|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
|
Тема
|
Какво мисля за БХК
|
|
| Автор |
Joro Hrasta (brother Bush) |
| Публикувано | 07.06.05 12:33 |
|
|
За глупостта, харченето на църковни пари и християнската политика
Хипертрофиралото чувство за собствена ценност у някои “евангелски”лидери им подсказа, че не е достатъчно да имат власт над паството си, но е крайно време да получат влияние и в обществото. Как може да стане това? Чрез примера на безукорния им живот? Това не е възможно, понеже мнозина знаят, че той съвсем не е безукорен. Вероятно по-лесно е чрез излизане на политическата сцена, тъй като тя и без друго не е за непорочни.
Започна се още в началото на злокачествения ни преход с флирта с новороденото СДС.Тогава много от по-големите ни църкви под строй отиваха на митинги и шествия и имаха немалка роля за масовката на проявите. И този флирт имаше плод – първият депутат евангелист – г-н Момчев. Не се учудвайте ако не сте чували за него, но все пак ви информирам, че някога сте имали и представител в Парламента. Въобще присъствието на нашия депутат в НС трябва да е било доста безлично, след като никой не го потърси за втори мандат. Но пък знайно е, че политиката увлича и свикнеш ли веднъж с депутатския стол, не ти се става оттам. Затова г-н Момчев заедно с пастор Белев от Ямбол и с благословия свише(нямам предвид по- више от земята), създадоха т.нар. Българска християнска коалиция. Изборът на име е странен понеже нито е българска, нито християнска, нито пък коалиция.
На извънредните парламентарни избори през 1997 по улиците на големите ни градове се появиха плакати на БХК с усмихнатия лик на Благовест Белев и мото: “Морал в политиката”. Естествено на тези избори Коалицията получи резултат клонящ към 0%, но пък скоро след това лицето на морала се разведе заради неморална връзка.
Следваха и местни избори, на които в предизборното си обръщение БХК гордо твърдеше, че се явява на тях като шеста политическа сила и като такава тя трябваше да отчете и разгромното си поражение, защото тогава не успя да спечели дори и 1 (един) общински съветник.Затова пък превърна богослуженията в много църкви в партийни събрания и похарчи пари от щедри дарения от иначе оплакващите се от липса на пари евангелски общества.Пари, дошли от чистосърдечните пожертвувания на вярващите, вярващи, че дават парите си за напредъка на Божието дело.
Но имаше и още.БХК се яви и на избори-2003.В Столицата лицето на кампанията беше кандидат-кметът, бившият китарист на “Щурците” Петър Гюзелев. Може би мотото трябваше да бъде:”Кълна се в дявола и в бога”…
Софийската листа за общински съветници се състоеше предимно от “свои” хора – предимно такива, които са заели вече някое топло местенце в някой “християнски” офис, от прослойката, която спокойно можем да наречем “християнска бюрокрация”.
Този път се чу, че някъде в Бургас пастор станал общински съветник от БХК.Браво! Може би като се има предвид колко средства е погълнала досега БХК, това трябва да е най-скъпият общински съветник в историята. Избран благодарение на ниската избирателна активност на неевангелистите и благодарение на превръщането на бургаските църкви в партийни организации на БХК .
Ето че пак идват избори. Този път изискването е да се внесе депозит от 20 000 лв. Ако БХК постигне резултат като на предишните избори, депозитът няма да бъде върнат от държавата. Според изявления на кандидат-депутата Живко Тончев в “Евангелски вестник” бр. 11 от 2005г. Парите били събирани от чл. внос по 1,5 лв. месечно. А откъде ще вземат пари за предизборна кампания, понеже традиционно за БХК тя е много разточителна? Пастор Тончев продължава, че ще търсят съдействие от всеки пастор, за да наберат минимума от 5000 членове. Значи ни повече, ни по-малко признава, че ще увлича църквите в предизборната борба. Значи БХК е партия на религиозна основа, следователно е противоконституционна.
Господа от БХК,
Не ви ли е срам да превръщате църквите в политически организации?
Няма ли да дадете сметка на редовите вярващи, които наивно са ви повярвали, колко пари сте изхарчили в политическите си напъни?
За кое царство работите – за земно или небесно?
Пък и вие така или иначе и сега си имате луксозни офиси, скъпи коли и високи заплати, стига сте стригали повече овцете от стадото, ами вместо да се занимавате и с политика, по-добре си спомнете, че сте слуги, а не господари!
...добрият пастир живота си дава за овцете! Йн.10:11
kalinvv@abv.bg
| |
|
|
|
гледам добър си в критиките към другите, особено братята. В библията пише как трябва да се изобличи някой брат, във форума на БХК ти казаха за това. А твоя начин струва ми се не е библейски. Не знам кой те е поставил съдник. А че хората са си давали парите за кампания - другите партии по-добре ли си финансират кампаниите като взимат от престъпни организации и облагодетелствани и филиални на партията им фирми?
Всъщност като отхвърляш нещо предложи друго - или смяташ, че не е политиката работа за християните? Или удобряваш сегашното положение в страната и харесваш управляващите, които от 15 год. са едни и същи?Или изобщо отричаш демокрацията?
| |
|
|
|
... Така и човек остри лицето си срещу приятеля си."
Или както по-ясно е казано в един друг превод:
Желязо желязо остри, и човек изостря погледа на приятеля си.
Не виждам защо, щом има християнска чалга, християнска ПОП-музика, християнски вестници, християнски списания и християнски сайтове, защо да няма християнски метъл, свят смях и християнска политика.
Лесно е да отречеш нещо, което не си преживял или не си бил в него, вместо да изостриш погледа си - да се взреш по-внимателно.
Мнението ти за БХК може да е лошо и едновременно с това да е обективно, но това не прави политиката лоша. Или заниманията на християните с политика - пошли.
Когато ап. Павел казва "Не правете нищо от партизанство", ни призовава да не правим от Евангелието, кауза и партизанлък ( както ние правим), но християнин-политик - в това няма нищо лошо, както няма в християнин-бизнесмен, християнин-спортист, християнин-художник или християнин-млекар.
Та, хайде заради нашия Илия, да не оплюваме и пророк Илия.
Апропо - това че не харесваш "Щурците", не означава че Петър Гюзелев е лош християнин. Той и Матей беше бирник, но не е събирал мито за влизане в Небесното Царство.
пп
не знам защо всичко ми е болднато?!??
| |
|
|
|
Щото може би трябвало да се пишеш Boldsigned
А Матей за да стане апостол престана да бъде бирник. Което не означава, че политикът не може да бъде християнин или обратното.
| |
|
Тема
|
Re: Както желязо остри желязо...
[re: Bloodsigned]
|
|
| Автор |
ann () |
| Публикувано | 08.06.05 11:43 |
|
|
Според мен, въпросът не е в това добър или лош християнин е Петър Гюзелев.
Той може да е много добър християнин.
Но не от всяко дърво става свирка, нали ;)
Не от всеки християнин може да стане политик, както и не от всеки музикант може да стане кмет ;)
Според мен, човек, който се кандидатира за управник, би трябвало да е доказал в живота си, че може да управлява хора и бизнес.
Аз също не мисля, че съчетанието политик и християнин е невъзможно.
| |
|
|
|
В отговор на:
Но имаше и още.БХК се яви и на избори-2003.В Столицата лицето на кампанията беше кандидат-кметът, бившият китарист на “Щурците” Петър Гюзелев. Може би мотото трябваше да бъде:”Кълна се в дявола и в бога”…
Tова е цитат от песен на Щурците и е абсол\тно неадекватен като пример за това "какъв християнин" е П. Г, още повече, че това е преди да повярва. А доколкото си спомням текстът на песента, това беше поетично описание на това колко силно желае "лирическият герой", не ПГ, да запази приятелството си с неговите съученици. "Кълна се в дявола и в Бога ще бъда аз със теб когато мога.........." от филма "Вчера".
И Жоро, като цитираш чужди статии, дай поне източника де, не е много коректно, да не говорим, че можем направо да го обявим за присвояване.
| |
|
|
|
Статията е моя.
Има я и на страницата ми: pravednost.hit.bg
Не обсъждам християнсите качества на Петър Гюзелев - нищо чудно той да е по-добър от мен. Аз публично заявявам, че има мноооого да раста. Централната идея е да изразя мнението си за намесата на християни в политиката. А Петър Гюзелев е по-известен с участието си в "Щурците", а не с това, че е християнин. Нямам нищо срещу Гюзелев - дори много ми харесва и съм чувал много добри неща за него като християнин, но той е лице на БХК, защото е известен музикант, а с какво е известен като музикант?
Нямам нищо срещу споменаваните личности, а срещу политизирането на християните.
| |
|
|
|
Този принцип за изобличаване насаме не важи тогава, когато толкова мащабно се опорочава Божието дело. Това е принцип за изобличаване в църкавата, а аз говоря за тях в качеството им на политици.
| |
|
|
|
Кажи как един човек, който е бил призван за политик може да работи за Божието дело, без да спазва законите, внасяйки депозити и в известен смисъл "рекламирайки" своята политическа платформа?
И кой да гласува за него? Мафиотите ли?
| |
|
|
|
Жоро, откровено казано критиката ти е злобничка. Преминал си границите на обективния анализ и критика и ръсиш откровени клевети. Тъй като моето име също беше в листата на последните общински избори се чувствам лично засегната от следното:
Софийската листа за общински съветници се състоеше предимно от “свои” хора – предимно такива, които са заели вече някое топло местенце в някой “християнски” офис, от прослойката, която спокойно можем да наречем “християнска бюрокрация”.
Дай пример за бюрократи на издръжка на Божието дело иначе ще те обявя за клеветник.
Петър Гюзелев е творец, човек който е създал незабравима музика, с която израсна моето поколение. Ти какво създаде?
| |
|
|
|
жоро, това наистина си е злабна клевета, а не обективна критика, и ме кара да кажа неща за които исках да си трая. Например казваш
" Въобще присъствието на нашия депутат в НС трябва да е било доста безлично, след като никой не го потърси за втори мандат" и т.н
ти знаеш ли как се избират депутати в другите партии? Ще ти кажа от първа ръка информация - имам много добри познати на високи позиции в две партии - със куфарчета с пари. Когато питах един наистина честен и съвестен партиен деец, много уважаван в района си от съгражданите, що не е в листите ми каза "откъде да намеря 150хил. лв". И това е много често срещана практика. Не знаеш ли в почти всички партии какви бунтове на местните структури има, но не казват ,че е за това. ти как мислиш, че християни ще се намърдат там? И те ли да разнасят куфарчета с пари? А знаеш ли другите как си финансират кампаниите? По добре да не знаеш.
Погледнато реално досега, с рядки изключения, на високи позиции във власта са все безкрупулни личности, резултатите са налице - последни в Европа по жизнен стандарт.
И пак те питам - ТИ КАКВО ПРЕДЛАГАШ? Посъвтвай ни нещо. Или си доволен от досегашното управление, или си прекалено духовен и силен във вярата и си далеч над тези неща. Критикуваш за това , че са взели под един процент и според теб това говори зле за качествата им. И понеже си много духовен те питам - знаеш ли като разпъваха Спасителя колко процента викаха "осанна" и колко "разпни го"?
Далеч съм от идеята, че ще доидат БХК на власт и БГ ще стане райско кътче, но все си мисля, че малко сол в парламента не е излишен, и че най- слабия християнин може да е по-добър депутат от езичник. Вярно че в историята целувката на властта с църквата се е оказвала смътоносна за втората , но тук става въпрос за нещо съвсем друго.
| |
|
|
|
Първо нямам нищо против човека, а само против греха, на който всеки (и аз)може да се подаде.
Примери:
Стойко Петков - Студио 865, Спаска Пенчева- Библейска лига - и двамата в челото на списъка и повечето от листата в София (имаше и пастори). Това са само тези, които си спомням на прима виста от софииската листа.
За съжаление не съм си запазил списъка, но ако ми го пратиш, ще ти кажа кой от тях кое топло местенце е заел. Според мен един от най-големите проблеми на християнството през последните години е бюрократизацията.
Що се отнася до Гюзелев - и по друг повод отговорих, че съм чувал добри отзиви за него, но не на един юбилеен концерт на щурците преди 2-3 години, в който той участваше се пя отново "Кълна се в дявола и в бога".
Във форума на БХК многократно беще задаван въпроса дали е вярно, че настоящият и председател е в прелюбодейстово (виж www.bghk.org>форуми>За кого е по-добре да гласуваме - за "необрязани филистимци" или за политици с х ...).Конкретен отговор г-н Момчев и до днес не е дал. Не зная дали това е мълчаливо потвърждение, понеже в БХК има традиция в тази насока. Ако си била в листата и незнаеш, че повечето от тази листа са на заплата "в някой "християнски" офис", това не говори добре за тебе. Аз не бих се писал в листа с хора, за които си нямам понятие какви са и що са.
| |
|
|
|
Според българската конституция партии на верска и религиозна основа са извън закона. БХК на каква основа е. На изобщо аз смятам, че не сме граждани на тоя свят, че той е осъден, че нашата работа не е да внасяме подобрения в него, а да вадим хора от там. Освен това не е вярно, че е невъзможно да се участва в листите и на ддругите партии. ДСБ е включило няколко от "нашите", и то на предни позиции в листите.
| |
|
|
|
И кво като е пял? По-скоро е свирил де. Ами това е част от творчеството на Щурците. По-добре ли е по сектантски да откаже да пее? Има и неща, които се наричат художествено творчество. Тази песен е писана от Кирил Маричков, за сведение.
| |
|
|
|
Здравей Жоро, всъщност, обидното е определението свои и бюрократи.
За мен думата бюрократ означава безденик с работно място и осигурена заплата за неположен от него труд. Не мога да си позволя лукса да се превърна в бюрократ, защото работя в конкурентна среда.
Аз също не пазя копие от листата, но от изброените от теб хора, включвам себе си и Валери Ждраков, който ми е колега никой не получава пари бадява.
Дейността на студиото е видна и полезна, също и на библейска лига.
Съгласих се да сложат името ми в листата поради факта, че така и така непрекъснато се сблъсквам с безобразията натворени от общинита и са ми ясни поне част от механизмите за ограбване чрез легални хватки. Имах и разни други управленски идеи, например за инфраструктурата на бързо -сгъстяващата се градска среда.
Тоест, както виждаш занимаваме се с неща, които разбираме.Но това е минало, а сега на тези избори, също така, смятам че БХК се занимава с неща, които разбира.
За личния живот на Момчев не знам нищо, четох написаното, а че не е отговорил не означава че е така. Впечатленията ми от него са че е човек със завиден интелект и аналитичен ум. Всеки може да излезе в интеренет и да напише нещо, но за да се приеме нещо като факт, то трябва да е потвърдено от двама свидетели. Нали така пише в библията. От написаното разбрах, че някой бил чул какво друг бил казал на трети. Виждаш ми се сериозен човек, би ли осъдил човек само на това основание?
Петър Гюзелев , познат повече като Пеци не е дал никакъв повод да се хули Божието име поради него през последните десет години, преди това не го познавам.
Нека пак се върнем към написаното от теб:
Ако си била в листата и незнаеш, че повечето от тази листа са на заплата "в някой "християнски" офис", това не говори добре за тебе. Аз не бих се писал в листа с хора, за които си нямам понятие какви са и що са.
