|
Тема
|
Алтернативни източници на енергия и химия-области?
|
|
Автор |
alkor1 (ентусиаст) |
Публикувано | 29.09.11 20:00 |
|
Завършил съм химическо образование - обмислям магистратура с химия в сферата на алтернативни източници на енергия (преобразуване, генериране, улавяне, генериране, съхранение и др). В химията има ли области, които да се занимават с подобни технологии?
Изключваме водородните технологии.
| |
Тема
|
Re: Алтернативни източници на енергия и химия-области?
[re: alkor1]
|
|
Автор |
hladnika (brujo) |
Публикувано | 30.09.11 10:17 |
|
електрохимия! в ХТМУ има такъв курс, не знам защо изключваш водорода, но и той е частен случай.
отделен е въпросът какво ще правиш с такава магистратура.
*ба бъ** дир* бля
св. св. електрон и неговите протони
чукча-читател
| |
Тема
|
|
|
Автор |
vuglevodorod ((engineer)) |
Публикувано | 30.09.11 18:29 |
|
Природни и синтетични горива. Това е магистърската програма на катедрата по Технология на нефта, твърдите горива и природният газ на ХТМУ. Мн силна катедра.
А дали в химията има области, които да се занимават с такива технологии...? Как да няма?! Всичко изизсква енергия, за да работи. Голяма част от енергията в света се прозивежда от от ВВ-източници, които се изчерпват постепенно, сега се развиват алтернативните източници за прозводство на енергия.
| |
Тема
|
[re: vuglevodorod]
|
|
Автор |
alkor1 (ентусиаст) |
Публикувано | 01.10.11 11:54 |
|
Как да няма?! Всичко изизсква енергия, за да работи. Голяма част от енергията в света се прозивежда от от ВВ-източници, които се изчерпват постепенно, сега се развиват алтернативните източници за прозводство на енергия.
To има, въпроса е на каква тема са. Електрохимията съм я мислил в ХТМУ, но засега я оставам настрана, а тези синтетични горива - какво ще означават?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
vuglevodorod ((engineer)) |
Публикувано | 02.10.11 09:43 |
|
Синтетични горива - заместител на конвенционалните. Биодизел, етанол, метанол, ацетали, етери,...,...
| |
|
|
|
|