Тема
|
помедняване
|
|
Автор |
iori_g (новак) |
Публикувано | 17.03.13 16:54 |
|
за галванично отлагане на мед може ли да се ползва импулсно захранване на 3.3 волта.в момента работя с 3 волта стабилизирано но токоисправителя ми не смогва.идеята ми е да ползвам мощно захранване от комп.фабрично при 450 вата му дават 28 ампера
|
|
|
Питай и в електроника.
*ба бъ** дир* бля
св. св. електрон и неговите протони
чукча-читател
|
|
|
Може. що да не може. Само има един малък проблем. Тези захранвания обикновено се регулират по изхода за 5,5 волта и оттам взимат информация колко да е изходното напрежение. Когато натовариш само 3,3 волта вероятно ще избяга и това 3,3 волта.
Просто вземи и го пробвай. Има някои които следят и тези 3,3 волта. Иначе нищо не ти пречи да го ползваш.
|
|
|
благодаря пуснал сам го на ваната след 2 дни ще кажа дали става
|
|
|
Какъв разтвор ползваш и колко ти е скоростта на отлагане?
|
|
|
сярно кисел с етилов алкохол. площ 20см на 10 см за около 50 часа ми отлага 0.8 0.9мм при ток около 2А.но в момента се мача да заложа 10 матрици с тази площ и саответно по голям по площ анод
|
|
|
Доста дебело за покритие. Ама ти си знаеш де.
Успех!
|
|
|
не е покритие галванично отлагане варху силиконови матрици с даден модел.например икони и тем подобни
|
|
|
Аааа... Добре. С какво ги активираш (опроводяваш) - готов спрей, графит, сребро или паладий? Извинявай че питам. Просто ми е интересно.
|
|
|
настарган графитен електрод и мажа с четката преди време питах тук в форома и пробвах с доста неща ,но маи с графит е наи лесно другия варянт е с сребро но силикона неиздаржа на многократно подгряване за да се получи сребарно огледало.а ина4е отлагам и сребро и никел(матрици).При нас в Плевен има двама братя много са добри и имат доста опит но не споделят никакав акал а с теб ако се не лажа сме обсаждали извличане на благородни метали от електроника,но за жалост вече суровина все по малко
|
|