Имам понятие какви са и що са. Тези хора не са на заплата, Жоро, те са създали тези организации, а офиса в който според теб бюрократстват е само част от дейността, която ръководят.
И аз имам офис, в който сама си давам заплатата, плащам си разходите и смятам, че е християнски, защото в него често се чете библията и има сбърки и молитви.
Значи, Жоро, става въпрос за хора с реализация, а ако те дразни че част от времето им минава в офис, а не на полето, няма как да ти се угоди.
| |
|
|
|
Познавам една много талантлива балерина, на която провалиха кариерата именно по подобни съображения. Както и един талантлив певец на македонски песни. Той се опита след петнадесет години прекъсване да започне отнало, но вече дето се вика си беше изпял песента. А пее много по-хубаво от Володя Стоянов и разни други звезди на кънтри музиката.
Проваляйки таланта си и двамата не станаха нито успешни християни, нито щастливи хора.
| |
|
|
|
Ами значи и ти на негово място би се съгласила в твоето творчество да има сентенции като: "кълна се в дявола и в бога" Преди да се обърна аз съм правил и по-лоши неща, но бидейки публична личност трябва още повече да внимава. Покаянието е пълно скъсване, а и след това човек трябва да се пази от много неща, пък особено в кого да се кълне. А Господин Момчев нека най после отговори в сайта на БХК - вярно ли е че е прелюбодеец или е лъжа. Вместо него уклончиво отговарят други, трият мнения от форума - за какво говори това?
| |
|
|
|
Да не говорим за една и съща балерина? ВТ? Тя обаче не е с провалена, а процъфтяващатакава.
Редактирано от White Raven на 12.06.05 19:35.
| |
|
|
|
Ми аз на негово място щях да постъпя точно така. Ако нямам от какво да се срамувам от творчеството си ще продължа да изнасям концерти и стига с този тъпанарски протестантски буквализъм! 100 пъти ти казах,ч е това е художествено творчество. Ако не отбираш от такова недей да даваш оценки. Свирил човека на концерт стара песен на Щурците, голяма работа! Много хубаво е направил. Така ще има възможност да общува и да представя светлината на вярата си на много повече хора, вместо сектантски да се "отдели от миналото си", което всъщност с нищо няма да помогне. Пък и ти откъде знаеш какво му е в сърцето? Веднага го окачестви като "продажен политик". За един ред от стара песен писана не от него, го разпъна на кръст човека! Кълнял се бил........
Няма съвършени хора Жоро, няма. Ще трябва да се търпим, иначе се отделяме, правим си църквица и си мислим че правим нещо. Докато не се ол\спи някой друг и т.н. Бе направо като в партиите..........
| |
|
|
|
АЗ смятам, че на Жоро проблема е, че повечето хора от листата работят в офис, ерго са бюрократи и понеже са известни в християнския свят, са бюрократи на нечия християнска издръжка. И следователно тия от офисите са специална секта, която влиза в определението свои.
А колкото до Момчев, мъжката част на християнството, не може да прости факта, че свързват името му с двадесет и две годишна балерина, а не с 45 евангелистка със сукман и кок. Така рейтинга му на кандидат за женитба стана астрономически.
| |
|
|
|
Ерген ли бил този господин? И с право с балерина, как иначе.
| |
|
|
|
Ерген - втора ръка.
От което сигурно ще последва нов порой умозаключения.
| |
|
|
|
Аха. Бъди сигурна.
| |
|
|
|
Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.
Конституция на Р.България – чл. 11, ал.4. (това е между другото)
Уважаема госпожо (госпожице),
Никога и никъде не съм заявявал, че съм праведен, съвършен, нито пък някога съм си го помислял. Не е така обаче с лицата на БХК.
Нека дам примери:
В списание “Братска любов’ брой 5 и бр. 7 има две интервюта с различни хора от БХК, които цитират един исъщ стих, явно визирайки себе си - Пр. 29:2 “Когато праведните са на власт, людете се радват…”
В форума на bghk.org човек от партията (т.нар. коалиция) нарича тези които ни управляват “необрязани филистимци”.В Рим 2:29 обаче се казва:” …а обрязване е това, което е на сърцето, в дух, а не в буквата; чиято похвала не е от човеците, а от Бога.”
Явно Живко Тончев и Кр. Момчев са от праведните. Г-н Момчев заявява: “Нека си изберем “чисти” политици” (Бр. Л. 5-ти брой).Думата чисти е в кавички, предполагам не само заради правописа.
Г-н Момчев многократно беше питан във форума на bghk.org дали е истина, че е извършил прелюбодейство, за което се писа другаде. Вместо него отговор дава Пламен Василев. Самият Момчев мълчи. Прилагам текста от churchbg. Няма да го намерите в сайта на БХК, защото го трият, без да го опровергават. Ето и въпросния текст:
АвторНовият Морал на Християнска Коалиция
Luka
Новак
Присъединил се: 19-Jan-2005
Публикации: 50
От: Градът на реконструкционистите – Бургас Posted: 2005-05-13 17:59
Преди няколко месеца едно красиво момиче в църква изгуби девствеността си от Красимир Момчев.Тя сподели на пастора си , че отгоре на всичко Красимир Момчев и е лепнал някаква зараза.Да звучи шокирващо,но попитайте пасторът на църквата Юлчо Ефтимов с когото тя е разговаряла,попитайте и Красимир Момчев,който след това я водеше при негов познат лекар за да я лекуват и плащаше лечението.Как се развиха нещата,ами майката на Красимир Момчев-Славка Момчева отиде и плака пред Юлчо и така той се опита да прикрие случилото се.Славка Момчева и нейният син искараха момичето лудо,но това им е практика т.к. те преди много години искараха луда и първата жена на Красимир Момчев и е осъдиха да не вижда никога вече своите деца и жената неиздържа и замина навън. Ето виждаш ли клавиатурчо за кой си гласувал? Виждаш ли новият морал на БХК? Искам да знаеш,това че носи името християнска незная и,че е християнска.Това,че някой говори добри и мили думи не го прави да е християнен.Исус каза,че по делата ще ги познаем.Тук може да има хора,които да говорят по остро,но погледни живота им те имат дела и живота им е успех.
Питаха г-н Момчев, питах и аз, но той мълчи и някой отвреме навреме трие по-изобличителните изказвания. Когато се случи подобно нещо с бившия председател на БХК, очаквах, че няма да могат да погледнат хората в очите и ще се оттеглят, но май нещата се повтарят. Итака г-жо (г-це), аз съм грешен и имам общение с Отца само по милост чрез кръвта на Христос. За разлика от мен г-н Момчев, г-н Тончев, пък и г-н Белев са праведни и “чисти”, според както самите те казват. Питам обаче, както попитаха други – ако тези хора влязат в парламента, това ще прославя ли Божието име или ще е петно на вярата?
| |
|
|
|
Винаги съм търсил да общувам с грешници, които обаче знаят че са такива и не твърдят нещо различно. Скоро четох Ефесяни, където Павел нарича себе си "най-нищожния" В изявленията си Момчев, Пеци, Живко и т.н. казват, че искат да внасят морал в политиката, че за разлика от тях другите политици са необрязани филистимци и т.н. Така казваше и Благо но не би. Чакам г-н Момчев да отговори дали са верни изнесените данни относно морала му. Пък ако се признае за грешник и изповяда греховете си ще е от "моята партия"
| |
|
|
|
Жоро, хем виждам, че си искрен човек, хем започва леко да ме дразни положението ти на превъзходна себеправедност, с която ни говориш.
Аз също не си падам по общуване с прелюбодейци, лъжци, лицемери, алчни за власт, пари и положение в обществото хора, въпреки че от постинга ти започва да лъха точно такова внушение.
Момчев не е отговорил на обвиненията, но и обвинителите не отговориха откъде черпят информация, лично ли са чули оплакванията на девойката или са чули от друг, който бил чул.
От теб лично не прочетох никакво обвинение друго освен гореизложеното, преписано от обвинителите на Момчев, които също не потвърждават лично възприети факит, а изнесеното представлява преразказ на сухове, носещи се в църквата.
Другото ти обвинение е, че Пеци пее в песента фраза "Кълна се в дявола и Бога", тоест той свири, а Маричков пее, но от висотата на кристалната ти вътрешна чистота и това е недопустимо. Друго обвинение срещу Пеци имаш ли?
Обвинение срещу други лица в листата имаш ли?
Срещу кого конкретно и в какво. С факти.
И моля те, не ги обвинявай хората, че работят в офис защото звучи смешно.
| |
|
|
|
мерси за отговора, макар че не стана ясно какво предлагаш, или смяташ ,че не е работа за християни. А ДСБ май е единстраната парламентарна партия дето нямат ценоразпис за листите, дано "нашите" не ги използват само, а наистина влезат. На верска или религиозна основа значи да е заложено в програмата например (като "атака"), това ,че повечето или всички членове са християни не значи че е на религ. основа. Тогава всички партии са такива понеже 100% от членвете им са православни, за ДПС пък да не говорим. И аз съм против политиканщината, но не против правенето на политика, има разлика, а ако е вярно че църкви са се превръщали в предизборни щабове това наистина е лошо. А че задачата ни е съвсем друга е вярно, но мисля че депутат например е работа която не се различава съществено от другите.
Гледам включили са се активисти на партията в дискусията ,да вземат да напишат в саита биографични данни поне на водачите си, не само снимки(не избираме мис и мистър, нали, иначе и аз ще се включа ).?), иначе ще ме загубят като гласоподавател, все пак изборите са на идеи и личности..
| |
|
|
|
Мисля, че от всичко което писах трябва да е ясно какво предлагам, но нека да обобщя:
1. Християните да не се опитват да оправят земното царство - то си има определена (недобра) съдба.
2. Нека не се оплакваме, че няма пари, а да хвърляме десетки хиляди в безсмислени кампании. Вместо да чакаме от запад да ни даряват, ето че имаме ресурс да строим сгради, вместо да чакаме помощи с изтекъл срок на годност да даваме на бедните, вместо да чакаме да дойдат чичовци да мисионерстват сред нас, да издържаме бългаи мисионери.
Възмутен съм, че на това че се свързва името на лидера с прелюбодейство, някой ми отговаря, че едва ли не трябва да му се възхищаваме какъв мъжкар бил. Не зная дали това за него е вярно, но след като мълчи - вероятно.
За какво ще служи евентуално влизане на такива хора в политиката - Слава на Бога или позор за християните.
Що се отнася до християнбюрокрацията-знам много хора, които копнеят да намерят някой спонсор, някоя фондацийка и цял живот са на доларова ясла, без да се вижда резултат отделата им.
| |
|
|
|
Аз също работя в кабинет - професията ми го изисква. На два пъти съм отказвал предложения за работа в "християнски" организации.И на два пъти съм напускал и място в ръководство на неголяма църква поради по-тясната ми морална цедка. Ратувам за по-висок морален стандарт. Не знам дали това за Момчев е истина, но като политик и публична личност е длъжен да отговаря, когато го питат. Дали го е направил или не - не знам със сигурност, но си спомням този преди него, а и виждам, че повечето млади двойки в църквите, не "устискват" до първата брачна нощ. Трябва ли човек с провалено семейство и без мъжество да отговаря на неудобни въпроси да ме представлява.
Навремето Бакалов забърка един куп скандали и до сега не мога да убедя майка си, че това не е лицето на вярата. Нека погледнем в нещата, които трябва да оправим в църквите, защото са много, а света - не можем да го спрем да си върви по широкия път, само и ние да не тръгнем с него. Прочети статията на Освалд Смит в www.pravednost.hit.bg - малко е крайна, но вникни в духа и, не в буквата.
| |
|
|
|
А, това е интересно за ДСБ.
кои евангелски християни участват в неговите листи?
| |
|
|
|
погледнах сайта и доста ме учуди пастор/и (може би има и в пенсия) да се кандидатират за депутати. или хора, които се занимават само с духовна работа да я зарежат заради депутатско място.
иначе редови християни професионалисти в подходяща област - би било много добре да има повече такива в управлението на страната.
| |
|
|
|
ами няма ги Камъче, защото пасторите го нямаха за приоритет. За тях политиката беше за политиците - за християните изявата трябваше да бъде най-вече в контекста на Църквата и други важни моменти, които не искам да споменавам. За 15 години, ако се проповядваха правилните неща, сега щяхме да имаме цяло поколение образовани и потготвени да влязат в държавните структури лица. А то на пръсти се броят адвокатите например.Това е провал за мен лично.
| |
|
Тема
|
Има евангелисти в листите на Костов
[re: 24O5]
|
|
| Автор |
| Публикувано | 14.06.05 11:39 |
|
|
Знам, че адвокат Иван Груйкин, който е евангелски християнин е на място, от което е възможно да влезе (мисля второ) На една предизборна среща го питах и ми каза, че Костов е изпратил писмо до ев. църкви, в което иска сътрудничество и че е включил и други хора от нас в листите, а и изобщо ако минел 4-те %, щял да лобира за нас в парламента. Това обаче не значи че одобрявам намесата ни в политиката.
| |
|
|
|
Йоан 18:36
Исус отговори: Моето царство не е от този свят; ако беше царството Ми от този свят, служителите Ми щяха да се борят да не бъда предаден на юдеите. А сега царството Ми не е оттук.
Изкушението вярващите в Христа да търсят политическа власт не е от вчера – още докато Исус е жив някои евреи искат да използват неговата популярност, за да постигнат копнежа си за връщането на отнетата им политическа независимост. Те се отвръщат от Него тъкмо тогава, когато разбират, че той гради царство, което не е от тоя свят, но което ще засегне наслоеното религиозно лицемерие в душите им.
А кому всъщност принадлежи тоя свят?
Мт. 4: 8,9
8 Пак Го завежда дяволът на една много висока планина, показва Му всичките царства на света и тяхната слава и казва Му:
9 Всичко това ще ти дам, ако паднеш да ми се поклониш.
За да Му го даде, значи има власт над него.
1 Йоаново 5:19
Знаем, че ние сме от Бога; и целият свят лежи в лукавия.
Това е така, защото хората имат други ценности, вървят по друг път. Единственият начин да преминат под друга власт е да се покорят на Бога. Политическите опити с власт да се покори света на Бога са от тъмните векове, и трябва да ни стане ясно, че власт във физическия свят може да се наложи, но важна е властта над сърцата.
През апостолските времена големи множества се обръщаха към Бога. Но на никой от Христовите ученици не хрумна да използват това влияние в политиката.
Деян. 2:41 – прибавиха се 3000души…
Деян. 4;4 – числото на повярвалите стигна 5000…
Деян 21:20 – десетки хиляди повярвали юдеи има…
Не че властите по това време бяха благочестиви и Боголюбиви. Напротив! Когато на власт е Нерон – оня Нерон, дето запалил Рим и обвинил християните за това - Павел пише:
I Тим. 2:1,2
1 И тъй, увещавам, преди всичко, да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения за всичките човеци,
2 за царе и за всички, които са високопоставени, за да поминем тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност
При все че света лежи в лукавия, върховният контрол над вселената е на Бога и нищо, включително и идването на власт, не става без Божие позволение. Ние трябва да се молим за властниците – добри и лоши, да им се покоряваме, освен ако не ни карат да вършим зло, но нашата власт (все още) не е в този свят. Единствения начин да накараме света да ни слуша е като се оприличим на него, за да ни приема. Това истински вярващите не искат и не се стремят към него.
