Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:42 02.11.25 
Природни науки
   >> Химия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема червен фосфорнови  
Автор rosenmarinov (непознат )
Публикувано18.12.09 18:16

От къде да намеря червен фосфор
Тябват ми 10гр. Не килограм!!!!!
или как да си направя

Тема Re: червен фосфорнови [re: rosenmarinov]  
Автор potr (новак)
Публикувано18.12.09 21:26

Електролизираш Н3РО4 или Р2О5 в ДМФ. Но трябва да нямат достъп до въздух!

Тема Re: червен фосфорнови [re: potr]  
Автор SF6 (непознат )
Публикувано19.12.09 00:06

и после да качиш снимки как си се опърлил след синтеза

Тема Re: червен фосфорнови [re: SF6]  
Автор goshko147 (любопитен)
Публикувано19.12.09 13:41

кажи закакво ще ти трябва тоя червен фосфор ,защото няма да стигнеш доникъде без да ти бъдат дадени допълнителни обяснения. пък камоли да правиш други вещества след като и ако го получиш.по добре се откажи.

Трима души пазят тайна когато двамата са умрели!

Тема Re: червен фосфорнови [re: goshko147]  
Автор potr (новак)
Публикувано19.12.09 20:09

Гошко, добре че тука няма граматици, на нищо ще те направят!
А сега по темата- по-добре с Р2О5 и ДМФ, щото иначе ще се втвърди. Но къде изчезна авторът? Да не се е взривил?

Автор rosenmarinov (непознат )
Публикувано22.12.09 16:13

трябва ми за един опит за "гърмящи конци" и 1гр. ще ми свърши работа обещал съм на племеничката ми откакто го видя в интернет. Мога да си купя от 2-3 места но само по 1кг-80-100лв. затова искам да купя на дребно или да си направя няма да правя амф. спокоино
- натриев хлорат
- червен фосфор
ВНИМАНИЕ! Тази смес е изключително чувствителна към всякакви въздействия! Вече има два случая на запалването й по време на работа!
Вземат се приблизително равни количества от двете вещества, като се работи в наистина малки мащаби - в никакъв случаи общото им тегло да не е над 1 грам, (въпреки, че и това е много! ) и се разтварят в капка вода като първо се разтваря хлората.
След като сместа е готова се вземат предварително приготвени конци и им се прави възелче Възела не трябва да е стегнат!След това възелчетата се потапят в сместа така, че тя да полепне по тях.След като сместа се полепи по възлите, конците се оставят да изсъхнат като е добре да се прострат да висят във въздуха.
След като конеца изсъхне, сместа става толкова чувствителна че се взривява от най малкото триене. Именно такова триене се получава когато двата края на конеца се издърпат - възела се затяга като притиска полепналата по него смес и тя се взривява със силен пукот.
а ще ми трябва и натриев хлорат ако знаете пак 1-2гр.
мерси предварително

Автор potr (минаващ)
Публикувано22.12.09 18:18

...Интересно, бях чувал за Натриев хлорат и Сяра. Що не пробваш да го извлечеш от кибрити с ДМФ? А за хлората, мога да ти дам, ако си от София. Само че доколкото знам той е хигроскопичен, тъй че няма как да го изсушиш.(

Автор stid (минаващ)
Публикувано22.12.09 23:19

Е, вече имаш обещан хлората - пак при същото условие, ако си от София, ще ти дам малко фосфор.

Автор stid (минаващ)
Публикувано23.12.09 08:03

Някои съображения във връзка с твоя опит:

1. Един грам смес от хлорат и фосфор е опасно голямо количество! Аз бих работил с количества не по-големи от главичка на кибрит;
2. Сместа от предварително стрития хлорат и фосфор следва да се размесва предварително навлажнена;
3. Остатъци от сместа по шпатули и повърхнини, върху които е размесвана, следва хубаво да се измиват под течаща вода. Не трябва да остава засъхнала смес, тя е изключително чувствителна, както става ясно и от самата постановка на опита;
4. Бих ползвал нехигроскопичния и по-достъпен калиев хлорат (мога да ти дам);
5. Бих замесвал, до консистенция на рядко тесто, да кажем - на боя латекс, сместа с малко размито във вода декстриново лепило или разтворен желатин за свръзка;
6. Трябва да се оставят достатъчно дълги краища на конеца, така че ръцете при опърване да са по далече от гърмящия възел;
7. Преди да се демонстрира на някого това пиротехническо изделие, следва да се направят няколко проби, за да се уточни безопасното разстояние и изобщо силата на ефекта;

<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от stid на 23.12.09 08:04.</EM></FONT></P>

Редактирано от stid на 23.12.09 10:34.

Тема Re: червен фосфорнови [re: stid]  
Автор Изyмeн (Магистър)
Публикувано23.12.09 08:45

Тая смес и мокра може да гръмне... (от опит казвам).

Най-важното е невидимо за очите.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.