Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:49 10.11.24 
Религия и мистика
   >> Християнство
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: << 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | (покажи всички)
Тема Re: За отношението ни към гейоветенови [re: White Raven]  
Автор *Джeм* (наникъде)
Публикувано15.04.05 14:30

Въпросът ми в крайна сметка бе, именно как да НЕ обичаме "захаросано".

Чрез искреност - която поражда доверието. Според мен.

Ако се случи някой ден да се срещнем... аз бих предпочела да чуя от теб "Не те харесвам, защото спиш с жена, но това си ти, това е твоят живот, живей го според себе си и бъди щастлива"...
... отколкото "Обичам те, затова сега ще се опитам да те променя"...

Според мен, приемането на другия не се основава на разбирането му. Да, много по-лесно е да приемеш, когато разбираш. Но, за да разбираш, трябва да знаеш за какво става дума, да си го преживял. Когато не знаеш... всичко е много по-трудно... и вероятно заради това - много по-истинско.
За мен и приемането, и любовта са по-истински, когато са въпреки разбирането/ неразбирането. И аз ги свързвам с доверието, което можеш/ не можеш да изпитваш. Когато усещам искреността на другия - независимо, че тя може и да не ми е никак 'удобна' - тогава му се доверявам и го приемам. Какъвто е. Без желанието да го направя различен от него си - и удобен за мене.

Поздрав! :)

...а емоциите са 'сиренцето' в капана на реалността...

Тема Re: За отношението ни към гейоветенови [re: Ask2OO4]  
Автор So_HaPpY (Slap-stick)
Публикувано15.04.05 14:33

Грешници сме всички по default. Първородният грях.
И след като са взаимно заменяеми - гейове ли сме всички?
Тук се шегувах. Моля, просто не се взимайте толкова на сериозно. Не е полезно.

Усмивки ;-)

Татуирах си часовник и за всичко закъснях...

Тема Re: За отношението ни към гейоветенови [re: Ask2OO4]  
Автор Уoy (новак)
Публикувано15.04.05 14:35

"За него истината не представлява нищо. " " И какво печелиш като му изтърсиш истината?"
Ти въобще християнин ли си, приятею? Църквата е стълб и опора на истината. Само истината може да направи човек свободен. Църквата няма задължение да спаси гея, църквата има задължение да говори истината и да учи хората да пазят това което Христос е заповядал. Твоето предложение да лъжем и крием истината от обратните е поредната лудост на хладкото християнство от зоната на здрача.

Тема Re: За отношението ни към гейоветенови [re: Уoy]  
Публикувано15.04.05 14:38

А ти защо се горещиш толкова, Приятелю?
И защо си вменяваш задължения? Църквата не е за да изобличава. Тя е за опора. Изобличителят е горе. Не се превръщай в него намесник между живите. И изобщо...нали знаеш, крайностите също са Грехове...

Тема Re: да! за вродената такава сексуална ориентациянови [re: So_HaPpY]  
Автор Ask2OO4 (питанка)
Публикувано15.04.05 14:40

Не да отхвърли закона дойде Христос, а да го изпълни. Защото за човеците това е невъзможно. И освен това Той ни даде благодатта. Но не за да грешим чрез нея, а за да бъдем непорочни чрез нея. А това, което ти написах беше от Новия Завет. Човекът е създаден за да постигне Божието подобие. В това е щастието на човека, смисълът на живота му.
Когато затъваме в плътските страсти се отдалечаваме от пътя и се заравяме в греха. Сами пречим в нас да се разкрие новозаветната благодат. Стремежът ни, когато е чисто земен, а не към Бога, не отговаря на истинското ни предназначение. А е нормално човек да не се осквернява телесно и душевно, а да се стреми към чистотата, която Бог е избрал за всеки от нас. Всеки полов контакт, който не е скрепен от брачния съюз между двама партньори, и то съюз в който се предполагат деца, Библията, а и всички вярващи, са наричали осквернение. А Христос дойде за да направи възможно да бъдем чисти, за да ни очисти от греховете ни, а не за да ни даде възможност свободата да разбираме нещата както си мислим, че е правилно.