В нашите протестантска църковна история се говори малко за извращенията, извършени от реформаторите, когато са били на власт. Нека дам примери:
По времето когато Калвин властва в Женева, жестокостта, която проявява е не по малка от тази на Инквизицията. Той налага железен ред, а инакомислещите – просто ги изгаря на клада (най-известен е случая с Мигел Сервет).
Прочутите пуритани, с които се гордее Америка, ловят “вещици”, не понасят квакерите – виждат в тях “нечиста” сила и от време на време ги убиват . Обективна представа за управлението на пуританите може да се придобие и от филма “Алената буква”. Лутер извършва реформацията с подкрепата на немските князе, след което той има и политическо влияние. Когато избухва Селската война, в която крепосните селяни искат елементарни права, Лутер с писмо подкрепя изтребването на въстанниците. Потърсете непротестантска литература по въпроса и ще видите! Жалкото е, че ние често изграждаме ореоли над Лутер, Калвин и др. така както комунистите прославяха Ленин и Димитров, при все че Словото ни казва, че всички са грешни.
И тъй, историята показва, че когато християни се домогват до власт в света, нещата се опорочават а и властта често отнема от христяните християнщината.
Фил. 3: 18,19
18 Защото мнозина, за които много пъти съм ви казал, а сега и с плач ви казвам, се обхождат като врагове на Христовия кръст;
19 чиято сетнина е погибел, чийто бог е коремът, и чието хвалене е в това, което е срамотно, които дават ума си на земните неща.
20 Защото нашето гражданство е на небесата, отгдето и очакваме Спасител, Господа Исуса Христа,
Ние сме част от друго царство. То не е земно. С трепет очакваме деня когато всичко, което не се покорява на Христа, ще се покори, но това няма да стане с политика.
А що се отнася до хората със съмнителен морал и неизповядани грехове, без здрави семейства, мисля, че те не само че нямат място не само в политиката, но и в ръководствата на църквите.
Написано от един несъвършен човек, търсещ Бога.
Kalinvv@abv.bg, www.pravednost.hit.bg
| |
|
|
|
Жоро, аз ако мога да отида ще гласувам за БХК. Не ме интересува, че спал с еди коя си. Заради Илия, няма да намразвам Св. Илия.
Коя е б\летината, знаете ли?
| |
|
|
|
това ли е морала на "християнската" ви коалиция - голяма работа, че "началника" обезчестил девствено момиче и му лепнал срамна болест, важното е да вземем един процент и да ни дадат партийни клубчета и държавна субсидия. Страхотен морал, наистина!
В листата на ОДС за Пловдив град има две новородени християнки-юристи, едната от които на избираемо място. В листата на БНС има християнка-лекарка. В листата на ДСБ за София-област на трето място е адв. Иван Груйкин - блестящ юрист, председател на Българското правно дружество и новороден християнин. Интересно защо "християнската" коалиция не покани в листите си тези хора - може би защото имат здрави семейства, не крадат чужди съпрузи и не блудстват с несемейни...
И още нещо много интересно - как така точно хора, които вярват, че живеем в "последното" време и всеки момент целият свят ще бъде под властта на един нов диктатор - Антихрист, сега се бутат да стават депутати?
Животът е хубав - изживей го докрая!
| |
|
|
|
Не ме интересува, че спал с еди коя си....
Алюююю, госпожата - ти модератор на клуб "Християнство" или на клуб "Свободна любов" си???
| |
|
|
|
Моля, моля по-леко с жезъла размахан над главата ми! Аз лично не съм обезчестила никого та да ми се караш на мен.
Много ми е чудно какви са тези девствени момичета , които тръбят подробности около своето обезчестяване и то точно в кулминацията на предизборната борба.
Оспорвам осъдителното решение на съда, а именно:
че "началника" обезчестил девствено момиче и му лепнал срамна болест.
С горното съдът не сочи въз основа на какви доказателства счита фактите за установени.
Не е проведена СМЕ, която да установи факта на обезчестяването, от кога датира този факт, наличието на заболяване, предавано по полов път или казано с езика на простолюдието :срамна болест.
| |
|
|
|
Блестящите юристи в листата на БХК са не по-малко блестящи от тези другите листи, не смяташ ли.
| |
|
|
|
Точно щот съм на "Християнство", а не на "Жълт клуб". И какво общо има модераторството с личното ми мнение? Коя съм аз да му се бъркам в личния живот? Нито ми е в църквата, нито ми е работа да го правя. И считам, че е по-добре да се гласува за тях, дори да са неориентирани, отколкото за БСП, СДС или за Царя. 1 човек да вкараме в Парламента, пак ще е добре.
И те моля ако искаш да пием бира да се държиш с уважение към мен. Без "алюююю" и други подобни подвикваници.
| |
|
Тема
|
Re: Има евангелисти в листите на Костов
[re: White Raven]
|
|
| Автор |
kaмъчe (.) |
| Публикувано | 14.06.05 22:56 |
|
|
добре, щом не те интересува какъв е морала на водача на БХК, какво тогава те интересува, да не би най вече етикетчето "християнско"?
п.с. какви са тези задръстеняци дето говорят за морал и не одобряват блудството и прелюбодейството?
| |
|
Тема
|
[re: kaмъчe]
|
|
| Автор |
White Raven (grachesht) |
| Публикувано | 14.06.05 23:00 |
|
|
Камъче, нали уж беше за това да не обсъждаме хората? Да не си му светила на човека? Или пък случайно да си по-свята?
Или заради Х да пострада цялата коалиция в която има и свестни хора?
За твое сведение не ми се хвърлят камъни по човека. Скърбя за цялата ситуация и се моля. Нелицемерно.
Редактирано от White Raven на 14.06.05 23:03.
| |
|
|
|
Како, коя е б\летината на БХК, знаеш ли?
| |
|
|
|
18
| |
|
Тема
|
[re: White Raven]
|
|
| Автор |
kaмъчe (.) |
| Публикувано | 14.06.05 23:32 |
|
|
"Камъче, нали уж беше за това да не обсъждаме хората?"
1. да, но той иска да представялява христяните, да е тяхно "лице". в такъв случай сам доброволно застава под прожекторите.
"Да не си му светила на човека?"
2. като получава такъв въпрос в сайта си, ако е чист нямаше да мълчи, по простата причина, че това уронва авторитета не само на него, но на партията която оглавява, а и на християните .... "поради вас се хули Божието име между езичниците...."
"Или пък случайно да си по-свята?"
3. не съм прелюбодействала нито веднъж, а имам достъчно дълъг брак за да съм имала и възможност и причина.
"Или заради Х да пострада цялата коалиция в която има и свестни хора? "
4. а свестните хора защо оставят несвестни заедно с тях, а на всичкото отгоре и да ги ръководят?
не пише ли: "отлъчете нечестивия човек от помежду си"?
а за скърбенето - за скръб си е ....
Редактирано от kaмъчe на 14.06.05 23:34.
| |
|
|
|
Имаш право на своето мнение. Моето не е представителна извадка.
Във връзка с : " 3. не съм прелюбодействала нито веднъж, а имам достъчно дълъг брак за да съм имала и възможност и причина. ".
Аз ти казвам, че имаш ореол, ти не вярваш. 
Редактирано от White Raven на 14.06.05 23:48.
| |
|
|
|
10х
| |
|
Тема
|
[re: Boдeн дyx]
|
|
| Автор |
Дopи () |
| Публикувано | 15.06.05 17:22 |
|
|
Алюююю, бившия модератор - вие с Тъмнокоска правите ли свободна любов? 
| |
|
|
|
я да видим сега морала на ДСБто, ОДСто и БНСто.
Водача на листата на ОДСто в Пловдив Петър Стоянов върти любов с втората от листата - Мария Капон. "Новородената християнка" от същата листа, за която Воден дух твърди, че е на избираемо място май е позаряла семейните си задължения за сметка на контактите с иначе деполитизирания бивш модератор (който иначе минава за костовист). Лелята на неизбираемото място пък бившия модератор май я е харесал за тъща - непрекъснато пита и разпитва за дъщеря й. Тъмнокоске, щях да съм по-внимателна на твое място сладурче...
Водача на листата на ДСБто няма какво да го коментираме - всички помнят как съсипа България за четири години.
Та я да видим и БНСто - аууууу, партизанската щерка д-р Лилия Христова, шеф на пловдивското ВМРО (дето бяха най-активни в кампаниите срещу евангелските църкви). А сега - и тя видна евангелистка.
Я сега да видим морала на бившия модератор. Павчо, що не кажеш миличък как се раздели с приятелката си? И най-вече - заради коя се раздели? Само внимавай тя да не ти лепне нещо на теб, че нещо много "баджинаци" ви е събрала Пък се чува, че и братчето й, освен че се стимулирало с разни незаконни вещества, било нещо с "леви" убеждения в преносния смисъл Да не ти "скочи", внимавай 
| |
|
Тема
|
Re: Каката,
[re: Дopи]
|
|
| Автор |
kaмъчe (.) |
| Публикувано | 15.06.05 17:55 |
|
|
грозно! 
| |
|
|
|
Грозно я! Ама бат ви Павчо - първи моралист иначе! Павчоооо, извади си първо гредата от твоето око и после плюй по БХК!
| |
|
Тема
|
Re: Каката,
|
|
| Автор |
kaмъчe (.) |
| Публикувано | 15.06.05 18:07 |
|
|
под грозно имам предвид твоето изказване.
Павел не го познавам, но и ти не се изявяваш като християнка.
пак ще ти кажа, ако имаш нещо към Павел кажи му го лично - така е по християнски.
изказвания като твоето са жива антиреклама на БХК, наистина!
| |
|
|
|
Ще Ви дам някои извадки от един друг форум, където се коментираше Новият Морал На Българската Християнска Коалиция. Четете внимателно. Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна.
“Г-н Момчев (лидерът на БХК) е споделил, че защитава 10% данък. Но пък публично обещава социална политика, което поставя под съмнение искреността му по отношение на първото твърдение.
Според мен "християнското" на една партия трябва да се състои не във любезната фразеология, или в морализаторските приказки, но в библейската същност на идеите, които застъпва и библейската законосъобразност на практическите мерки, които предлага.
Ето пример: Тъй като Библията не дава социални функции на държавата, а напротив увещава семействата и църквата да се грижат за социално слабите, аз/ние твърдим, че данъчното облагане не трябва да цели преразпределяне на средствата, а трябва да бъде пропорционално и фиксирано, и т.н.
Но все още не виждам това. Виждам как те защитават своето участие в политиката, за да могат да преразпределят баницата и за нашето (на християните) благо.
Между другото, колко е въпросният данък смет за църковните сгради в парично изражение?
В цял свят избирателите имат право да знаят за морала на тези, които ИЗБИРАТ!!!!! Ние, избирателите, имаме право да задаваме тези въпроси !!!»
Ето още извадки от един друг форум:
«Преди няколко месеца едно красиво момиче в църква изгуби девствеността си от Красимир Момчев.Тя сподели на пастора си че отгоре на всичко Красимир Момчев и е лепнал някаква зараза. Да звучи шокирващо,но попитайте пасторът на църквата ЕПЦ – Бургас, Илко Ефтимов с когото тя е разговаряла, попитайте и Красимир Момчев, който след това я водеше при негов познат лекар за да я лекуват и плащаше лечението. Как се развиха нещата, ами майката на Красимир Момчев - Славка Момчева отиде и плака пред Юлчо и така той се опита да прикрие случилото се. Славка Момчева и нейният син искараха момичето лудо, но това им е практика т.к. те преди много години искараха луда и първата жена на Красимир Момчев и е осъдиха да не вижда никога вече своите деца и жената неиздържа и замина навън. Виждаш ли новият морал на БХК?
Нов морал - ХА ХА ХА - смешници. Ченгето Благовест Белев /т. нар. агент ХРИСТО/ постави новият морал в БХК като преспа със съпругата на пастор Емануил Кънев от БЦ - Варна. После изгони жена си и се ожени за прелюбодейката. След това заряза и църквата. А сега виждаме, че и г-н Момчев не му отстъпва. Верен на партийната линия и новия морал,Краси по пищов отстоява новите политически ценности. Той не само заряза жена си, но я изкара и ненормална и накрая за какпак прелъсти и отне девствеността на едно момиче, което също изкара ненормално.
ТОВА ЛИ Е НОВИЯТ МОРАЛ??? МОРАЛ със СВАЛЕНИ ГАЩИ???
Тези неща по църквите се държат в тайна. Пастир Ефтимов, много добре знае за информацията от първа ръка, а Славка Момчева е в духовният съвет.»
«Скоро в нашата църква също събираха подписи и за целта председателя на БХК представи нещата. Ясно се нареди на хората да се подпишат, не малка роля имаше самия пастор.
Аз по принцип съм предубеден към тях, но си викам може пък да правят нещо. Но съм чувал за БХК само преди избори. И защо ли?
Е отидох след службата да питам въпросния господин, какво правят през времето преди избори. Човека ми каза ясно, че само ако влязат във властта могат да правят нещо. И ми каза да посетя сайта им. Аз го направих. И това което ми направи впечатление, е че искат религиите да се освободят от данъци, примерно от данък смет, дарениеи т.н.?
Говорих с едно момиче нейна колежка е важна "клечка" в БХК и тя се оплаквала, че имало много работа. Аз и викам защо не се обърнат към нас-младежите (примерно), но знаете ли какъв е проблемът - те ни нямат доверие, гласуват ни доверие само до толкова, да си пуснем бюлетината за тях
Е аз ви питам и вас - Къде са БХК преди изборите, какво са направили? Нали са лидери, защо никой не дойде и да ми каже - подпиши се против порнографията, която се шири в страната ни и е забранена и по нашите закони?
Защо никой от тях, не ни извика за някоя обществена инициатива, примерно почистване на някой парк?
Все дребни неща, нали?
Не казва ли и самия Христос - по плоовете им ще ги познаете?
Какви плодове сте видяли в тях, че ще гласувате за тях?
Само дет' казват - християнска коалиция ли? И кои са тези в коалицията, за каква коалиция става въпрос?
В сайта им спомеава ли се за Христос?
Не бихте ли прочели същото в сайт на Мюсюлманска партия, Будиска и т.н?
Само дет' там няма да пише "християнски", ами "мюсюмански" и т.н ценности.
И мислите ли, че Бог няма да ни държи сметка за кого сме гласували?
Някои казват те са по-малкото зло, е ама кой ви дава право да избирате между голямо и малко зло? Каква е разликата? И откъде знаете кое е по-голямо и по-малко зло? Питали ли сте Бог?
Къде в Библията сте намерили място където народа си е избрал управниците и е било добро?
Аз съм виждал и чел за Давид. Първо Бог го избра и в период на доста години показа на народа избора си, аргументира се за него. И накрая народа каза Бог е с Давид. Те видяха и потвъдиха Божия избор. Не мислите ли, че изземаме функциите които принадлежат на Бог?»
