Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:30 15.07.25 
Религия и мистика
   >> Християнство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Кесаревото на Бога, Божието на Кесаря...  
Автор Dankata (минаващ)
Публикувано25.11.05 20:07

''24 Покажете ми един динарий. Чий образ и надпис има? И [в отговор] казаха: Кесарев.
25 А Той рече: Тогава отдавайте Кесаревото на Кесаря, а Божието на Бога.''

Как ще коментирате това събитие ? Одобрявате ли освещаване на злато, изобразяване на лика на Исус Христос върху монети или златни накити. Одобрявате ли освещаване на дискотеки, барове, кръчми и т.н. Знаем че православните попове доста практикуват такива освещавания.

Ако одобрявате, моля обяснете защо и в какво точно се състои освещаването

Поздрави

Luka 10:27

Тема Re: Кесаревото на Бога, Божието на Кесаря...нови [re: Dankata]  
Автор lutom (бивш Келка)
Публикувано25.11.05 22:58

Знаем че православните попове доста практикуват такива освещавания
Понеже православните вярват повече в Бога, защото по-често във всекидневието си се обръщата към него. Това единствено доказва нещото, което пишеш.

Автор Ask2OO4 (питанка)
Публикувано25.11.05 23:14

Мисля, че това е последното подходящо място да се изобразяват религиозни мотиви, а какво остава до Христовия лик. Още когато изваждаха новите еднолевки с лика на св.Иоан Рилски имаше много хора против такъв подход. Парите са достъпни за всички, те се държат по какви ли не нечисти места, задни джобове, прехвърлят се с крайна небрежност. Както подобава на пари. Но когато на тях има изобразени свещени лица, това придобива измеренията на кощунство и поругание. Поредната подигравка, която се прави с всичко свято.

Освещаването на разни сгради и предмети е свързано с молитва към Бога да благослови използването на тези сгради и предмети. Но всеки може да си представи колко струват такива молитви при намерения (и действия) за използване на осветеното пряко Божия закон.

Автор ng (простор)
Публикувано25.11.05 23:35

не одобряваме. Тука пише практически само един "православен поп" и той вече е изказал недоумение в религия бг, така че не знам кого поучаваш в клуб Християнство с тази тема.

в скорби распространил мя еси

Тема Re: Кесаревото на Бога, Божието на Кесаря...нови [re: ng]  
Автор Ask2OO4 (питанка)
Публикувано26.11.05 00:20

Абе двама са, но другият се обажда рядко. И на него му е дошло до гуша от простотии.

Автор Joro Hrasta (той е!)
Публикувано26.11.05 10:02

Преди време в Благоевград в местния всекидневник бяха снимали един поп как за един ден успява да "освети" три предизборни кампании. Освещават се най-абсурдни неща. Но това е то последното време.

За мен

Тема Re: Кесаревото на Бога, Божието на Кесаря...нови [re: Joro Hrasta]  
Автор ng (простор)
Публикувано26.11.05 14:34

Ами още порови по местните вестникарски издания, иди в библиотеката, ако трябва, рови по годишнини. После си кажи гордо - ето защо съм инославен. Щото някъде някакъв поп еди си какво.

Тема Re: Кесаревото на Бога, Божието на Кесаря...нови [re: ng]  
Автор Dankata (минаващ)
Публикувано26.11.05 18:28

''16 От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи?''

Надя, трябва да се изобличават такива ''Божи служители'', за да се види на кой всъщност служат. Извинявай, ама ти не си представител на всички православни, за да приемаш всичко лично. Ако протестант беше осветил това злато, пак щях да пусна същия постинг. Ама е православен поп, какво да направя.. Отиди на няколко откривания на барове и кръчми, ще видиш че все православен поп ги освещава. Еми трябва да се изобличават такива дела, и ние истинските вярващи, било то протестанти или православни, да се разграничаваме от подобни престъпления срещу нашия Господ. Точно както направи и Аск2004, слава на Бог за това, много се зарадвах на неговите думи.

Поздрави

Luka 10:27

Автор ng (простор)
Публикувано26.11.05 18:42

всякакви богохулници правят всякакви неща. ОТ БПЦ ако очакваш особена принципност, хм. Щом са осветили църквата на Баба ти Ванга, какво да говорим. А ти тия теми ги пускай в клуб Православие, а не тук, защото тук ги пускаш не заради дискусията, а за да оплюеш православието. На това пък аз ще ти реагирам. На теб сладко-сладко ти се приказва със съмишленици-сатанисти, които смятат, че Богородица не е родила Бог, а е била някъде в командировка, когато това се е случвало, а после е заживяла с Йосиф със страшна страст, изменяйки на Дух Свети, на Самия Бог.
Е, какво ще кажеш за така изказаното ми мнение?

Автор ng (простор)
Публикувано26.11.05 21:34

Dankata, прелистих форума, за да видя какви теми си пускал тука. До една са антиправославни. Явно в омразата към православието се заключава духовният ти живот въобще. Покажи ми, моля те, една антипротестантска тема, която да съм пускала, защото не помня такъв случай. Имам само "Защо мразите народа си", която беше рефлексия на пръкващите се като гъби антиправославни теми, които завъзникваха, след като затвориха чърча. Изобщо моите теми са си за нещата, които ме касаят във вярата ми - за молитвата, за църквата, в която принадлежа с хубавото и лошото там, за изповедта, за библейски текстове и пр.
Интересно защо не те интересува твоята собствена вяра толкова, че да пишеш за нея и да пускаш теми за нея...

ПС Например в темата Зодии питаш"
Вярват ли ПРАВОСЛАВНИТЕ в зодии, какво ще кажете...
А в протестантските вестници от протестантските държави, в техните сайтове, ами в католишките, там зодии няма ли, бре, човече... Ужасни сте, значи...

Редактирано от ng на 26.11.05 21:36.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.