Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:32 19.05.26 
Природни науки
   >> Химия
*Кратък преглед

Тема как се открива наличие на живак? някакъв лакмус?!нови  
Автор Viktor0912 (непознат)
Публикувано15.05.14 22:36

Здравейте!

Как мога да разбера дали в апартамента на баба ми и дядо ми е бил чупен термометър и дали има живак там? Знам че е много опасно! Как да разбера дали наистина е така? Дядо почина, а баба ми казва "Май дядо ти го загуби, но не съм сигурна...?!"
Има ли някакъв лакмус или някакъв сигурен начин да се разбере и ако се установи че има, как може да се отстрани?
Направо ме е налегнала някаква параноя... :-( Сега никой не живее там, а на мен ми се свива сърцето при мъсълта че трябва да вляза в този апартамент.
Вероятността това да се е случило е малка, но не ми излиза от главата
Нали ги забраниха тези термометри, защо навремето са ги продавали?!

Благодаря предварително на всички, които ще ми отговорят!

Тема Re: как се открива наличие на живак? някакъв лакмус?!нови [re: Viktor0912]  
Автор hladnikaМодератор (brujo)
Публикувано15.05.14 22:49

*ба бъ** дир* бля
св. св. електрон и неговите протони
чукча-читател

Тема Re: как се открива наличие на живак? някакъв лакмус?!нови [re: hladnika]  
Автор ViktorO912 (непознат)
Публикувано19.05.14 12:17

Здравей hladnika!

Много благодаря за предоставената информация!
Сякаш се поизплаших още малко, докато четох всичко това... :-(
Дали някой знае дали е голяма разправия да си поръчам такова изследване в ХЕИ? Колко човека ще дойдат, дали с много апаратура или не е чак толкова много?!

Тема Re: как се открива наличие на живак? някакъв лакмус?! [re: ViktorO912]  
Автор hladnikaМодератор (brujo)
Публикувано19.05.14 13:17

нямам представа кое как и какво ХЕИ.
чистене, хубаво, и евентуално локализиране на мястото където е станала белята, ако е станала. щот може и да не е разсипан живка, само предполагаш, нали?

*ба бъ** дир* бля
св. св. електрон и неговите протони
чукча-читател

Тема Re: как се открива наличие на живак? някакъв лакмус?!нови [re: hladnika]  
Автор laplandetza (пристрастен)
Публикувано19.05.14 19:36

Спокойно, никакво ХЕИ. Какво сте се стреснали толкова, аз съм работил с живак редовно в продължение на над 5 години. Държал съм в шепа, месил съм амалгама в повечето случаи без предпазни средства, разсипвал съм също.Ползвал съм някои от казаните по -горе <методи> за събиране след няколко чистения всичко е наред.Не съм увреден, след това направих още 2 деца, живи и здрави.Възможно е да не е страх вашето, а нещо друго ....... целенасочена тема, такова прилича.

Тема Re: как се открива наличие на живак? някакъв лакмус?!нови [re: laplandetza]  
Автор laplandetza (пристрастен)
Публикувано19.05.14 19:38

Това към автора на темата, не към Хладника.

Тема Re: как се открива наличие на живак? някакъв лакмус?!нови [re: laplandetza]  
Автор ViktorO912 (непознат)
Публикувано16.06.14 09:00

Незнам какво имаш впредвид под целенасочена тема?
Целенасочена е дотолкова, доколкото не мога да преценя много ли е сериозен проблема или си е само в моята глава?!
Истина е че хипохондрията си ме тресе доста често и имам страх от разни зарази, отрови и всякакви подобни неща...
Май съм по-скоро за психоаналитик, но все пак това си е опасно, доколкото чета от другата тема, и трябва да съм сигурен че там е чисто.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.