|
Тема
|
деметилфталат
|
|
Автор |
Buba67 () |
Публикувано | 22.10.09 11:32 |
|
Здравейте, искам да попитам откъде мога да купя деми/е/тилфталат, не знам как точно се изписва. Влиза в рецепта за гъбички на ноктите и ми трябват 2 супени лъжици. Освен, че е отрова и го слагат в кремове и пластмаса не разбрах къде мога да го открия. Благодаря предварително.
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
| |
|
Всъщност не е отрова - не бива да се яде, разбира се или да попада по очите, но такива заместени бензенови производни са общо-взето доста по-безобидни от самия бензен. Но е сенсибилизатор - ако много се маже на едно и също място, нищо чудно да се развие алергия към него.
Микоза по ноктите не се лекува от дома, моля ви - отидете на дерматолог! Лечението е продължително и изисква наблюдение - освен мазила може да се наложи да пиете антимикотични препарати.
----
бял подпис на бяло поле
| |
|
Напълно съгласна съм за дерматолога.
Опитай се да обясниш на мама, че рецептата от вестника не върши работа.
Ходила е на лекар, но не е доволна. Сега се лекува от вестниците. Ето това е прочела днес и ме вдигна на ура да и намеря 2 супени лъжици от въпросното вещество.
"ПРОТИВ ГЪБИЧКИ ПО НОКТИТЕ
- Разбийте 1 яйце в порцеланова купа (не в метална), добавете 1 супена лъжица олио и 70%-на оцетна киселина, 2 с.л. демитилфталат. Смесва се всичко добре, така че да се получи крем. Нанесете вечерта крема върху ноктите на ръцете или краката (в зависимост от това, къде имате гъбички)."
Та пак питам има ли от къде да го купя? А сега като гледам и тая 70% оцетна киселина.
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк ТвенРедактирано от Buba67 на 22.10.09 18:53.
| |
|
"Боже, боже -- възклинка Моканина -- колко мъка има по този свят"
Вижте, шарлатани винаги е имало и ще има. Този вестник трябва да го дадят под съд за престъпна небрежност и вашата майка трябва да разбере, че химията не е игра и че микозата по ноктите не е безобидно заболяване. Типично лечение трае поне половин година, а може и повече. Всеки ден ли ще си бърка този буламач? Ами като развие уртикария от него, пак ще трябва да ходи на кожен лекар.
И двете вещества не са силно токсични, но не са безопасни. Парите на оцетната киселина могат да увредят очите, а този диметилфталат не е нещо, което е лесно достъпно или трябва да е леснодосъпно.
----
бял подпис на бяло поле
| |
|
Благодаря за отговора. Утре ще го принтна и ще и го дам да си го чете.
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
| |
|
|
|
|