Тема Re: Здравейте!нови [re: E..ЛИЯ]  
Публикувано15.04.05 14:41

Току що четох пост на Джеми малко по-горе за применето, разбирането и обикването. Бих се присъединила към нейното мнение.Толкова за твоят приятел.

А за преди 20-30 години...не си ли говорим за същият този строй, наречен Комунизъм, който освен Гейовете отричаше и Църквата???

Тема Re: да! за вродената такава сексуална ориентациянови [re: Ask2OO4]  
Публикувано15.04.05 14:43

Съгласявам се. Значи 99% от населението е грешно по сексуален признак. Тогава е напълно безсмислено да се спори за Греха на един Гей.

Тема Re: За отношението ни към гейоветенови [re: So_HaPpY]  
Автор cuddly (дивото зове)
Публикувано15.04.05 14:45

не, теб питам, какво значи за теб "протестантка съм", нали така каза за себе си?
иначе познавам хора, които наричат себе си християни, но не вярват само , че съществува нещо си там, даже не го наричат "бог", не вярват в ада и рая, не вярват , че такова животно като "грях" има, а да не говорим за смисъла на Кръста и т.н.
и за това те питам- ти в какво вярваш? понеже каза, че си едновременно и протестантка и бисексуална. Ей тва ми се иска да разбера как е възможно. Понеже знам колко много в протестантския свят се уважава например Библията и това, което пише вътре. а там пише недвусмислено относно сексуалната ориентация.

Тема Re: За отношението ни към гейоветенови [re: So_HaPpY]  
Автор Ask2OO4 (питанка)
Публикувано15.04.05 14:45

Аз съм кръстен. Първородният грях отпада. Но въпреки това съм грешен човек.

Не се взимай толкова несериозно. Това е изпитано вредно.

Тема Re: да! за вродената такава сексуална ориентациянови [re: Ask2OO4]  
Автор *Джeм* (наникъде)
Публикувано15.04.05 14:56

Да си наясно, че някое дело не е 'добро', и да съдиш извършителя му - това са две различни неща, според мен.

Първото значи допускаш ли това дело за себе си? Убийството е грях, съгласна съм. Но ти можеш ли да знаеш дали никога не би убил човек? Защото аз за себе си не мога да го знам... Да, съзнателно и преднамерено - едва ли някога бих извършила убийство. Но - ако се случи човек да изскочи внезапно пред колата ми? И да не мога да спра? Или кажа остри думи някому - и той се самоубие после? Или някой системно издевателства над мен и при опит да се защитя го ударя само веднъж, но така, че да го убия? Това не е ли пак убийство? И ти имаш ли гаранция за себе си, че никога не би изпаднал в подобни обстоятелства?
Разбира се, тези примери са крайни...

Мисля, че е неуместно да се сравняват 'греховете' на убийството и сексуалността. Убийството е въпрос на обстоятелства, които не могат предварително да се предвидят, когато е неволно, и още повече е въпрос на обстоятелства, когато е преднамерено. Но сексуалността на човека НЕ Е по никой начин въпрос на обстоятелства, тя е част от същността му и НЕ зависи от обстоятелствата.

Една жена, която харесва жени, може да се омъжи и да има деца. Факт. Също е факт, че тя няма да бъде щастлива в брака си - както и съпругът й. И също факт, че тя няма да спре да харесва жени, само защото е омъжена и има деца. А дали децата от един такъв брак биха били щастливи, как мислиш?

Изобщо, хората сме много изобретателни да си измисляме хиляди начини да сме нещастни и объркани... само защото други хора са казали, че това, което сме, не е 'добро'...

Е, какъв е смисълът?

...а емоциите са 'сиренцето' в капана на реалността...

Страници по тази тема: << 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.