Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:40 08.12.25 
Природни науки
   >> Химия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Силицийнови  
Автор lodkarq ()
Публикувано29.04.10 09:26

Как мога да различа Силиция от Желязото, защото ми казаха, че ламелите на бобините са Силиций? Трябвами малко Силиций за опити при домашни условия, ако някой ми каже как да се сдобия с малко Силиций ще му бъда много благодарен

Тема Re: Силицийнови [re: lodkarq]  
Автор kikimor (зеленолюспест)
Публикувано29.04.10 09:53

Хич не съм вещ в химията, но ламелите на бобини, дросели и трансформатори са от силициева ЛАМАРИНА! От там силиций не ке извадиш! Химиците ще ти кажат отде да вземеш, зависи в какво количество и с каква чистота.

Много е трудно да откриеш черна котка в тъмна стая, особено когато котката я няма в стаята!

Автор hladnikaМодератор (brujo)
Публикувано29.04.10 10:28

щом е за домашни опити си вземи пясък

*ба бъ** дир* бля
св. св. електрон и неговите протони
чукча-читател

Автор croesus (хлевоуст)
Публикувано29.04.10 14:17

Намери някой стар процесор от Правец 16 и поизстържи ламаринките от него. Чувал съм и, че в Института по металознание на БАН, купуват от някъде 8 битови процесори по 86 стотинки, но не знам откъде.

Тема Re: Силицийнови [re: croesus]  
Автор goshko147 (любопитен)
Публикувано29.04.10 15:14

Другият възможен вариант е да си купиш пясъчен часовнек от някой магазин за сувенири. Пясъка в часовника е кварцов.. SiO2

Трима души пазят тайна когато двамата са умрели!

Редактирано от goshko147 на 29.04.10 15:14.

Автор hidrazin4o (ентусиаст)
Публикувано29.04.10 18:45

Ами ако те интересуват СМ601 мога да ти доставя наколко хиляди на по-ниска цена от 86ст.Нови и неупотребявани.Също така и К580ВМ80.

Тема Re: Силицийнови [re: hidrazin4o]  
Автор croesus (хлевоуст)
Публикувано29.04.10 19:04

Благодаря, но на мен не са ми нужни.

Автор lodkarq ()
Публикувано30.04.10 00:06

Благодаря на всички, ще опитам с пясък и стружки от процесор

Автор kikimor (зеленолюспест)
Публикувано30.04.10 07:10

по спомени тензо датчиците се състоят от силициева пластина, също и датчиците на Хол, мисля........ за пясъка ясно, но е под форма на окис, ако ти върши работа по добре не купувай пясъчен часовник а изтърбуши някой бушон, поне едно време ги пълнеха с кварцов пясък......

Много е трудно да откриеш черна котка в тъмна стая, особено когато котката я няма в стаята!

Тема Re: Силицийнови [re: kikimor]  
Автор Изyмeн (Ненормален)
Публикувано30.04.10 09:04

Това с пясъка няма да стане. Намери стари интегрални схеми , флашки, процесори и т.н. Започваш да чупиш с чука, вътре има нещо като кристал, който много лесно се рони. Той е почти чист силиций. Най-добре потърси за изгорели процесори и стари дънни платки - във всяка интегрална схема, има силиций. В транзисторите също, но много по-малко, а понякога е германий.

Най-важното е невидимо за очите.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.