«Точно тук при развода на Момчев свършва програмата за силни и успешни семейства. Водачът на коалиция, която претендира за силни семейства в обществото е с разбито семейство. Явно коалицията не е имала по-добър пример от този на г-н Момчев.»
«По отношение за аферата с девойчето се казаха твърде подробности, много засегнати имена имаше там: Илчо Ефтимов, от една страна, майката на Красимир Момчев - Славка Момчева, от друга страна, и не на последно място, и самият Момчев. Разбираемо е защо самото девойче не може да се оплаче тук, но не е разбираемо, защо самият Момчев не реагира по някакъв смислен начин на въпроса. Триенето на неудобни въпроси (от техния форум) не е решението за изчистването на репутацията на г-н Момчев. Въпросите си остават, съмнението относно личния му морал също.
Странно е също мълчанието по политическите въпроси, зададени във форума на БХК. Първо, програмата им е много слабо издържана. Имаме си достатъчно социалисти, защо ни е още една социалистическа партия, с християнска фразеология? Второ, ако програмата е написана само за проформа, защото трябва да има нещо написано, а намеренията им са съвсем различни, това по какъв начин ги препоръчва за заемане на власт?
Ясно е, че те се облягат на принципа "Вервайте ми". Някак си приемат за даденост, че щом се кръстят "християнска" коалиция, автоматично трябва християните да им имат доверие. И ако пред средностатистическите членове по църквите, които не правят връзка между "Антихристът идва" и "гласувайте за БХК", този номер може да мине, тук аудиторията е доста по-интелигентна. Мина времето на политика от типа "Хайде наште".
Нито един от представителите на БХК не е участвувал с името си във форумите в този портал, които засягат обществените въпроси: нито за здравеопазването, нито за образованието, нито за регистрацията на църквите, нито за данъците. Картината на техния форум не е по-различна: обсъждат се организационни въпроси, а същинските въпроси липсват. Някой беше попитал там дали ще има актуализация на данъчната им политика във връзка с последните проучвания на Института за пазарна икономика? Отговор нямаше. Аз съм склонна да гласувам много повече за някой либертарианец, отколкото за социалисти с християнска фразеология.»
«Само да кажа,че за повечето младежи от ЕПЦ - Бургас не е тайна това което стана с Момчев и това момиче.Самият Ефтимов се беше заканил на Момчев да го изключи от църква, но някак си му се размина. Ефтимов дойде един ден на младежко когато Явор говореше за морала и от устата на Ефтимив излязоха тея думи, че стават много сериозни неща в църква и момиче от църква си е изгубило дедствеността. Не ми минавай с тези номера кристално чист и не се опитвай да оправдаваш Момчев, като обвиняваш Явор. Ние младежите знаехме цялата програма за общото младежко, а и ти като те имам предвид кой си е знаеше добре и може да се види много ясно че в програмата за общото младежко такъв дебат не е предвиден. Аз със пълна отговорност заявявам,че това което съм написал във този форум не е лъжа и продължавам да твърдя че е истина. Няма да ви кажа Вярвайте ми, а ще ви призова да питате Красимир Момчев, Юлко Ефтимов, Славка Момчева.
Можеш ли Ефтимов поне веднъж да не те е страх от хората и да си признаеш пред всички нас,че имено ти беше този който ни запозна със случилото се.Ти също беше този който разказа на определени хора от църквата как Славка Момчева плака пред теб и как тя самата е изричала думи, че Момчев си е такъв и че тя го мразила.
Как постъпи ти Ефтимов тогава? Отново ли за теб беше по важна човешката душа, че като пастор на ЕПЦ - Бургас не наложи никаква санкция. Искам да ти задам и още един въпрос след като Славка Момчева не е могла да възпита собственият си син как тогава ти и поверяваш да ръководи цяло неделно училище и отделно тинейджърските? На какъв морал ще ги научи такава жена? Но аз отново виждам с твоето поведение че като пастор на църквата за теб е важно количеството, а не качеството и какво ще кажат хората за теб.
Ако Момчев толкова иска да проведе тоя дебат той ще намери начин,а не да се оправдава с другите.»
«ОК. Да приемем заради аргумента, че мотивите на Лука за излагането на тази информация не са правилни. Това връща ли по някакъв начин девствеността на момичето? Пък и тъй като форумът е за Новият морал на Християнската коалиция , изглежда това е подтикнало Лука да каже тук тази информация. Иначе какво очакваш от него: да ходи да разглася какво е чул за този и онзи без никакъв повод?
Принципният въпрос, който ме засяга като христинка и като жена е: Вярно ли е, че може такова нещо да стане в една църква, и то да бъде потулено, и виновният да не бъде отлъчен? Ето защо попитах направо Красимир Момчев в неговия форум в сайта на БХК. Въпросът ми беше изтрит. По такъв начин не се изчиства репутация, нито се отстраняват съмнения, дори напротив. Ако досега се съмнявах в разказа на Лука, то все повече почвам да се убеждавам, че е истина.
Остават също и тези въпроси:
Защо представителите на Българската християнска коалиция не отговарят на въпросите относно данъците, социалната държава, родителският контрол над образованието? Между другото, каква екологична политика можем да очакваме от диспенсационалисти? Екологическите проблеми се проявяват в ДЪЛГОСРОЧЕН период от време, както и се решават в ДЪЛГОСРОЧЕН период от време. Ако наистина вярват, че не ни остава много време тук, за каква екология можем да говорим въобще?
Остават и въпросите на Яков: Защо християните, които очакват Антихриста да дойде, и вярват, че не ни остава много време на тази земя се натискат да вземат властта?
И стига вече с тезата, че щом БХК са от "наште", тогава трябва всички дружно да извикаме "хайде наште". Ако съдим по програмата БХК е поредната социалистическа партия, която иска с чуждата баница помен да прави. Мерси, дори да ми обещават, че и за мен ще издействуват участие в помена, пак не искам. Съвестта ми не ми позволява да ям от чужда баница.
Нещо повече, искам да чуя какъв дял от моята баница ще искат, защото ако не знаят, моята баница си я планирам да посрещам нуждите на моите хора (деца, стари хора, приятели в нужда), и всички обещания за богати помени с народната баница веднага ги разбирам като алчни посегателства към МОЯТА баница.»
«Ние няма да гласуваме за БХК само защото се нарича християнска. Нещо повече ако Краси Пищова е прелюбодеец, който изкарава жертвите си луди ние ще разкажем на всички за НОВИЯТ МУ МОРАЛ И В ПОЛИТИКАТА и ИЗВЪН НЕЯ!!!!
Но дори и да забравим за момент за Краси, програмата на БХК е най-обикновенна социалистическа боза. Тя е направена да чеше ушите на мижитурките в църквите и да обещава светло бъдеще. Но светлото бъдеще струва пари, а държавата може да събере пари единствено от данъците на поданиците си. Библията никъде не проповядва за "Социална държава". Програмата на БХК е социалистическа и НЕХРИСТИЯНСКА.
Нищо конкретно не прочетохме за:
-защита на собствеността
-алтернативни форми на образование
-данъчна политика
-борба с престъпността
-смъртно наказание
-ролята на църквата в обществото
-самозащита и правото на лично оръжие
и т.н и т.н
Срещаме само тук там по някое мъгливо изречение и няколко общи приказки от рода на: Европейcка култура, ценности и т.н.
ТОВА НЕ Е ХРИСТИЯНСКА ПОЛИТИКА !!!!
НИе трябва да правим политика по Божият закон, а хората като видят плодовете да я разпознаят като ХРИСТИЯНСКА!!!
Аман от посредствени нещастници, които приписват мераците на личната си глупост и слабост на Божието име.
Господа "Християнски политици" времената се промениха. Ще трябва доста да се понапънете за да убедите християните да гласуват за ВАС. Ние ще гласуваме за програма, която има за основа БОжият ЗАКОН и Личности, които са доказали че управляват добре СЕМЕЙСТВАТА СИ и ЦЪРКВИТЕ СИ !!!!
А хората, които се водят от сексуалният си нагон трябва да се оттеглят, покаят и първо да се научат да управляват СЕБЕ СИ!!!!!»
«Напротив, в момента аз правя нещо. И това нещо се вижда. Всеки, който е в петдесятната система в България няма възможност да направи нищо. Властта в петдесятните църкви е еднолична. Тя е съсредоточена единствено в ръцете на пасторите.
През последните месеци аз редовно бях привикван от пастора, заради неща, които съм писал по форумите и неща които съм проповядвал от амвона.
На последното привикване участвува и ти. Там ти зададе въпрос, като настояваше да стигнем докрая. Аз не се страхувам от крайни въпроси, където можеш да доразвиеш логиката си докрай. Моята постъпка пред около 500 човека на Великденската неделна, сутрешна служба доказа това. Аз се оттеглих от църквата.
Нещо повече, предната седмица преди да напусна пасторът ми се обади към 22.30 часа притеснен, че отново Виктор Вирчев му се е обадил във връзка с мен. Причината е че постингите ми в този форум са били разпечатани и изпратени на Виктор Вирчев да ги чете.
На въпроса от страна на Вирчев, знае ли, кой е Jacob пасторът отговаря с лъжа: Незнам(!). Два дена по-късно той се обажда на Вирчев и казва, че е говорил с мен и е разбрал, че аз наистина съм Jacob във форума. След което лъже Вирчев, че Божидар ми плаща да превеждам книги, като по този начин се старае да оправдае постингите ми.
Колко пъти той говори от амвона, че някои хора използвали лъжа и дори и да има прмери в Библията той категорично отхвърля това и за него човек, който лъже не е християнин. В следващият момент, обаче той застава и излъгва на два пъти властта, която е над него. Първият път, че незнае, кой съм аз и вторият път, че Божидар ми плаща, за да му превеждам книги.
Сега разбираш ли, защо никой не може да направи нещо в петдесятната система или защо чак сега от интернет разбираш за прелюбодейството на Красимир Момчев.
Никой не атакува участието на християните в политиката. Това вече е трябвало да се разбере от всички, въпреки че някои се опитват да отклонят темата.
Ние атакуваме морала, с който БХК се опитва да излезе на избори.
Аз твърдя, че Красимир Момчев е прелюбодеец. И този човек вие поставяте за водач на Християните в България. Водач, който проповядва нов развратен морал. Водач, който пасторите в България подкрепят и му дават амвоните си.
Да не говорим за социалистическата програма на БХК...»
«C_to казва:
Quote:
... относно данъчната политика аз лично съм питал Момчев, той ми обясни, че виждането му е за библейските 10 % данъчна тежест ...
В Програма на БХК пише:
Quote:
Модерна данъчна система, събираща до 20% от печалбата ....
1) Последно колко ще са данъците? Защо тия проценти които ти е Казал г-н Момчев се разминават леко с тези посочени в програмата на БХК.
Още неща от програмата:
Quote:
установяване и укрепване на демократичния правов ред в България, за което е необходимо привеждането на Конституцията и законите в съответствие с международното право и демократичните структури на Обединена Европа
2) Защо тези христяни имат като еталон за правилно и неправилно международното право, а не Библията.
Quote:
Други важни ценности са свободата, отговорността, социалната справедливост и равнопоставеност.
3) Как да разбирам термина "социалната справедливост"? Аз мисля, че едно нещо или е справедливо или не е. "Социално справедливо" ми звучи като несправедливост умело прикрита зад фраза включваща думичката "справедливост".
Имам още много въпроси, но не знам дали си струва да ги задавам. Тази програма изглежда е преписана от някъде просто ей така, за да има програма. Няма да гласувам за БХК докато те самите не започнат сериозно да гледат на онова с което са се захванали. Само думичката "християнска" не е достатъчна.»
Ония, които съгрешават, изобличавай пред всички, та и другите да имат страх.
1 Тимотея 5:20
и не участвувайте в безплодните дела на тъмнината, а по-добре ги изобличавайте; Ефисяни 5:11
«Виждам че доста хора настояват да се спре дебата около "романтичната" случка докато самите участници не се изкажат. Склонен съм да се съглася. Може да са прави, може и да не са.
Ако приемем че се е приключило с тази лична секс историйка, продължават като дамоклиев меч да висят над главите на БХК не-отговорените обективни и смислени въпроси по отношение на обществената позиция която БХК претендира да има. Тези въпроси бяха задавани неведнъж от различни хора: напр. Typanar-Mitko, Elyan и др. Много внимателно следя за някакъв конкретен отговор, но засега си спомням само мъгляви фразеологии за светлото бъдеще и някакви още по-мъгляви 10% данъци, противоречащи според други на самата платформа на БХК (където се споменавало за 20%).
Сигурен съм че по един или друг начин тези въпроси зададени в този (а и в другия) форум са стигнали до БХК, просто няма начин, щом като всяка лична интрига достига веднага до йерархичните върхове.
Фактът че досега никой не даде ясно дефинирани позиции по тези конкретни въпроси, говори за поне 2 варианта:
- или няма позиции въобще (би означавало инфантилни и отнесени претенденти за политици) , или
- има позиции, обаче са гузни някак си щом ги крият (значи не-библейски).
Аз искам да задам още много конкретни - икономически, политически, социални, образователни и мн. др. въпроси. Но ако никой не можа да отговори на по-простите какво да очакваме за по-сложните въпроси.
Пиша това не за да се заяждам. Тези хора сериозно претендират за нашето доверие, нашата свобода и собственост ако се доберат до властта. Това ако не е достатъчна причина да задаваме сериозни въпроси... незнам. За съществуващите други партии не се интересувам и няма да гласувам за никого, защото всички са от една партия с много никове. Но те и не претендират да имат нещо християнско, тук поне са си открити.
БХК обаче си слага термина "Християнска" което е нож с 2 много остри остриета - ако се окаже че не е християнска в своя дневен ред - Името на Христос се хули страшно лекомислено и отношението на невярващите към Църквата и Християнството става още по-презрително, от което много още бихме страдали, и децата ни също.»
«И така, може ли да продължим този форум с една хубава дискусия за социалната държава и християнския възглед.
Морално ли е да искаме с бюджетни средства да се покриват сфери на дейност, които са на семейството и на църквата?
Морално ли е една християнска партия да полага за основен фундамент на социалната си политика безотговорността и некомпетентността на човека, рационалните обяснения за необходимостта от силни социални функции на държавата.
Морално ли е една християнска партия да мълчи по моралните въпроси в политиката и обществените отношения?»
«Християнският морал надвишава предпазване от престъпления свързани със седмата заповед. Случаят спечели вниманието не поради изключителността на това събитие, но поради факта, че показва проблеми в "личния морал" на един човек, който се стреми към по-високо ниво на управление. Всички хора управляваме нещо. Ако не друго, то себе си. Ако човек се издъни в себевладението си, той най-вероятно ще се издъни и в управлението на бизнес, семейство, църква, и държава. И точно този принцип (верният в малкото е верен в многото, и неверният в малкото е неверен в многото) беше поводът за критиката срещу г-н Момчев.
