|
Тема
|
Бензоена киселина
|
|
Автор |
Станислав (непознат
) |
Публикувано | 26.06.11 11:48 |
|
Здравейте! Пиша дипломна работа, относно консервантите в безалкохолни напитки и ми трябва следната информация, която за съжаление все още не мога да намеря. Колко е праговата концентрация на усещане на бензоената киселина. Мисля, че някъде се води и като прагова стойност за вкус.....
Благодаря предварително!
| |
|
Без да знам за какви цели ви е тази информация, бих препоръчал да работите без нея. По две причини: първо, праговата концентрация за вкуса на дадено вещество не е коснтанта и се мени в големи граници за различните хора, а дори и за един човек в различни възрасти; и второ - за много консерванти е възможно такива данни въобще да отсъстват, защото техните концентрации в повечето храни са достатъчно ниски за да нямат собствен вкус.
Въпреки това, открих поне едно изследване, в което се определя промяната на вкуса на други вещества под действие на бензоената киселина.
----
бял подпис на бяло полеРедактирано от Linjack на 26.06.11 18:13.
| |
|
Благодаря за упътването! Имах опасения, че може да ме попитат този въпрос на защитата на Магистърската теза. Слава богу, всичко мина по план.
Още веднъж, благодаря за труда! :)
| |
Тема
|
Re: Бензоена киселина
[re: Станислав]
|
|
Автор |
potr1 (пристрастен) |
Публикувано | 04.07.11 22:57 |
|
Хаами пробвай де!
| |
|
|
|
|