|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Метанол в ракията
|
|
Автор |
Mamut4o (новак) |
Публикувано | 29.10.09 12:14 |
|
Я дайте интересни предложения за откриване на метанол в алкохолни напитки.
| |
|
упражненията по хроматография в СУ и такова.
сравнявахме домашна с купешка ракия...
Am I evil?
Yes I am.
| |
|
Това е скъпо нещо по достъпно.
| |
|
И какъв беше резултата от изследването ??? коя ракия е "по-качествена?"
| |
|
в домашните елексири метанола е много повече. което не е изненада, като се знае как се вари евтината продукция продавана по магазините
Am I evil?
Yes I am.
| |
|
Как?
Плодов дестилат:индустреален спирт = 1:1 или 1:2 или 0:1?
Където инудстиралния спирт е от ферментация на меласа.
----
бял подпис на бяло поле
| |
|
нещо такова, предполагам
от там и по-малкото метанол - индустриалния етанол е пречистен надлежно, нещо което на казана няма как да се случи.
Am I evil?
Yes I am.
| |
Тема
|
Re: Метанол в ракията
[re: Hateras]
|
|
Автор |
Aбcoлют (пристрастен) |
Публикувано | 01.11.09 23:30 |
|
"в домашните елексири метанола е много повече. което не е изненада, като се знае как се вари евтината продукция продавана по магазините"
Домашна ракия е тази която се произвежда и консумира при домашни условия, ако не си произвеждаш домашна ракия единствения начин да опиташ е да имаш приятел който си произвежда домашна ракия и той да те почерпи.
| |
Тема
|
Re: Метанол в ракията
[re: Hateras]
|
|
Автор |
Aбcoлют (пристрастен) |
Публикувано | 01.11.09 23:52 |
|
И как се пречиства индустриалния етанол?
Как можеш да отделиш метанол от етанол, смесват се във всякакви съотношения, кипят при близки температури и т.н.?!
Нима при ферментацията се получава метанол?! Очевидно метанола се получава при "варенето" (дестилацията). и очевидно е че за да се разпадне молекулата на етанола е необходимо или по-висока температура, или някакъв катализатор, или и двете.
Без да разбират от етанол и метанол, всеки ще ти каже че от слаба с вкус на прегоряло ракия боли повече глава отколкото от силната но мека и пивка на вкус ракия, не е трудно човек да се сети защо е така.
| |
|
Да. Метанолът е един от страничните продукти на алкохолната ферментация в случай, че в изходните продукти има пектин.
При дестилацията, той се отделя първи и е най-концентриран в първака. Това е! Молекулте на етанола и метанола са напълно стабилни.
----
бял подпис на бяло поле
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|