари Потър, който убива деца  
Автор JoroHМодератор (ВРИД)
Публикувано20.08.06 19:27

Преди 3 години едно българско дете на десет години се хвърля от седмия етаж с убеждението, че няма да падне, а ще полети като любимия си герой Хари Потър. Не зная защо това е останало някъде встрани от общественото внимание. Може би милионите, вложени във филмовата индустрия струват повече от живота на едно дете. Аз не бях чувал за случая и от това, което прочетох съм възмутен.

Редактирано от JoroH на 20.08.06 21:04.

Тема Re: [re: JoroH]  
Автор Bиливap (елфче)
Публикувано20.08.06 21:25

И Едисон е виновен, че хората умират от токов удар.

Тема Re: [re: Bиливap]  
Автор Heпoзнaт® (Ставри)
Публикувано20.08.06 21:48

Добре, че Нютон е открил закона за гравитацията. Ако не го познавах, имаше опасност да се хвърля от десетия етаж, за да изпреваря асансьора

Умерен в пиенето християнин

Тема Re: Хари Потър, който убива деца [re: JoroH]  
Автор фaмyлyc (щастливец)
Публикувано20.08.06 22:01

Според мене десетгодишно дете не може да е скочило, защото е убедено, че ще лети като Хари Потър. Четиригодишното, което се споменаваше в материала, че скочило от масата с метлата - да, то може да е вярвало, че ще хвърчи, но дете с нормален интелект на десет години - не, още повече това момче е било отличник, весело, по описанията социално вградено, нормално, не е показвало някакви отклонения в поведението преди това и пр.

Забележи - момчето трябвало да си измисли наказание - и си избира наказание да скочи и да лети, нещо, което за Хари Потър е най-голямото удоволствие и начина му на себедоказване. Не се втъзват нещата... Понякога децата правят такива неща. Знам дете което се отрови (не показно) и щеше да умре защото имало 4 на контролното. После - момчетата - 10 годишни - са "изловени" в простъпка че си събули панталонките пред момичетата - постфактум невинна, но за момента, в мащабите на град Лъки, сигурно е било нещо близко до Содом и Гомора.

Т.е детето е било емоционално притиснато и от "срамната" постъпка, и от "страшната тайна" за скритата петица. И то нито е искало да умре, нито е вярвало, че ще хвръкне по небето, а намерило начин да избяга от конфликта си, който му изглеждал неразрешим а кой ги дава тия начини - ние християните знаем

ПС!!!!! НО след и въппреки всякакви разсъждения - за самоубиството и на децаи на големи - при разните предразполагащи моменти - за християнина е ясен източника - не е Хари Потър и баба Яга, а сатана, който като лъв дебне и обикаля, търейки кого да погълне, а това е един от най-сигурните му начини. Доколко сега това вживяване в Хари Потъровци и приказни герои имало някаква роля... може да се спори

<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от фaмyлyc на 20.08.06 22:09.</EM></FONT></P>

Редактирано от фaмyлyc на 20.08.06 23:19.

Тема Re: Хари Потър, който убива деца [re: JoroH]  
Автор ogrizko (маскиран)
Публикувано20.08.06 22:05

Като чета коментарите... по-добре да не беше пускал темата :(

Това съм аз.. огризко!

Тема Re: Хари Потър, който убива деца [re: ogrizko]  
Публикувано20.08.06 22:13

Ти вярваш ли, че който чете за Червената Шапчица като дете, почва да гълта после стари баби...или поне да се опитва

Редактирано от фaмyлyc на 20.08.06 22:14.

Тема Re: [re: Heпoзнaт®]  
Публикувано20.08.06 22:15

Язък

Тема Re: Хари Потър, който убива деца [re: фaмyлyc]  
Автор Mancho_ (специален)
Публикувано20.08.06 22:46

Огризко не обръщай внимание на коментарите...

Фам не знам...има много хора, различно мислене пък дори и сред децата. Но вярно е: кой е подбудител на тези неща...всички знаем.

Накрая не ми хареса и това: учителката е виновна за всичко...отчасти да, но за всичко. Не обичам тази наша прекрасна черта: за всичко има виновни и това никога не сме ние...

Тема Re: Хари Потър, който убива деца [re: фaмyлyc]  
Автор terzit (старо куче)
Публикувано20.08.06 23:05

аз много обичам да "гълтам" стари баби...

Тема Re: Хари Потър, който убива деца [re: Mancho_]  
Автор JoroHМодератор (ВРИД)
Публикувано20.08.06 23:13

и мен ме подразни, че се хвърля цялата вина върху учителката. Голяма работа, че е казала да си измислят наказание. Наистина е малко тъпо, но жената е била в стрес. В едно малко родопско градче тя е щяла да бъде замесена в общоградски скандал,изнервена е и е реагирала непрофесионално. Обаче някой би ли могъл да предположи, че ще стане така.
според това което пише детето е скочило с убеждението, че наистина ще лети като Хари Потър. И родителите му твърдят това. Според мен всичко е плод на окултното насилие, което се упражнява върху децата чрез медиите, колкото и наивно-харизматично да звучи. И интересно защо този случай е останал скрит за обществото и се е разминало с няколко публикации в пресата само. Според мен лобито на рекламно-развлекателната индустрия е изиграло роля случаят да остане скрит.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.