Моралът обаче касае също и нарушаването на Божиите заповеди не само от личности, но и от институции и общества. И тъй като БХК е партия с политическа програма и заявка за участие в тези избори, съвсем логично е да отправяме морални въпроси засягащи обществената сфера. Не кради се отнася за теб и мен като забрана за присвояване на чужда собственост. "Не кради" се отнася за парламента като институция, като заповед, забраняваща гласуването на такива бюджети и прокарването на такива закони, които ограбват от семействата и фирмите тяхната собственост. Пример: данък наследство, прогресивен данък, ставка над 10%, данък сгради, задължителни осигурителни вноски, които отиват в общ бюджет на държавна структура - НОИ или НЗОК, ДДС и множество други примери. Ето този морал поставяме под въпрос, и ако опасността за един човек е наистина повод за тревога, колко повече опасността за цял един народ?
А ако светските партии залагат на леви програми заради подкупването на електората, защо и една християнска партия го прави? Това не е почтено нито към избирателите, нито към Бога.»
«Пустинята свидетелствува, че християните не са готови за управлението на държавата. Щом мислите им могат най-много да скочат до долните гащи на политиците и до нецензурните думи, които те използват, това означава, че все още братята и сестрите в тази страна са като деца, които се впечатляват от дрънкулките, а изпускат златото.
Моят любим въпрос към защитниците на БХК е: и като ги вкарате в парламента, какво очаквате от тях да правят - да се молят на езици преди съвещанията? Да раздават евангелизационни брошурки в кулоарите? Ако искате да видите политическото поведение на християните, идете на едно Общо отчетно събрание на коя да е регистрирана църква.
Ако искате да решавате корупцията в държавата, уважаеми християни, първо я разрешете в собствените си църкви, че вече пословични станаха отвличания на някои синове, строежи на някои църкви, живот на вяра (чети чуждестранни помощи) на някои пастори, и не на последно място, лимузините на някои водачи.
Ще укрепвате семействата? - ОК. Много добре, ама защо нещо не виждам да се говори в църквите ви за образованието на децата, за ролята на бащите в семейството, за покорството, което децата дължат към бащите, за възпитанието и вниманието, което бащите дължат на децата. За ролята на майката в семейството, като помощник на бащата в това задължение. Ехо, само от "тъпите" американци ли ще очакваме да ни научат на някои практически измерения на благочестието. Да е жив и здрав Дъглас Уилсън, че пише такива полезни книги, че ако чакаме на нашите духовни стожери да ни научат на това, ще си умрем в очакване.
Диспенсационализмът трайно увреди няколко поколения християни, като ги лиши от дългосрочна визия, настойничество над земята, и оптимизъм за бъдещето. Хубаво е желанието да се участвува в политиката, но още по-хубаво е освен желание да видим и реално отношение към обществените проблеми. А реалното отношение засега.... липсва.»
«Можем да си направим следните изводи:
1. БХК не ни предлага морал, нито нов, нито стар.
2. Краси Пищова се оказа прелюбодеец - БХК в лицето на Краси Не представи опровержение.
3. Псевдо-християнската партия - БХК се оказа неморална и безплодна поради:
- лява програма;
- инфантилно поведение на партийците от БХК;
- неумение за водене на дискусия;
- случая с Краси Пищова и пострадалата девица /Моникагейт2/;
БХК затвори форума поради неумение и невъзможност да отговори на поставените реални въпроси:
1. Данъчна политика ????
2. Алтернативини форми на образование???
3. Аборти ???
4. Престъпност и борба с престъпността???
5. Верно или не / към Краси Пищова /?!!!!!!!!! /Моникагейт2/
6. Самозащита и право на лично оръжие????
7. Ролята на църквата в обществото???
и т.н.
4. БХК страдат от липса и неумение за партийно представяне - лидерите на БХК ни прилагат елементарна църковна манипулация;
5. Мрак и безхаберие
6. Фигурантност и далавера на дребно
7. Липса на каквито и да е библейски основи.
8.Опити за политика, базирана на гол ентусиазъм, църковни манипулации, "петдесятно-евангелски" емоции и мераци.
И така, в крайна сметка Краси Пищова (г-н Момчев се оказа верен наследник на ченгето Благовест Белев).
От друга страна тези 8 точки прекрасно ни представят и състоянието на църквите, от които са излезли тези "политици". За пореден път виждаме, че релноста и практиката ни показват най-добре до къде сме стигнали и какво вярваме. Идеите имата последствия от една страна, а от друга, това, което прави човек ни говори в какво вярва той наистина.
Пасторите, трябва да насърчават хората да бъдат ерудирани и да четат качествени дебели книги, а не да затъпяват хората си в безкрайни безмислени църковни активности и книжлета за полуидиоти. УСпешна политика не се прави по гол з....к.
ПРАЗНОГЛАВОТО ХРИСТИЯНСТВО Е ОБРЕЧЕНО !!!!
БОГ ОСТАВЯ ПРАЗНИТЕ ГЛАВИ ДА СЕ РАЗБИЯТ В РЕАЛНОСТТА !!!
И така, това, което прави БХК първо трудно може да бъде наречено политика, а за ХРИСТИЯНСКА да не говорим !»
«Сървънт, ти май ни упрекваш, че пренебрегваме деня на малките начала. Напротив. Вие пренебрегвате деня на малките начала.
Ето ти пример от Българското възраждане: преди народът да се грабне за оръжието (не така целокупно, както се е искало на Левски, Ботев и Бенковски), той печели две други войни: прави си свои училища, и изгонва гръцките свещеници от своите църкви.
Хайде да поясним този пример на съвремен език: християните трябва да се научат да управляват първо семействата си и църквите си така добре, че продукта на тяхното управление: следващо поколение, израстнало с библейски мироглед, чиито неформални ръководители са се доказали в Църквата достатъчно време, да могат да очакват, че ще се справят на по-високо ниво на управление.
Колко църкви имат християнски училища? Колко църкви насърчават родителите да изпълнят тази отговорност към децата си? В колко църкви дяконатът се занимава с финансовите въпроси, касаещи благотворителността, учителите се занимават с обучаването на вярващите, а пасторът с грижите за хората и проповядването? В колко църкви пасторът не премахва неформалните ръководители и не съсредоточава цялата власт в себе си? ЕХО???
Кой пренебрегва малките начала? Който започва да си обучава детето в къщи, или който разчита държавата да финансира до 30% училищата на признатите религиозни общности в България, и се надява, че ако това стане, неговата църква тепърва ще се затутка да организира нещо такова, а междувременно си праща децата под властта на антихристияните?
Кой пренебрегва малките начала, който разбира, че социалната държава е неморална в същността си, и отказвайки се от всичките й изкушения и благинки, започва да работи и да инвестира и да развива настойничеството си, или който разчита на прокарването на такива закони, които максимално ще го финансират с бюджетни пари при изпълняването на неговите семейни задължения?»
«Първо, когато прочетох за написаното, първото нещо, което направих е да пиша във форума на БХК и да ги помоля да опровергаят написаното за да можем да ги подкрепим в това, което претендират, че правят. Модераторите на БХК ИЗТРИХА постинга ?!? Но по- късно, много други освен мен попитаха централата на БХК вярно или невярно е това за КРаси Момчев. Отново част от постингите бяха изтрити, но ние ги написахме отново. В последствие тази случка с КРаси ни накара да разгледаме по-подробно програмата на БХК и тяхното представяне на политиците им - ГОЛА ВОДА - лява псевдо християнска програма. И накрая когато увеличихме натиска върху БХК - те опънаха ключа на форума и си заминаха. Бого, те още сега не искат да говорят с избирателите си, държанието им е инфантилно и аполитично. Ако нещата не бяха вярни, Краси трябваше да публикува опровержение. Нещо повече партията му дори отказва да отговаря на съвсем логични и правилни въпроси на избирателите си.
ЗАЩО ПАСТОР ЕВТИМОВ МЪЛЧИ????
Ако написаното от Лука не е вярно и Краси Пищова е част от църквата на Евтимов, защо Илчо Евтимов не се намеси за да го защити? Евтимов е писал е чърча, това не е невъзможно за него. Нещо повече той е запознат със случая и публикациите на Яков и ЛУка. Логично е да заключим, че Евтимов мълчи, защото сам е оцапал работата, като е станал СЪУЧАСТНИУК на Краси, защото не е изпълнил пасторското си задължение да отлъчи нечестивия и да изкара на яве скритото.
Написаното в чърча засяга ЕВТИМОВ, и мълчанието му по въпроса също показва ГУЗНА СЪВЕСТ !!!!!
Ако ли пък написаното за Краси не е вярно мълчанието на ЕВТИМОВ показва безразличие, което пак е лоша морална позиция.
/Чакаме Евтимов да ме опровергае./
Илчо Евтимов предаде Яков много преди това. Илчо канеше Божидар Маринов да проповядва в църквата му, като се обърна към реконструкцията и посланието, което говорим привидно. Но когато ВИРЧЕВ /агент НИКОЛАЙ/ му скръцна със зъби ИЛЧО се оттегли от играта. В петдесятните лидерски среди НЯМА приятелство. Пасторите там основно си гледат ДАЛАВЕРАТА. Във всички тези църкви има еднолично УПРАВЛЕНИЕ и всеки неформален лидер бива или СМАЧКАН или ОТЛЪЧЕН. Бого Не си запознат с принципите на ръководство в тези среди. Във почти всички големи петдесятни църкви Пасторите са назначени от петдесятният съюз, а духовният съвет служи основно да се СЪГЛАСЯВА с ПАСТОРА. ПАСТОРИТЕ в тези църкви служат на този, който ги е назначил - петдесятният съюз.
И така мисля, че не е редно да ни представяш картинаката с горкият изоставен ИЛЧО. Яков и Илчо носят различни послания и завършекът на нещата с напускането на Яков е съвсем нормален.»
«Водачи на листи:
2. Бургас
Красимир Момчев
23. София 1
Красимир Момчев
20. Силистра
Любомир Шиваров
3. Варна
Любомир Шиваров
13. Пазарджик
Иван Несторов
22. Смолян
Енчо Тодоров
17. Пловдив област
Младен Младенов
ХА, ХА. ХА.......
ОТКРИТОСТ и отговорност !!!!
Как се постига това с ЗАКРИТ форум и мълчание по зададените въпроси?
Поредната доза прах в очите на хората. Браво на БХК!!!! Ако това са лидерите на БХК, по-добре е всички християни да се мобилизират и да гласуват СРЕЩУ БХК. Сред тези хора не виждам християнски политици. Делата им свидетелстват за нещо друго.
Краси Момчев - нашият стар познат от дебатите до тук. Господин Момчев първо трябва да разкаже за сексуалните си геройства и след това да ни говори за политика. Най-лесно е да се правиш, че не си чул за какво става въпрос. Нека напомним, че форумът на БХК беше затворен именно поради невъзможността на БХК да отговори на няколко практични въпроса и един МОРАЛЕН въпрос отправен към Краси Момчев. Хората хем мълчат, хем се надяват, че работата ще се размине от само себе си.
Любомир Шиваров - човекът, който ни показа как се управляват църковни пари. След като вкара парите на църквата във Варненските пирамиди, ни проповядваше обилно за любов и прощение. Ако това сполети и държавната хазна ...????? не знам дали проповедите му ще помогнат !?!
Иван Несторов. - Иван Несторов- политик. Може би по-добре звучи Иван Несторов - клоун или комик. Г-н Несторов ни обясняваше през 90-те, че грабването идава всеки момент - до 2-3 години. А сеге, човека ни обяснява как ще влезе в политиката. Интересно !..... От амвона учим хората да гледат под носа си и да очакват грабването всеки момент, а иначе сме кандидати за парламента.
Енчо Тодоров - Главен редактор на с-то "Братска Любов".Интересно как в главата на г-н Тодоров се свързват апокалипитичните картини,световните конспирации и премилениалните израелски пророчества от списанието с идеята - християните да бъдат успешни в парламента - та нали световната конспирация и антихристът са предрешили всичко ???
Брат Младен - Не дочака червената крава, антихристът в лицето на папа Йоан Павел втори взе че умря, на новият му трябва време, за да се запознае с правомощията си, мечките и леопардите дадоха фира и цялата диспенсационалистическа пропаганда изглежда е само за паството, така че очевидно е решил да изчака краткото време до грабването в парламента.
И така ако се вгледаме в политическите идеи на тези юнаци би трябвало и през ум да не ни минава да гласуваме те ди ни управляват. Циркът, който сме видяли в църквите, няма смисъл да го гледаме и в парламента ....
Господа премилениалисти, вашите политически идеи са поражение и песимизъм. Международната ви политика може да се определи с една дума - ЦИОНИЗЪМ !!! Вие не познавате БИБЛЕЙСКИТЕ принципи за ПОЛИТИКА. Това сте ни го показали от амвона. Какво ще правите в парламента ????
Изглежда за девиз на БХК е по-подходяща тази фраза:
ОБЛАЦИТЕ ВАМ, ПАРИТЕ С ПАРЛАМЕНТА НАМ!!!!!»
«Quote:
На колко църкви сте чули да се отпускат държавни субсидии?
Извадка от разпалената агитка на Любомир Шиваров "За кого бият камбаните".
Един въпрос с труден отговор: от амвона на колко петдесятни църкви сте видели да се рекламират книгите на Денис Пийкок?
Quote:
"Да правиш бизнес по Божия начин"
"Да победим битката за умовете на хората".
По-лесен въпрос: в книжарниците на колко петдесятни църкви се продават тези книги?
Още по-лесен въпрос:
Колко петдесятни пастори НЕ са против тези книги?
Любомир Шиваров се жалва, че учели децата му да използват презервативи. И иска държавните училища да преподават християнска етика и морал. Ами да си ги обучава децата в къщи. Ако не знае как, да пита Тони Кокончева, на нея от Америка пристигна човек да й обяснява как да го прави това, ама чак такава родителска загриженост май няма. Само пропаганда. Пропилява църковните пари в пирамидите, после проси държавни субсидии за църквите.
Кога Петдесятният съюз се покая за песимизмът, който втълпяваше в умовете на последователите си? Хората им хвърчат в облаците и живеят от Грабване на Антихрист, пък водачите им изведнъж искат страната ни да оправят!?
На това му се казва лицемерие, а също и мимикрия: да говориш неща, които не вярваш, или да казваш че вярваш и работиш за едно нещо, а с делата си да се отричаш от него, че дори и да се бориш срещу него.
Според мен тяхната цел е друга. Както Католическата църква е направила Контрареформация, т.е. козметични промени по своя ритуал и учения, с цел да отрази основните критики на Реформацията, така и днес Петдесятният съюз говори "прогресивни" неща, за да отклони умовете на смислените хора сред себе си от опасността да прозрат истината на Християнската Реконструкция. Елементарно, даваш вафла на детето, и то не пита после за пържолата. И в крайна сметка в дълъг период от време си остава гладно, като изтощено куче, което е свикнало да му хвърлят трохи от амвона.»
«Още конкретика:
Как със социалистическа икономическа програма се прави християнска политика? Отговор нямаше.
Какво е отношението им към абортите и хомосексуалните бракове. - Отговор се появи, били против. Практичекси мерки, които предлагат? - Никакви.
Какво е отношението към родителския контрол над образованието на децата? - Отговор никакъв. А иначе се обявяват за християнска партия. В програмата им има предложение държавата да финансира до 30% средните и висшите училища на най-разпространените религиозните общности, което ще циментира държавния контрол над образованието в такива училища.
