Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:28 04.11.25 
Природни науки
   >> Химия
*Кратък преглед

Тема Авт. гуми + суха дестил. как да премахна SO2 и Sнови  
Автор P. - koвaчa (Magentusiast)
Публикувано12.12.12 22:02

Подлагам на суха дестилация автомобилна гума , продуктът е сяросъдържащ газ и след преминаване прз охладител жълтеникава течност с същата отвратителна миризма. От 3 -4 килограма парчета автомобилна гума получавам неизвестно количество газ и около литър жълтеникав маслоподобен дестилат. Интересува ме как бих могъл резултатно и сравнително ефективно да се оттърва от серосъдържанието.
Смятам да преработвам 1 тон автомобилни гуми дневно.
Ще се радвам на всеки смислен отговор и все още се надявам да не заключат отново темата . До сега съм пускал подобен пост само на латиница понеже имах много сериозен проблем с компютъра . който вечче рещих и то без да купувам нова машина и т.н.
За градивен отговор ще има и градивно ответно действие.
За отговори от типа аз знам как ама няма да ти кажа или "имаш много еди какви си печатни грешки или прочее причини за торпилиране на темата предварително казвам все едно съм му теглил много неприятно пожелание на такъв.
Отново благодаря за почтеноста и смелоста на всеки добронамерен отзовал се.

Ето какво намерих до сега:

С уважение и пожелание за успешен край на 2012 и приятно прекарване на предстоящите Коледа и Нова Година.

Редактирано от P. - koвaчa на 12.12.12 22:18.

Тема Re: Авт. гуми + суха дестил. как да премахна SO2 и Sнови [re: P. - koвaчa]  
Автор hladnikaМодератор (brujo)
Публикувано13.12.12 16:40

Какъв смисъл влагаш в: " резултатно и сравнително ефективно да се оттърва от серосъдържанието." ?

*ба бъ** дир* бля
св. св. електрон и неговите протони
чукча-читател

Автор vuglevodorod ((engineer))
Публикувано13.12.12 20:27

В същност ти си приложил пиролиз, казано по-технологично.

Получил си три продукта, както във всеки пиролиз - пирогаз, пиролизно масло и въглен.

Маслото може да продължиш да третираш по "Мерокс" процес (пречистване с натриева основа), много известен в нефтената технология за отстраняване на сяра от бензини. Хубаво е да знаеш състава на маслото, особено, ако то е желания продукт (както предполагам), за да избегнеш евентуална реакция.

Какво искаш да правиш с това масло. Каква е крайната цел / идеята?

Дестилация?

Тема Re: Авт. гуми + суха дестил. как да премахна SO2 и S [re: P. - koвaчa]  
Автор Filomatis ()
Публикувано23.12.12 09:04

"Интересува ме как бих могъл резултатно и сравнително ефективно да се оттърва от серосъдържанието."

Това се опитва да постигне нефтохимическата промишленос в последните 100-ина години.Ако успееш да постигнеш това,ти ще бъдеш много богат човек!
Иначе можеш да пробваш следното:
-добави 8% концентрирана сярна киселина към пиролизното масло,смеси ги добре,да се получи емулсия и изчакай 40 часа да се разслои сместа.
-повтори процедурата с концентриран разтвор на натриева основа
Това със сигурност ще снижи съдържанието на сяра,но все още ще си много далеч от изисканията на съвременните стандарти за горивата.Остава и да решиш какво ще правиш с киселия гудрон и основата,които отпадат от производството.Само моля те,не ги хвърляй у ряката!

Тема Re: Авт. гуми + суха дестил. как да премахна SO2 и Sнови [re: vuglevodorod]  
Публикувано28.12.12 17:56

1 искам да продавам маслото за гориво
2 май можело да се прави сярна киселина с някои от отпадъчните продукти
3 четох за биологични филтри но само за пример зелеви листа давам друго не знам
4 четох за магнитен филтър за сяра много прост и ефективен работи с диамагнитни вещества американски патент от 1972 година Не знам какво ще се получи с изредените от мен по горе продукти.
5 особено благодаря на отзовалите се с данни По нататък може би ще има и финансова премия за изредените до тук неща от вас. Всъщност по скоро ще има и няма да е по нататък в рамките на няколко десетки лева, Малко е но не може повече на този етап.Просто нямам за сега финанси.
6 Да изредените под Вас - Хладника методи са именно онова което аз разбирам като ефективен може да не са достатъчно ефективни на определено са в тон с идеята и са светлинка в тунела.
7 На практика целта е да се направят сухи тренировки по нататък ще започне много по сериозна работа с методи и принципи за пречистване на вода в питейна коетои няма какво да се сънняваме ще е писъка на следващото столетие.
В резюме търсим да работим по такъв процес от който обществото реално ще има нужда няма значение дали ще се пречиства дестилат от гума или вода в питейна.

Публикувано31.12.12 21:06

В 1972 година в Европа са били изхвърляниоколо 200 милиона броя гуми 1 тон стари гуми са равни на 750 литра петрол и 5 куб. метра природен газ 1 метод ситно се раздробява гумата в водна среда = вещества които я пеобразуват в гумена емулсия.
1от емулсията се отделя маса с чудесни пластични свойства които почти се изравняват с качествата на първоначалната гума. и от тях се правят изделия.
2 гумата се охлажда до -90 градуса натрошава се с дробилка и се отделят металните нишки лесно.
3 в цилиндър се поставят гуми в единият му край има рефилер а в другия бутало, при 1 - 10 т/ кв. см гумата потича като тесто през отворите на рефилера а металната оплетка остава в цилиндъра.
5Фирмата Дюпон подлага гумата от автомобили на биологично въздействие на микроорганизми получава се прах който успешно може д се ползва за наторяване.
6 в Холандия се разделят изкуствения и естествения каучук и после се започва обработка с пара под 45 ата и температура 250 градуса получава се маса много подобна на невулканиизиран каучук.
7В Канада в отпадъчни води слагат гуми примесени с варовик и така сепарират метални примеси от водата с до 95% погъщаемост.
БТА НАУКА и ТЕХНИКА 1972 година

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.