Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:18 30.11.25 
Религия и мистика
   >> Християнство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема смирението и успеха в кариерата?нови  
Автор kaмъчe (.)
Публикувано05.10.05 21:58

така, а как ви се съчетава смирението и въобще християнските добродетели с успеха в кариерата? то вече отсрещната страна работи изключително с удари под кръста, т.е. всякаква форма на нечестиви постъпки, лъжи, клевети, интриги и пр.

човек ако си мълчи какво ще стане? а ако не си мълчи? къде е мярката?

вие какво правите?

как е добре да се постъпва по Горния стандарт?

Тема Re: смирението и успеха в кариерата? [re: kaмъчe]  
Автор White RavenМодератор ()
Публикувано05.10.05 22:13

Аз общо взето много отстъпвам, но вече съм на възраст дето съм решила да не давам да ми се качват на главата. Общо взето както се държат с мен така се държа и аз. Нямам намерение да ставам на никого изтривалка в името на криворазбрано християнство. Така като съм се държала нищо не съм постигнала. Бъди себе си и не отстъпвай за нешата за които си права. А това с подмолните удари - бъди директна, нищо не замазвай.

Тема Re: смирението и успеха в кариерата?нови [re: kaмъчe]  
Автор White RavenМодератор ()
Публикувано05.10.05 22:17

ПС. Приципно ако не те уважават като личност няма да уважават и вярата ти. А ще те уважават, когато държиш на себе си и на нещата, които правиш, без да си фалшиво смирена.

Тема Re: смирението и успеха в кариерата?нови [re: White Raven]  
Автор promtrei (новак)
Публикувано05.10.05 22:25

Това правя и аз.Ти как мислиш?Аз в коя група съм?Изтривалка ли съм или държа на себе си?A,срещу фалшиво смирение съм против.Бая "пердах" отнесох за това.Но в интерес на истината нито в един клуб твоите принципи не дават резултат.Да.Живота е друго нещо.

Автор ng_ (утеснение)
Публикувано05.10.05 22:36

Уф, сега си търся работа и се мотая по интервюта, бях посъветвана от майка си да си крия молитвеника, та да не се вижда от работодателите. Да, ама майка ми си заминава за Варна, а Бог остава с мен.
На работните си места съм обърквала агресивно началство, когато се натъкне на смирена реакция от моя страна. Последната им имаше тик да примигва. Помня какво мигане настана веднъж, когато се съгласих на някакви там условия, не помня точно, но реакцията й беше на объркан човек.
Това е, което мога да кажа.

Яко первее умрети хотел бих, неже сия на Тя - благаго Бога моего - помисли хульния прияти

Тема Re: смирението и успеха в кариерата?нови [re: ng_]  
Автор promtrei (новак)
Публикувано05.10.05 22:39

Наде ,старите хора са го казали."Шило в торба не стои".

Автор cuddly ()
Публикувано05.10.05 23:36

на мен ми е сложен този въпрос.

Погледнато от една страна- християните разполагат с по-малко средтсва за напредък (щото изключваме непочтените), но пък разполагаме с Източника на всичка блага, или по-точно- Той разполага с нас.

Ако виждаш неправда , в някаква степен е добре да я конфронтираш, което не е лсно и рядко е "доходно" и си печелиш врагове.

Но, вярвам, че Бог може да ни води по свръхестествен начин във взаимоотношенията в работата и в разитието ни в кариерата. Демек, Той и днес прави чудеса. Нашата част е да се опитаме да останем или станем чисти.
Не е лесно.

а аз какво правя- ами съветвам се с хора и каквото ми се стори мъдро и носещо онзи мир, това правя.

днес (по)каза ли "Обичам те"?

Автор видpицa-2 (непознат)
Публикувано06.10.05 02:28

Беден е не този който има малко ,а този който иска много !А какво е кариера?Каква цел се търси?да си заработим хляба,или да задоволим гордоста с това колко знаем и колко можем?И аз се боря и не само с този хедонизъм.

Тема Re: смирението и успеха в кариерата?нови [re: видpицa-2]  
Автор kaмъчe (.)
Публикувано06.10.05 11:33

може би кариера не е точната дума, но да кажем професионално развитие, усъвършенстване на човек в професията му. вярващите да сме на най-ниското ниво в професионално отношение или що?
нали трябва да работим като за Бога? това не включва ли развитие? или да си стоим на базово ниво, колкото да си купим един хляб?
един хляб за нас?
да, но аз трябва да купя повече от един хляб и вярвай, това не е никак егоистично.

за съжаление когато както напоследък има свъхмного работа тя ме обсебва и това никак не ми харесва. дългото и напрегнато работно време ме ограбва в доста посоки. но такова е положението. другия вариант е да полегнеш в къщи.

всъщност темата беше провокирана от служебни взаимоотношения.
но отделно онзи ден като четох една книга за смирението толкова много се акцентираше на него, та се чудя как би могъл да го приложи човек?
има хора, които се опитват не само да ти се качат на главата, но и да свършат някоя работа там. та борба аз водя, но е доста ограбващо духовно.
какво да правим с колегите, които искат да им вършим работата? а на всичкото отгоре и ни клеветят зад гърба и настроиват другите срещу нас с лъжи?

Тема Re: смирението и успеха в кариерата? [re: kaмъчe]  
Автор cuddly ()
Публикувано06.10.05 12:26

хъм...ми мисля че е възможно да бъдеш или да се стремиш да бъдеш смирен и в същото време да си отстояваш границите - т.е. ако някой иска да ти се качи на главата, да не му позволяваш.
а този твой кофти колега сигурно прави същите магарии не само на теб, но и на другите или бъркам?

днес (по)каза ли "Обичам те"?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.