Какво е отношението им към високите пенсионни вноски и модела на пенсионната система? - отговор никакъв. Предлагат отделена от бюджета пенсионна система, в която да участвуват работници, работодатели и държавата. Ако държавата участвува в нещо, значи и бюджетът е намесен, защото тя няма други средства, освен от бюджета. Поредната посредствена идея.»
«Хайде сега да ни кажете какво мисли Живко Тончев по въпроса за прелюбодейството на лидера на БХК. ЗАЩО ГО ПОДКРЕПЯ? Хубаво е, че четем политически програми, което претендират, че са християнски, но лошото е, че те са посредствени и пълни със социалистическа пропаганда. Възгледите в тази програма противоречат на Библията.
Никъде в БИБЛИЯТА не се казва, че държавата е институцията, която трябва да прави социални програми. Бог поверява благотворителноста и социалните грижи на СЕМЕЙСТВОТО и на ЦЪРКВАТА. Когато държавата започне да прави социални програми с данъчни пари тогава СОЦИАЛНОТО става СОЦИАЛИСТИЧЕСКО. Социалните грижи на държавата са ЛОШИ и НЕМИЛОСТИВИ. Държавата прави социални дейности с насилствено откраднати пари от данъкоплатците.
Нормално е наистина да не харесваме някои хора, понеже има основателни прични за това. Но не е нормално хора, които не могат да обуздаят собствените си страсти да стоят начело на партия, който на всичкото отгоре е решила да се нарича християнска. Не е нормално хора, които до вчера са ни учили, че политиката е мръсна работа и християните не трябва да се занимават с нея, днес невистово да напират в името Христово към парламента.»
«Неморално е да искате с данъчни пари, взети от хората с различни убеждения, да се подкрепят каузи, за които самите данъкоплатци може да имат противно мнение. Както сега с парите ни се финансира преподаването на еволюция и хедонизъм, по същия начин искате със същите пари църкви да строим. Това на практика означава, че вие подкрепяте идеята с данъчни пари да се строят и джамии.
Църквата е допуснала много отдавна една голяма грешка, за която сега жестоко си понася последствията, а вие искате вместо да се върнем на правилния път, да се впримчим още по-здраво в порочния.
Много е било голямо изкушението за църквата да настоява с държавните средства и бюджетните пари да се финансират и изграждат нейни дейности: като училищата и благотворителността, например. Резултатите днес са налице - Златното правило се е доказало: който дава златото, той определя правилата - който плаща, той поръчва музиката: той определя учебния план, той определя дали на сираците може да се проповядва спасение в Христос, кой има право да осиновява, кой има право да преподава. Единственият изходен път е свободно общество, където държавата престава да се прави на Месия, и си върши стриктно своите функции, да подтиска престъпността, и да пази границите. А ниският плосък данъх върху доходите на хората ще осигури повече финанси в семействата и отделните хора, с които те ще разполагат както намерят за добре, тъй като тези пари са си ТЕХНИ, и ще финансират каузите, които считат за добри. И нека идеите да се бият с идеи, а не чрез бюджетно преразпределение да се поощряват някои идеи за сметка на други, пък били те и "нашите" идеи. Почне ли някой друг да ти върши работата, Христо, скоро същия този някой друг ще ти казва и каква трябва да ти бъде работата. Прочети си историята на църквата и ще видиш тази истина написана неведнъж по страниците на времето.
Защо трябва да е плосък данъкът? - Защото държавата не трябва да се занимава с преразпределение.
Защо трябва да е под 10%? - Логично: защото Бог иска толкова. Държавата не е по-голям суверен, че да иска повече пари.
Защо не трябва с бюджетни пари да се подпомагат самотни майки? - Защото не трябва с бюджетни пари да се стимулират греховете на хората. Щом въпросните момичета са лягали с мъже без брак, нека сами да си жънат последствията. Гладът е стимул за покаяние, както виждаме от Библията, и ако лишаваме мързеливите, непокорните на родителите и блудниците от тази голяма поправителна тояга, ние не само ги насърчаваме косвено в греха им, но правим това с пари, взети от трудолюбиви хора, покорни на родителите си, и целомъдрени. И това е нечестива, а не християнска политика.
Вместо църквата да приютява сираците и нежеланите деца, и християнските семейства да са най-активните осиновители в страната, семействата се борят за оцеляването си, и едвам отглеждат най-много двете си деца, камо ли да се замислят да осиновяват.
Това вече разбирате ли го, или умът Ви действува в рамките на партийната агитация на БХК?»
Codosh, Cadosh, Cadosh Elohim
| |
|
|
|
За коя партия да гласуваме тогава Леон? Какъв е смисълът на труда, който си си направил?(Това го четохме в чърча вече). Да разпространиш кл\ката ли?
| |
|
|
|
Уф, това пък дълго два километра.
Който иска знае къде да иде да го чете. Да слагат линкове, а не да пействат тука повести.
Да гласуват за Евророма, там поне никой не си крие инто боята, нито любовниците.
Иначе тая тема се превърна на лична страница на Евгени Минчев, озаглавена:
Кой, кога, с кого и какво.
| |
|
Тема
|
Re: Какво мисля за БХК
[re: Leon777]
|
|
| Автор |
bxkar (непознат
) |
| Публикувано | 17.06.05 14:07 |
|
|
Много напъни за да се замъгли и/или ако може унищожи една идея, която е много по-голяма от плямпащите и от сегашните кандидати в листите.
Тук отново се появяват хора отровени от злоба и лична НЕреализация. На тях ако не църквите, пасторите и доктрините са им криви всички останали, които се наричат християни (извън тяхната сплотена дружинка).
БХК е в добра позиция и ще реализира най-добрите си резултати от своето създаване. Това трябва да се използва за здраво развитие и успех на следващите местни избори. Не драматизитайте и не поставяйте под един знаменател всички.
Успех с номер 18 в интегралната бюлетина
| |
|
|
|
Искам да ви кажа защо според мен трябва да се гласува за БХК и защо всички християни, барабар с православните в клуба трябва да гласуват за нея.
Независимо от това, което тази личност Момчев е направил, има достатъчно хора в нея, които заслужават нашето доверие, да не говорим, че са искрени християни. Ясно, е че политическата им платформа куца (но какво да очакваме от хора, които не са учили за професионални политици!). Затова нека вкараме поне 1, а дай Боже и няколко в Парламента и в обществените структури да се поизучат хората и да натрупат опит.
Аз лично може и да не успея да гласувам, но примерно майка ми, която не иска да гласува за никого ми каза, че ще си помисли да гласува с б\летина номер 18. Но въпреки това кажете ми реално за кого друг да гласуваме? И трябва ли да гласуваме за други- БСП, Доган или НДСВ???
| |
|
|
|
Малко свидетелски показания за морала на началника на БХК-то - тук:
| |
|
|
|
Не знам - освен водачите на листите по райони, на сайта на БХК-то няма никаква друга информация за листите. А сред самите водачи - освен Митко Спилков и Валери Ждраков други юристи не видях. Като изключим и Пеци Гюзелев и Началника - всички останали са пастори...
А иначе заразоносителят Момчев ходи до САЩ на разноски на Института за принципите на правото, само дето като дойде ред да се редят листите се направи на "разсеян" и не ни потърси за юристи-християни.
| |
|
|
|
Извинете, но по мое скромно мнение е по-добре да избереш трезв прагматик и в никакъв случай самовлюбен еретик.
Коментарът на вашия събрат евангелист, който ни обърна внимание върху техните изречения е повече от красноречив.
Държавата ни е светска, нравите са ни светски и ще бъде нова кръпка върху ветхите ни дрехи всяка проява на измислена духовност.
Българския евангелизъм се нуждае от православно осмисляне на своето битие, за да не го погуби съвсем страшния гняв на Господ.
А не от политически флиртове, светско обиграване и т.н.
От същото се нуждаем и ние-само по име православните.
Защото е малък грях да не знаеш истината и да грешиш, а велик да можеш да я знаеш и да нехаеш.
| |
|
|
|
Отново питам: Ако ние, евангелските християни вкараме прелюбодейци и непокаяни нечестивци, това за слава Божия ли ще е?
По - добре да не влизат такива хора, че и без това други "наши" хора са ни изложили достатъчно. Гласувайте или не гласувайте по съвест. И помнете, че лъжебрат е по-голямо зло и от чужд! Не допускайте да ни представят хора без морал! това ще даде облик на цялата евангелска обсхност!
www.pravednost.hit.bg
| |
|
|
|
Добре бе Жоро, тогава да не гласуваме. Това ли предлагаш?
| |
|
|
|
да, и аз така мисля. ако ги вкараме съвсем ще се забравят и ще се закоравят. след което е ясно какво следва.
ако не ги подкрепим, ще им стане ясно, че с този морал няма да стане. да вземат да се очистят от нечестивите и тогава ще гласуваме за тях.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Tъмнokocka (чаровна) |
| Публикувано | 19.06.05 15:05 |
|
|
Като си такава познавачка, защо не дойдеш да ни попиташ лично?
Твоето Слово е светилник на нозете и виделина на пътеката ми!
| |
|
Тема
|
Виж какво познавачката,
|
|
| Автор |
Tъмнokocka (чаровна) |
| Публикувано | 19.06.05 15:20 |
|
|
Не знам коя си, що си и за какво се бориш. Не ме и интересува.
За мен пиши колкото искаш клевети - никой от хората, които ме познават няма да ти се върже.
Само те моля - ОСТАВИ НА МИРА семейството ми!!! Не мога да търпя разни страхливци, криещи се зад анонимни никове, да обсъждат морала на майка ми и на брат ми.
| |
|
|
|
Ако вкараме прелюбодейци и непокаяни нечестивци ще е ужасно.
Моля те, хвърли ти първия камък по прелюбодееца и непокаяния нечестивец от бХК, ако можеш.
Изчетох всичко за момчев написано в чърча и се чудя за точното време за да се развихри кампанията. Всичко ми звучи като клюка, но не и като факт, а на основата на клюки, знаеш камъни не се хвърлят.
Политиката е занятие, което точно съответсва на написаното:
Римляни 14:14 Зная и уверен съм в Господа Исуса, че нищо не е само по себе си нечисто; с това изключение, че за този, който счита нещо за нечисто, нему е нечисто.
| |
|
|
|
Жоро, ти за твоя район ли говориш или просто преповтаряш лакърдиите на злобарите. Как така всички от БХК го сложи под един знаменател?
Как за едни прилагате "високи критерии" (разбира се че трябва), но за останалите партии и коалиции си гласувате без да ви интересува кой кой е? Достатъчно е да е от "големите". Ами именно те експертно ни будалкат 15 години.
БХК е тръгнала в правилна посока. Трябва да я подкрепим за да може да се изчисти и стабилизира, а не да стоим отстрани и да повтаряме как никой и нищо не ни харесва.
| |
|
|
|
много точно си го казал.
| |
|
|
|
Видяхте ли ми новата сигнатура?
Вече окончателно реших, че ще отида и ще гласувам, каквото и да ми коства (пари и един изгубен ден), ако ще да е заради 1 верен човек в БХК.
Гласувайте за БХК с бюлетина номер
18
| |
|
|
|
Здравейте и от мен.
White Raven каза: "Ясно, е че политическата им платформа куца (но какво да очакваме от хора, които не са учили за професионални политици!)."
Това означава ли, че само заради спорта трябва да застанем зад тези политици? Според мен в политиката трябва да влезат точно професионални политици.
Всъщност изборите сами по себе си ще покажат зад кого е Господ. Библията казва, че по плодовете им ще ги познаете. Помислете, може ли Господ да започне нещо и после това нещо да се провали? Господ би ли застанал зад бита карта? Би ли опетнил Името си? Пак Ви казва, резултатите от изборите ще покажат зад кого Господ стои. Той е Този, който поставя и сваля властите и нищо не става без Неговото знание.
| |
|
|
|
Къде са Леон, професионалните политици? КЪДЕ СА????? Имам предвид християните?
Иначе съм съгласна с това, което казваш. Както се очертава да спечели БСП-то, това няма да покаже задължително, че те са честни и некорумпирани и, че Господ "стои зад тях" в смисъла в който го разбираме ние. Нито, че те ще са праведни управници. За Господ не е проблем да чака 500 години за да издигне подготвени праведни управници. Въпросът е ние можем ли да чакаме и всъщност трябва ли да чакаме още 4 години без нито един човек в управлението? Както опл\хте цялата коалиция и няма да гласувате заради 2-ма души- Момчев и Белев, така пък аз ЩЕ гласувам заради 1 човек, който познавам- Валери Ждраков. Същата като вашата работа, но с обратен знак. Значи не говорим за цялата коалиция, а за 1 човек. Ти си против 1 и няма да гласуваш, аз съм ЗА един и ще гласувам.
18Редактирано от White Raven на 20.06.05 15:13.
| |
|
|
|
Моето мнение е, че Господ стои зад всяка власт и дава всяка власт. Ако БСП ни управлява нима това няма да е от Бога? Въпреки, че си мисля, че ще ни управлява коалиционно правителство от НДСВ, ОДС и БНС, както и някоя от малките партии - Новото време, или друга която би влязла. Спасението на България е БСП + ДПС да нямат 50%, което веднага ги изхвърля от борбата. БСП не би се коалирало в нито едно от 3-те СДС-та, нито с НДСВ. В момента това реалностите в Бг. Но пак казвам, всяка власт е дадена от Бога.
Какво очакват от БХК? Ами в най-щастливият случай 1%, така държавата ще плаща за офисите им, за сметка на данъкоплатците. Това не е Библейско, може другите партии да могат да си го позволят, но за християните - не. Въпреки, че и този 1 % си е мисията невъзможна. Нека Господ да покаже волята си на тези избори.
| |
|
|
|
Не съм казала подобно нещо. И ти виждам реагираш като калвинистите- "данъкоплатците щели да им плащат......" Ми на управляващите, които ще изберем кой ще им го плаща? Нали ПАК данъкопалтците? Докато дойдат на власт реконструкционистите ще живеем по този начин, видяло се е.......
18
| |
|
|
|
Остави ги реконструкционистите. Просто ти казвам каква е реалната обстановка в момента в България. Помисли само, Библейско ли е една църква, или християнска партия да очаква от държавата да й плаща данъците и наемите за офисите?
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
bxkar (непознат
) |
| Публикувано | 20.06.05 17:32 |
|
|
Няма да е лошо да те цитираме Леончо(макар и 777) в сайта на приятелите ти с великото "Остави ги реконструкционистите. Просто ти казвам каква е реалната обстановка в момента в България."
Ето тук ти явно си каза че си за БСП и всички други "праведници". Срамота!
| |
|
|
|
9 Писах ви в посланието си да се не сношавате с блудници,
10 не че съм искал да кажа за блудниците на тоя свят, или за сребролюбците и грабителите, или за идолопоклонците, понеже тогава би трябвало да излезете от света, -
11 но в действителност ви писах да се не сношавате с някого, който се нарича брат ако е блудник, или сребролюбец, или идолопоклонник, или грабител; с такъв, нито да ядете заедно.
12 Защото, каква работа имам да съдя вънкашните човеци? Не съдите ли вие вътрешните,
13 докато вънкашните Бог съди? Отлъчете нечестивия човек изпомежду си.
