Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:59 02.11.25 
Природни науки
   >> Химия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Страх от практиката по химиянови  
Автор mendeleevm (непознат )
Публикувано24.04.16 22:31

Привет,
Някои от пишещите тук ползвал ли е услугите на ЕООД МЕСОПОТАМИЯ, свързано с практическа дейност? Не става въпрос за тебеширени и интернет експерти, каквито ги нямаше, когато в училищата имаше кръжоци по химия и доста добре ориентираха заблудените ученици в правилна посока за по-нататъшно усъвършенстване - университет, производство, където сега липсват кадри. Защото когато химията се учеше от учебници и книги, в тях информацията беше точна, а не подвеждаща като в "ГУГЪЛА" , който създава неразбрали химици със съмнително поведение. Пишете.

Тема Re: Страх от практиката по химиянови [re: mendeleevm]  
Автор hladnikaМодератор (brujo)
Публикувано25.04.16 09:38

сефте я чувам таз фирма,
останалото въпрос ли е?

*ба бъ** дир* бля
св. св. електрон и неговите протони
чукча-читател

Автор selski_tarikat (пристрастен)
Публикувано25.04.16 14:34

Нищо не разбрах от писанието. Иначе, аз не виждам нищо лошо да се ползват съременните технологии - трябва ми температурата на замръзване на метанола - хоп - гугъла и след 10 сек я имам. Света днес определено се движи с много голяма скорост - което е и добре и не-добре.
Разбира се химията не може да се учи в интернет, а трябва четене и пак четене на книгите. Още навремето един грък е казал "Няма царски път към геометрията"...Сега за младите е трудно да си фокусират вниманието върху нещо по-сложничко.

Тема Re: Страх от практиката по химиянови [re: selski_tarikat]  
Автор TCNQ ()
Публикувано25.04.16 21:49

че той и автора не знае какво иска да каже, ти искаш да разбереш...

Тема Re: Страх от практиката по химия [re: mendeleevm]  
Публикувано25.04.16 22:11

Здравейте,
За незнаещите - ЕООД МЕСОПОТАМИЯ е фирма от СОФИЯ (за дейността й виж Гугъл-а, чиито собственик стана нарицателен преди 3 дни с евакуирания блок в Люлин - София. Подробности - пак Гугъл. Последният Алхимик ли е, Химик - Наркоман, превърнал гаража в този блок на нарколаборатория, или пироман, нека да преценят тези за които практиката с химията не е чужда. Според мен този форум тъпче на едно място защото повечето теми са само прочетено в нета, съпоставими с доскорошните - Как е направено, Знаете ли че..., Из света на Съветската наука и техника (сега Американската), В света на загадъчното и необикновеното и т.н. Вярно, е че Гугъл е улесняващ справочник за бързо и лесно намиране на интересуващи ни данни, от там за написване на някакъв си реферат вземане на съответен изпит и после практика за разискване - почти не срещана тук. Важно е да се чуе и види мнението на практикуващи химия, която е най близка до ежедневието и нужна на обикновения потребител, допитващ се до този форум. Все си мисля, че истинският практик в химията не би разсъждавал като "простаците" чието мислене предполагам е като изброеното от мен по-горе. Не се опитвам да адвокатствам на този човек, но би било по-правдиво този форум да е по целенасочен за практика, а не за пищови и консултации за неразбиращи и неинтересуващи се от химия за повишаване на оценките в училищата.

Дайте мнения.

P.S. Не съм учил в университет, но от разговори зная, че в момента химията се практикува в лабораториите по готови протоколи и данни - копи-пейст от нета. На липса на лабораторно оборудване, нежелание или... без коментар.

Мислене на "простак"
1 - Ако дете на 2 години разбие метална врата на мазе, влезе и намери шише със сярна киселина и го изпие какво ще стане?!! - пълно изречение с оксиморони.
2 - Сярната киселина разяжда вълна, солната - памук, така че ако се залеете със солна, пуловера ще е здрав, а потника Ви изгорял от киселината.

Преценете сами.

Автор TCNQ ()
Публикувано25.04.16 22:26

А бе льольо, какво знаеш ти за химията? Гугъл не е място за намиране на информация, поне не сериозна, по химия - за това се иска сериозни кинти да си платиш в специализирани онлайн библиотеки като Балщайн, например. Всяка минута се синтезират по 6 нови вещества... какъв гугъл, какви 5 лева....
Химията е наука, не занаят...Видял 2 колби, обратени прав хладник на рисунка и айде - химия.... "Практикуващ" - това да са ти чикии!

Тема Re: Страх от практиката по химиянови [re: TCNQ]  
Публикувано25.04.16 23:27

Чел съм достатъчно празните ти изстъпления тук, които на никой обикновен потребител, макар и практик-занаятчия, наречен според твоя критерий не ги е възприел на сериозно. Само се изтъкваш какъв си корифей, хвалби с титли и изкарани академии. До сега не съм разбрал каква пък е твоята практика, полезна и допринесла за ежедневни потребности. Не мисля, че този форум трябва да е строго научен и на някой който е потърсил съвет и е опрял до практичен проблем ще тръгне да го дири по Балщайн, и други библиотеки, да плаща луди пари, а просто иска да си свърши работата, кяго гърси тук подходящ съвет. Ако твоите отговори във форума ги даваш след такова обикаляне и съответно плащане, и задължително са постулати и теореми, сигурно има форуми за психясали и кухи лейки.

Автор hladnikaМодератор (brujo)
Публикувано26.04.16 08:50

твоите са празни
така че, мери си приказките, и спазвай правилата на форума
най ми е лесно да заключа

пп
след като не си химик, имаш право да питаш, коментарите си ги запази за кръчмата...

*ба бъ** дир* бля
св. св. електрон и неговите протони
чукча-читател

Тема хахахахаханови [re: mendeleevm]  
Автор penatatata-145066 (разтриващ)
Публикувано27.04.16 19:28

мноу си зле.....:))))))))

Тема Re: Страх от практиката по химиянови [re: hladnika]  
Публикувано27.04.16 20:16

Зададох въпрос, който след не разбиране, го уточних. Не, че темата е зададена от мен и няма отговори от хора, които опират за мнение в този форум до практика и съвети за да ги приложат и извършат, (изключвам някаква си практика само с изтъкване и фукане, предполагам изпълнена от други, но си я приписват като тяхна), както и да е, не ми се влиза в подробности.
Има тук доста сериозни и интересни теми, които се развиват добре, но след като в тях се намесят ПРОСТАКЪТ и личният му КЛАКЬОР-ПОДЛИЗУРКО, веднага се изпростачват.
Най добре ще е само да им чета философското празнодумие.

Простакът никога не поумнява
Простакът се убива само с мълчание и страничен смях
Простотията не се среща в гората, а при хората.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.