| 

| 

| 
                   Тема
                    | 
                     Любовта е най-голяма!
 | 

|  
| Автор | 
svoboda97 (новак) |  
| Публикувано | 12.08.05 05:02 |  
             |  
           | 

И тъй, остават тия трите: вяра, надежда и любов; но най-голяма от тях е любовта.
 1 Ако говоря с човешки и ангелски езици, а любов нямам, аз съм станал мед що звънти, или кимвал що дрънка.
 2 И ако имам пророческа дарба, и зная всички тайни и всяко знание, и ако имам пълна вяра, тъй щото и планини да премествам, а любов нямам, нищо не съм.
 3 И ако раздам всичкия си имот за прехрана на сиромасите, и ако предам тялото си на изгаряне, а любов нямам, никак не ме ползува.
 4 Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее,
 5 не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло,
 6 не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината,
 7 всичко премълчава, на всичко хваща вяра, на всичко се надява, всичко търпи.
 8 Любовта никога не отпада; другите дарби, обаче, пророчества ли са, ще се прекратят; езици ли са, ще престанат; знание ли е, ще се прекрати.
 9 Защото отчасти знаем и отчасти пророкуваме;

|   |  

| 

|  
           | 

На този свят има много любов.Но истинска любов няма,а когато я има тя бива убивана.Но истинската любов има "властта" да възкръсва,за да бъде убита за пореден път и пак да възкръсне.Живот има в нея и смъртта е безсилна пред нея.

Ти и аз и ти човече,който и да си - обичаме  ли истински?

Казват,че имало една откачалка - даскал в курса за касиери в една банка. .Курса бил назначен,поради зачистилите вноски на фалшиви банкноти.
 "Странното" било,че той ги учил как да разпознават истинската банкнотa,а не фалшивата.Така минал 6 месечния курс.От всичките "ученици на края останали само трима - "тримата глупаци".Оправданието на другите било,че са направили "шефовете" неправилен избор на "даскал" и ,че ги занимавал с това което вече знаят и че курса бил безинтересен.

Прочетох историята и се замислих,като една "патка",дето мислила,мислила...и таман да "умра" разбрах какво и имал в предвид "даскала".Ако познаваш добре истинската "Банкнотa",фалшивата няма избор.Но,кой го е грижа да познава добре "истинската банкнота"?Той иска да познава "значите" на фалшивата "банкнота" и да ги съпостава със истинската.Каква подмяна само?
 И това се счита за добродетел,мъдрост и интелигентност.

Никой не познава истинската любов освен,Отеца и Тоя я изяви.
 Слава да е на името Му.Амин!

|   |  

| 

|  
           | 

След любовта най-голяма е гордостта.

Тя е в центара на нашия религиозем живот.Този порк е нашата гордост и не се гордеем с него.В случая с другите пороци дявола използва животинската ни природа/все пак човека е едно голямо животно/,за да постигне целите си. Значи гордоста не идва от животинската ни природа,а е изцяло духовна.

Та кои казваха,че са духовни?Православните ли?Не!Тогава католиците?Не!Тогава Евангелистите - протестанти?Не!

Ами сега??? 

|   |  

| 

|  
           | 

След любовта най-голяма е гордостта.
  Тя е в центара на нашия религиозем живот.Този порк е нашата гордост и не се гордеем с него.В случая с другите пороци дявола използва животинската ни природа/все пак човека е едно голямо животно/,за да постигне целите си. Значи гордоста не идва от животинската ни природа,а е изцяло духовна.

Та кои казваха,че са духовни?Православните ли?Не!Тогава католиците?Не!Тогава Евангелистите - протестанти?Не!

Ами сега??? 

Редактирано от promtrei на 22.11.05 15:14. 

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: Любовта е най-голяма! 
[re: svoboda97]
 | 

|  
| Автор | 
rocт (новак) |  
| Публикувано | 23.11.05 15:03 |  
             |  
           | 

Йоан 15:10 

10 Ако пазите Моите заповеди, ще пребъдвате в любовта Ми, както и Аз опазих заповедите на Отца Си и пребъдвам в Неговата любов.

|   |  
  |   

|  
 |   
 |