Ще задам отново един въпрос, който бе вече задаван многократно: “Що за морал е моралът със свалени гащи?”
И още един многократно задаван въпрос: “Ако тези хора влязат в голямата политика, това ще бъде ли за слава Божия или ще нанесе поредното петно върху евангелските християни в България?”
И още един: “Какво е християнското на Българска християнска коалиция?”
Аз наистина не съм “светил” на господин Момчев, но задавах на два пъти в сайта на БХК въпроса дали блудническите му истории са истина. И аз не бях най-упоритият от питащите. Други питаха повече от мен. Как да тълкувам триенето на въпросите ми от форума и липсата на отговор?
Ако всички, които досега са заемали председателското място в БХК са прелюбодейци, има ли нещо християнско в БХК?
Братя и сестри християни,
Докога ще търпим непокаяни лицемери да бъдат лице на българската евангелска общност?
Не е ли задължение на тези които искат да ни представляват да дават отчет пред нас по въпроси, засягащи морала им?
Нека не допускаме компромиси, които Словото не ни позволява!
Някой се представи за сестра на Момчев. Ами кажи му най-после да даде ясен отговор, а не да се крие! А дали е редно заради Момчев да отхвърлим другите в БХК? А какви са християнските критерии за морал на другите, издигнали си за ръководител и търпящи такъв човек? Какво предлагам? Мисля, че нито в църквата, нито в християнските форуми трябва някой да агитира за кого да се гласува. Така или иначе отново бяхме свидетели на гнусната картинка как много богослужения се превърнаха в предизборни митинги. А в сайта на БХК във форумите вече изобщо не публикуват мнения на несъгласни.Мога да кажа само – решавайте според християнската си съвест!
www.pravednost.hit.bg
| |
|
|
|
Съгласна съм. Не ми се спори. Казах каквото имах за казване. Изложих как разсъждавам. Може да не съм права, няма значние.
18
| |
|
|
|
Вярно е, че в листите на БХК има и свестни хора, има и искрено заблудени, които изобщо незнаят за както става дума. Мислил съм си какъв би бил проблема ако тези, който петнят името на БХК просто бъдат отстранени? Нали знаете, че ако до нещо чисто се допре малко мръсно, всичкото става мръсно. Докато обратното не важи. Защото до мръсното колкото и чисти неща да се доближат - то си остава мръсно.
Агей 2
12 Ако носи някой осветено месо в полата на дрехата си, и с полата допре хляб, или вариво, или вино, или дървено масло, или какво да било ястие, това ще се освети ли? И свещениците в отговор рекоха: Няма да се освети.
13 Тогава рече Агей: Ако някой, който е нечист от мъртво тяло, се допре до някое от тия неща, ще стане ли то нечисто? И свещениците в отговор рекоха: Ще стане нечисто.
14 Тогава Агей отговаряйки рече: Така са тия люде, и така е тоя народ, пред Мене, казва Господ, така е и всяко дело на ръцете им; и каквото принасят там е нечисто.
Метафора де. :)
| |
|
|
|
Аз също не съм "за" компрометиралите се. Но какво можем да направим сега в последния момент? Не зная.........
18
| |
|
|
|
Интересното е, че всички тези неща са се знаели от почти всички лидери. Питам, на каква цена тези знаещи лидери са си замълчали. Това не е нещо което е станало в някой ъгъл. Поне християните не биха постъпили така, защото другото е прегоряла съвест. Ако цената е спасението на душите - добре, отговорността си е тяхна пред Бога. Нали знаете как постъпваше Господ когато в стана имаше грях? Да си извършил всичко това и да нямаш никакъв страх от Бога и да държиш да си ледера - ето това не мога да възприема. Ако окото ти е болнаво - цялото тяло страда.
| |
|
|
|
Моето обяснение е: интереси.
18
| |
|
|
|
И моето е такова, но тогава защо е християнска? И защо християните застават зад това? Защо нямаше един свестен човек, който да им изяви нещата? Сега се опитват с манипулации да държат хората в изолация от незнание само и само да минат изборите. Е, ако това е християнското - мерси. Ето за това ме боли.
| |
|
|
|
имаш избор- не гласувай за тях
18
| |
|
|
|
Работата е там, че целта на кресльовците не е да покажат дали лично те ще гласуват, а да убедят другите да не гласуват. От ръководството на БХК ми казаха, че за периода през който беше спрян форума на тяхната страница, на имейл адреса, даден за контакти, са получили само 2 мнения от форумджиите. Защо? Сигурно защото искрено са загрижени, защото имат смислени предложения и политическата им ориентация е ясна. Но ако те не видят публикувани "великите си открития" и сълзливата си манипулация - няма смисъл да се хабят.
| |
|
|
|
В отговор на:
И този флирт имаше плод – първият депутат евангелист – г-н Момчев
Преди Момчев в далечните пре-комунистически години Българския евангелизъм е имал народни представители. Това са Андрей Цанов и Иван Тонджоров
| |
|
|
|
Ние сме кресльовци, защото искаме отчет за морала на някого. Пророците бяха още по-големи кресльовци, Павел понеже казва: "отлъчете нечестивия" е велик "кресльо" а Исус е... за него да не говорим. Това не е въпрос на политика, а въпрос на морал. Не желая непокаяни човеци да ме представляват в обществото. Привет на всички кресльовци - останете си такива!
bxkar пише:
"Работата е там, че целта на кресльовците не е да покажат дали лично те ще гласуват, а да убедят другите да не гласуват. От ръководството на БХК ми казаха, че за периода през който беше спрян форума на тяхната страница, на имейл адреса, даден за контакти, са получили само 2 мнения от форумджиите. Защо? Сигурно защото искрено са загрижени, защото имат смислени предложения и политическата им ориентация е ясна. Но ако те не видят публикувани "великите си открития" и сълзливата си манипулация - няма смисъл да се хабят."
| |
|
|
|
Жоро, ама ти в качеството си на какъв му държиш сметка на човека? Той част от твоята църква ли е за да го отлъчваш? Ето това не мога да разбера. Да, публична личност е, но не знам дали е редно прибързано да раздаваме оценки и да правим закл\чения. Ако ти утре се случи да сгрешиш, как ще се чувстваш ако ти извадят миризливите гащи по всички християнски сайтове? Тези неща не са ли работа на пастора на църквата, чийто член е той, на духовния съвет? Така ли ще си бодем очите публично? И моля те не се изживявай като пророк. Докажи, че си такъв първо.
18
| |
|
|
|
Това са камъни в твоята градина.
Ти трябва да отлъчиш Момчев от форума.
| |
|
|
|
Що бре? Той пише ли? Да зема да се запозная с него.
18
| |
|
|
|
Е и аз това се чудя как да го отлъча като не му виждам физиономията освен на плакат.
Пък то отъчването не беше ли с процедура - поне двама свидетели. От оная тема останах с впечатление че свидетелят е един, но с два ника, при това не очевидец с фенер, ами разполагащ сам с косвени доказателства- как бил чул, че някой бил чул, че девойката се оплакала на пастора.
Пастора, девойката, Момчев никой друг не ги е чул. Само един свидетел с два ника.
| |
|
|
|
White Raven: "Тези неща не са ли работа на пастора на църквата, чийто член е той, на духовния съвет?"
Това питам и аз, къде беше пастира на ЕПЦ - Бургас и духовния им съвет? На каква цена пастира и духовния съвет решиха да си затворят очите? По това може да се види кой е християнин и кой не е. Незнам тези хора как могат да излезат пред църквата си и да им проповядват после, а как ли взимат причастие? Тук става дума за морала на хора, който водят Божиите люде. Жалко, че има и честни хора, които също обират горчивите плодове и стават съучастни с мълчанието си.
| |
|
|
|
Ето точно тук е проблемът Леон, че вие сте много жестоки към пастора. Аз съм убедена, че неговото сърце страда, още повече че и църквата му се разцепи подади лицето с " 2 ника". Прочетохме го това в чърча. Мисля, че той има начин и време да адресира проблема, а сигурно го е и направил, в това съм убедена, но не е длъжен да дава отчет на цялото интернет пространство.
Това, че въпросният Момчев не си е смъкнал кандидатурата не е проблем на пастора.
18
| |
|
|
|
Практично за изборите.
Исках да пусна този постинг в темата за БХК, но изглежда твоя колега фамулус ме е баннал, защото ми излиза съобщение, че имам право само да чета в клуб Християнство. Ето това, което исках да ти кажа на теб и на останалите участници. Ако решиш, че е полезно, пусни го от мое име.
Ако искате да направите преброяване на протестантите в България, то може да гласувате за БХК. Но ако искате БХК да има депутати в парламента чрез тези избори, това няма как да се случи.
Ако се спечели над 1%, то се връща депозита, който за партии е 20 000 лева, а за коалиции е 40 000 лева. Останалите партии си губят средствата, защото отиват във фонд за болни деца.
Гласовете за партиите, които не са преминали 4% бариера се разпределят за партията, спечелила изборите. А това се очертава да бъдат БСП или НДСВ, според прогнозите засега. Други очертаващи се да преминат 4% бариера са ОДС, ДПС, БНС, ДСБ. "Новото време" би имало шанс при по-голяма активност на избирателите.
Регистрираните партии са 33. Какво разточителство за България! По света има консерватори и лейбъристи, някоя зелена партия за разнообразие.
Докога ще страдаме от мания за лидерство?! Ако искаха да има повече християнски морал в парламента, да бяха обединили усилията си в големи коалиции, които да гарантират подкрепата на повече избиратели. Сега дори да гласуват само семействата им на раздробените малки партии гласовете пак ще отидат в победителя.
Затова е важна програмата и ценностната система, които ни се предлагат от политическите сили. Аз ще гласувам по съвест за родолюбците и подкрепящите православието, с оглед интересите ни в бъдещата обединена Европа.
Приятна вечер!
18
| |
|
Тема
|
Re: Дръж Шаро! Дръж!
|
|
| Автор |
bxkar (непознат
) |
| Публикувано | 22.06.05 11:30 |
|
|
Да бе Леоне, много честни хора има още в църквите. Има ги не защото им са перфектни ръководителите, а защото Исус Христос им е еталона.
Ти, като разправяш по форумите че е Божията воля да дойде БСП на власт от честните ли си?
| |
|
Тема
|
[re: bxkar]
|
|
| Автор |
Leon777 (непознат) |
| Публикувано | 22.06.05 13:54 |
|
|
bxkar,
ти май изобщо не четеш по форумите. Въпросът ми тогава беше дали щеше да е Божията воля ако БСП ни управлява? И ако Господ допусне това, дали щеше да е по волята Му? Много пъти в историята на Божият народ Господ е допускал да го управляват неразумни управници. Акцента ми е, че всяка власт, независимо коя, е от Бога дадена. Ето това е смисъла на онова ми изказване, което ти цитираш. :)
White Raven, съгласен съм с последното ти изказване, но защо, все пак, Момчев беше допуснат да води листи? Проблема не е само в 1-2 пастира, или 1-2 духовни съвета. Проблема е на цялото ръководство на БХК, защото са знаели, но са замълчали. В крайна сметка на кого служат?
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Leon777 (непознат) |
| Публикувано | 22.06.05 14:02 |
|
|
bxkar казва: "Да бе Леоне, много честни хора има още в църквите. Има ги не защото им са перфектни ръководителите, а защото Исус Христос им е еталона."
Да бе, да, те лидерите няма да са свестни и людете ще следват Бога. Не че няма и такива, но по-скоро са изключение. Ако окото ти е болнаво, то цялото тяло страда.
| |
|
|
|
Смятам, че ще е интересно за някои какви писма получавам напоследък от една партия, която в страницата си иначе не дава координати за връзка, за да не и досаждат. Не че отговарят на поставените въпроси, ами и те поставят.Вижте!
Подател:Bulgarian Coalition <bxk@abv.bg>
До:kalinvv@abv.bg
Относно:va6a publikaciya
Дата:Вторник, 2005, Юни 21 09:23:59 EEST
Преведи на:
Уважаеми Калин (за съжаление в публикацията Ви не
открихме фамилно име),
Беше ни препратена от симпатизанти вашата публикация "За
политическите напъни на църковните лидери". Уважаваме
вашето становище, както и мнението на други симпатизанти
и критици. Сигурно има много неща, които трябва да
променяме (някои са вече променени)в дейността на БХК.
Искаме обаче не да спорим, а да Ви обърнем внимание на
някои фактологически неточности в публикацията Ви.
1. Присъствието на г-н Момчев във 37-то Народно събрание
не беше плод на някакво съглашение за представителност
на евангелистите във властта, а резултат от неговата
лична дейност и позиция в СДС Бургас. Той не е издиган
за кандидат от името на християнски общности.
2.Красимир Момчев не е учредител на БХК, както вие
твърдите. Той стана член и беше избран за председател
през 1999 година.
3.На изборите през 1997 година БХК спечели близо 27 000
гласа и това не клони към 0%, а е осма позиция в
национален мащаб.
4. На местните избори през 1999 година имаме двама
общински съветници - един избран с листата на БХК в
Ямбол и един в листата на ОДС (при предварително
споразумение с местната структура) в Разград.
5. На местните избори през 2003 година бяха избрани 4
(четирима) общински съветници от БХК. Със самостоятелна
листа в Ямбол, Бургас и Елхово и в коалиция (официално
регистрирана в Общинската избирателна комисия) в Сливен.
Надяваме се това да внесе яснота и коректност в
изнасянето на фактите.
С уважение,
Предизборен щаб на БХК
Ето и отговора ми:
Не зная дали това наистина е e-mail на БХК, понеже не фигурира никъде в страницата на партията (и аз мога да направя такава поща), но все пак отговарям.
До уважаемия предизборен щаб на БХК,
Честно казано никак не очаквах да получа нещо от вас, тъй като няколко пъти задавах във форума на bghk.org доста по-важни и по-болезнени въпроси относно изнесени данни за морала на вашия лидер. Отговор не получавах, а въпросите биваха изтрити. Като избирател имам правото да питам дали това, което се говори и се писа в churchbg е истина. Но нека първо аз да дам обяснение относно вашите уточнения.
1. Не съм твърдял, че в зората на Демокрацията господин Момчев е издиган за кандидат-депутат от евангелските общности. Това, което знам със сигурност беше “препоръчителното” ходене на митинги на СДС, така както сега се препоръчва от амвона гласуване за БХК . В публикацията ми има твърдение за “флирт” със СДС, но няма твърдение за директна сделка. Това не означава, че изключвам такава, но не мога да се ангажирам с твърдение за нещо, което не съм видял лично. Спомням си обаче, че имаше засилени контакти на църковните ни лидери със СДС, вероятно резултат на което бяха проблемите, които си имахме след това със соцвластта.
2. Съжалявам за твърдението ми, че г-н Момчев е учредител на БХК. Може и да не е, но това няма никакво значение и едва ли е обида за личността му. Ще коригирам информацията си. Но съм впечатлен как е станал член и председател в една и съща година.
3. Не знам дали 27000 клони към 0% или към 1%, но като се има предвид изнудването (така го наричам) , директната агитация от амвоните, това е скромен резултат – може би една трета от евангелските християни. Тогава чувах в проповеди да се твърди, че негласуването за БХК е грях, защото не изпълняваме Божията воля. Но явно и вие трябва да си сверите информацията, понеже в предизборното обръшение, прочетено по БНР тогава (1999) се твърдеше, че БХК се явява като шеста политическа сила (сега пишете, че е била 8-ма), макар, че това едва ли има значение.
4. Споменавам само г-н Тончев в Бургас, тъй като останалите явно не са направили достатъчно като политици да бъдат забелязани. За тях няма информация дори на сайта ви, където виждам само някакви снимки на хора без биография. Във форумите имате тема “История на БХК”, но такава не се дава. Има от какво да се срамувате – в миналото, а може би и сега. Съжалявам за дребните неточности, но мисля, че по-важни са изводите, а не дали резултата клони към 0% или 1%, например.
По- важен е общия знаменател в статията ми, а именно има ли полза изобщо от БХК?
Дали изобщо е конституционно съобразно наличието на партия на верска основа, която съществува само благодарение на амвонна подкрепа? Не е нужно да обяснявам какво пише в чл.11 от българската конституция. Дали е редно българските евангелски християни да се изолират в отделна партия, вместо да работим за интеграцията ни в обществото. Ето, като искате политика, Костов е включил наши хора в листите и при всички случаи вероятността да влязат в парламента е по-голяма. Не искам да се ангажирам с политическа позиция (за или против някого), но е ясно, че изглежда гласовете за вас, ще отидат за БСП. Какъв е смисълът да лепите плакати (които не са безплатни) на всеки стълб, да дадете 20000 лева и още кой знае колко за участие в избори и накрая да спечелите под 1%?Така освен че не се постига влияние в обществото, се изолираме и настройваме другите срещу нас.
Нека сега, след като имам възможност да попитам. Защо г-н Момчев продължава да не отговаря на въпроси относно личния си морал? Не е ли длъжен да го направи? Значи ли това, че и като бъдещ депутат би бил толкова (без)отговорен? Истина ли е, че г-н Вирчев чрез пастир Евтимов е оказвал натиск върху хора, които си позволяват да имат позиция? Или Вирчев не е член на партията и вие не отговаряте за него. Защо въпросите от форумите ви се трият и остават без отговор? Аз живея в едно общество, претендиращо да е гражданско и освен като християнин и като гражаднин СЪМ ДЛЪЖЕН да се интересувам за морала на хората, които ме агитират да гласувам за тях. Ако БХК влезе в парламента, това добро свидетелство за света ли ще е, или поредното петно за изстрадалите и без това български евангелски християни? Ако е истина това което се говори и пише, викнете си поне и г-н Белев, да е пълна картинката! БХК не се нуждае от реформи, а от разпускане.
21.05.2005г. Калин Василев
| |
|
|
|
Теди, защо не ме пита, като получи тая глупост за банване. Нито съм баннал някого, нито еднолично бих го направил.
| |
|
|
|
Фамчо, получих го от Лия, но не разбрах за кого става въпрос. Нямах време да го редактирам, така че го направи моля те. Пуснах го направо.
18
| |
|
|
|
Според мен, един кофти проблем при БХК е това, че манипулират евангелските християни по църквите - играейки на тънка струна "Ако не гласувате за БХК, значи сте против Църквата" - а според мен, разбирай и против Бога.
Тази манипулация определено не ми се струва по Бога ...
Може да има много свестни хора от тях - но нека гледаме реално - шанса им да влязат в парламента не си ли остава Нулев ... ако ще всички протестанти в България да гласуват за тях?
Много по-реален шанс може би има кандидатът от ДСБ - адвокатът Иван Груйкин, който е 3-ти в листата за София област. Също християнин.
А за който мисли да гласува за "Новото Време" - само да спомена, че смятат да лобират за повече права на хомосексуалистите.
| |
|
|
|
Ето какво мисля:
Гласувайте с № 8 в интегралната бюлетина за силна БЪЛГАРИЯ в обединена Европа.
| |
|
|
|
моята мисъл за БХК е по-скоро не-мисъл. и не знам защо не ме е срам да го кажа. мноо съм зле духовно сигурно...
death comes first. then resurrection life.
| |
|
Тема
|
[re: cave]
|
|
| Автор |
Leon777 (непознат) |
| Публикувано | 23.06.05 11:19 |
|
|
Това е твърдение на активист на БХК:
"A в листовката пише :"За да се привлекат чуждестранни инвестиции и да излезем от сивата икономика, данъците трябва да бъдат драстично намалени - ДДС, ДОДФЛ, както и КПО до 10%, което е библейски принцип".
така значи, това бил Библейски принцип!!! И къде пише за този принцип в Библията? Значи данъците да са до 10%. Ако говорим за десятък, той не се състои от ДДС, ДОДФЛ, както и КПО. Десетъка е ЗА Бога, а не ЗА Кесаря!!! Но явно това ви убягва. Значи вие си мислите, че като направите данъците до 10% това ще е равно на десятъка? На Кесаря ли служите или на Бога? На кого си давате десятъците?
Християните имат място в обществения живот. Господ дава различни поприща и е Библейско да търсиш да разработваш талантите си, пък били те и чрез влияние над обществени личности. За мен това е Библейският принцип. Просто търся обществено влияние и власт в света (и да ти кажа, успявам), но не чрез такива гръмки коалиции и табелки. Смисъла е в придобиването на авторитет и влияние пред отделни личности, притежаващи власт (Йосиф пред Фараона). Поне аз това съм познал от Бога и така разширявам Царството Му.
Иначе, според мен, е глупаво да наливаш много пари и да се опитваш да вкараш някоя световно неизвестна партия в парламента. Ако питаш мен, по-евтино ще ти излезе да видиш кои влизат в парламента и тогава да си купиш няколко депутата. Естествено, ако можеш да си го позволиш де. Така те ще ти прокарат това, което искаш. Просто е по-евтино, нали?
Този последния абзац е шегичка. Въпреки, че ако се замислиш - защо не? Не става дума да подкупиш някого, а да му влияеш, да го използваш него и връзките му. Това престъпление ли е? Естествено, че не, защото с това не нарушаваш никой закон.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
bxkar (непознат
) |
| Публикувано | 24.06.05 14:56 |
|
|
Леоне, защо се напъваш за неща, които явно не разбираш.
Първо, кое тук е твоето компетентно мнение и кое е цитат?
Второ, с такива дебелашки шеги (за купуване на депутати) не си далеч от истинската си представа за политика.
Трето, като добиеш още малко влияние и власт може и тебе да те видим как се умилкваш за трето място в някоя листа.
Само БХК с номер 18
| |
|
|
|
Честито на БХК. Както знаем гласовете на по-малките партии се преразпределят между миналите бариерата. От БСП да почерпят - добра работа свърши БХК!
| |
|
|
|
Tова само като го повтаряте не става истина. Явно не искате да повярвате и на политолозите, които твърдят точно обратното.
Много повече щеше да спечели БСП, ако нашите симпатизанти не бяха гласували за никого. Това е пълния потенциал на левия електорат, а повечето гласували (с друга бюлетина) им попречи да имат пълно мнозинство. БХК отстоява конкретни позиции, а в политиката това не се постига със срамежливо стоене настрана от кампании и избори.
| |
|
|
|
С блудници начело БХК може да си отстоява каквито си ще позиции. А ако тия 0.6% бяха отишли за ДСБ, например, дали нямаше да има поне един депутат в повече.
| |
|
|
|
И за кой "светия" щяха да са? Точно ДСБ се избудалка с протестантите като "сложи техен представител" на трето НЕИЗБИРАЕМО място в София област (по всяка вероятност дори водача на тази листа няма да влезе).
Аман от двойни стандарти - другите са грешници и ние с чиста съвест ги подкрепяме защото за тях греха е начин за успех, а някой който си е поставил за цел да следва други принципи не е "заслужил" християнска подкрепа.
| |
|
|
|
Груйкин е на трето място, но и ччовека пред него още като областен управител винаги е лобирал за евангелските църкви. На първо място е Ст. Кацаров който е избран и в Кюстендил, така че ако влезе някой, това ще е втория. И при всички случай вероятността някой да влезе с ДСБ е по-голяма. А БХК ще мине 4% когато цъфнат налъмите.
| |
|
|
|
Ей много наивни сте!Значи по-добре е да има един на неизбираемо място някаде си,отколкото една парламентарна група християни!Какво направиха досега ДСБ,СДС и др.за протестантите?Преди избори"елате гласувайте за нас ама не казвайте много-много че сте евангелисти пък като влезем..."Така е било на всички избори.А влизат хора с нашите гласове,които през живота си не са влизали в църква,освен ако не е за някакъв келепир.Зад БХК стоят пастири и църкви от цялата страна това са близо 22000 души!ДСБ и СДС никога открито няма да кажат че евангелистите гласуват за тях.Много по-добре щеше да е за десните партии а и за цяла България ако БХК беше влязла а не тези фашисти нали?Когато се пита защо БХК не се коалира с някого,ами питат хората веднага"колко сте?на колко избори сте се явявали?Колко твърд електорат имате?Колко още се надявате да привлечете?Не може да се отговори на тези въпроси,ако само се мушкат тук-там инкогнито по някой вярващ.НИКОЙ НЕ ЗАЧИТА РАЗЕДИНЕНИТЕ И ВЕЧНО КАРАЩИТЕ СЕ ПОМЕЖДУ СИ!Всеки уважава сплотените,задружните.Протестантите в България е достатъчно да гласуват заедно,тогава няма да треперим на "нашия"дали ще му дойде реда.Всяко едно разцепление и дърпане на чергата в различни посоки е вредно.
| |
|
Тема
|
По-добре блудници, ама поне наши си!
[re: grah4o]
|
|
| Автор |
| Публикувано | 29.06.05 19:37 |
|
|
Абе, хора, каква е тая калпава логика? Може ли една партия, на която изглежда всичките председатели в историйката и са били блудници да е християнска. Освен това, питайте и вие дали "палавите" истории на Момчев са истина. Никой не отрича. Последно чух израза: "ами те се обичат и... затова" - да де, любовта е висша християнска добродетел, все пак! Пищова се покри само и само да не го питат. Сега не знам - някой търси ли му сметка? Защо да гласувам за мъже, изгонили жените си? Това ли е лицето на евангелската общност? И Дори да чуе: Това, което сам си направиш, никой друг не може да ти го направи - говоря за БХК и Пищова. Между другото, според последното преброяване (преди 5г. - вижте страницата на НСИ) протестантите в България са около 45 000 (под 1%). Знам, че "нашите"данни са други, но толкова са се обявили за протестанти на преброяването. Надявам се да не са 100% зомбита, за да гласуват под строй за едни и същи.
| |
|
Тема
|
Re: По-добре блудници, ама поне наши си!
[re: Joro Hrasta]
|
|
| Автор |
bxkar (непознат
) |
| Публикувано | 29.06.05 22:12 |
|
|
Жоро, сега пък каква жена е изгонил Момчев? Вие сте машина за мексикански сериали бе. И явно някой ти е отговарял на въпросите относно пикантериите, а не е вярно, че срещаш само мълание. Ти пишеш "Последно чух израза:..."
И нека отново ти кажа: АЗ ГЛАСУВАХ ЗА БХК, ЗАЩОТО ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА ФОРМАЦИЯ ПОВЕЧЕ ОТ ВСЯКА ДРУГА ОТГОВАРЯ НА ВЪЗГЛЕДИТЕ МИ.
Всеки опит да броиш, да пресмяташ, да ми лансираш трагедиите си са твоето мнение и толкова.
| |
|
Тема
|
Re: По-добре блудници, ама поне наши си!
|
|
| Автор |
White Raven (grachesht) |
| Публикувано | 30.06.05 00:30 |
|
|
Жена си изгонил- това иска да каже Храста.
| |
|
|
|
Не е ли факт, че г-н Момчев е разведен? Не е ли факт неговото и на всички останали мълчание относно пикантериите, за които не искам повече да говоря. Когато задаваме въпроси, относно морала на тези, които трябва да избираме, ни наричат кресльовци. Държат се с нас като с досадници, само защото проявяваме интерес дали хората, които напират да ни представляват са толкова морални, колкото твърдят в агитационните материали. Аз лично ще продължавам да задавам въпроси, не защото съм от електората на БХК, а защото имам право и задължение като християнин и гражданин да държа сметка на хората, които така или иначе ме представляват. Не желая отново да се чудя как замазвам пред невярващите си роднини простотии, за които нямам вина. Ще държа сметка и за амвонното насилие, в подкрепа на БХК. Не може на хората да се проповядва, че е грях да не се гласува за БХК.
| |
|
|
|
И още, не съм агитирал за ДСБ, нито са ми особено любими. Просто казах, че ако изобщо някой от нас иска да се занимава с политика (аз принципно съм против това), по-реално е да не бъде чрез сегрегирана партия. А Костов като е вкарал "наши" в листите, едва ли ще откаже да лобира, ако имаме проблем. Макар че ако Бог не лобира за нас и цял парламент не би ни помогнал.
| |
|
|
|
жоро, да "лобира" някой за "нас" ??
аз май нещо не мога да разбера!?
не сме ли ние Христос на тази земя? не е ли тази земя царство на Сатана ? Как точно невярващи и грешници ще лобират за Христос ?
самата идея е сбъркана. очевидно, щом християните са почнали да се надяват, да се занимават, да се карат помежду си, да инвестират средства и време, (сигурно да се молят и постят !!???!?) за това да ВЛЯЗАТ в езическите управленски структури - казвам очевидно, аз лично съм изпуснал отдааааавна нишката на ъпдейтнатото християнство
честна дума, християнството за мен е антитеза на структурите, институциите и мисленето на този свят. християните са тия, на които Йешуа казва "царството Ми е сред вас" - е добре това ли Царство чрез избирателни листи и партии ще вкараме в парламент (!?) на една езическа държава? какво постмилениално/претеристко/теономично болно богословие трябва да имат вече болшинството ръководители в църквите за да си помислят дори подобни неща ?
не. просто съм гръмнат ...
| |
|
Тема
|
[re: cave]
|
|
| Автор |
| Публикувано | 30.06.05 18:18 |
|
|
Напълно съм съгласен с теб, но за християнството, но такова както го разбираме и аз и ти (не казвам, че няма и други тук). Много от другите обаче си имат институции, които имат организация, централизация, инвентар и т.н. Тази институционална църква има нужда от лоби и там все още ходят много искрени християни . Прав си обаче, че не бива да се опитвам да говоря за нещата по начин, по който не ги разбирам.
| |
|
|
|
"Прав си обаче, че не бива да се опитвам да говоря за нещата по начин, по който не ги разбирам"
ето това е едно от хубавите неща, които съм прочел в този клуб.
ами ще бъда пак честен с теб - наистина не знам дали си струва да си хвърляш силите за този, който волево избира институцията или който не я е избрал, но пък и не е достатъчно в библията за да се усети на какво е жертва. струва ли си усилието? пренасочи силите си към езичниците и работи за спасението им, а християните сами да си берат гайлето, нали все много знаят.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Boдeн дyx (оптимист) |
| Публикувано | 12.08.05 16:23 |
|
|
Алююю, бат Славчо - женен мъж с дете си, пък изведнъж се оказа травестит 
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
|
|
|