|
|
|
Тема
|
Позлатяване на сребро
|
|
| Автор |
boriszarkov (непознат
) |
| Публикувано | 24.08.09 20:40 |
|
|
Здравейте господа, знам че доста от вас са се занимавали с подобна материя и моля да споделите малко опит, смятам да позлатя сребърен ланец.
Поздрави,Борис!
| |
|
|
|
трудна работа първо го покриваш с желязо и после позлатяваш Не ми е работа ма по добре си купи златен ланец за какво толкова играчка че и кой знае ако объркаш нещо дали после и сребърен ще имаш.Пък като не ти е толкова мил подари го на някой беден да си купи хляб за вечеря То аслъ среброто много падна цената му, долара си остана твърд . Направо се чудя за какво ти е да си играеш толкова много с небезопасни вещества и време се губи и ... Кого ще шашнеш с тази химия? Направо не знам странни хора има и още по странни мераци по тях. Не не те съдя ама това си е жива чалга в химията да позлатяваш сребро.Нима среброто не е благороден метал? А ако не ти хареса дори и перфектния резултат после какво. какво ще правиш? продаваш го на някой дето си знаве работата и влизаш в криминалния квартален фолклор ако не те и набият пак хубаво.
| |
|
Тема
|
Re: Позлатяване на сребро
[re: P. - koвaчa]
|
|
| Автор |
SF6 (непознат
) |
| Публикувано | 25.08.09 04:37 |
|
|
май ще се опита да мине за злато с платина (или друг метал от групата)
пред някои които не разбира
ама да не те бият после
| |
|
|
|
имаш ли условия? вана, токоизправител и подобни, задължително аспирация...
цитратен електролит
фосфатен е-лит
цианидни
железен подслой не смятам че е необходим.
имате ли представа с какво се захващате?
*ба бъ** дир* бля
св. св. електрон и неговите протони
чукча-читател
| |
|
|
|
джелезо не му требва , ама другото е кът.
Редактирано от hidrazin4o на 25.08.09 18:16.
| |
|
|
|
Не че е невъзможно де.По-добре потърси някой да ти го позлати в някое златарско ателие - ако още някой се занимава с такива работи де.Иначе мога да ти дам пробвана рецепта без цианиди(условно казано).Преди години си позлатявах разни работи за мен.Ама си е опасно все пак.И накрая какво ще правиш с разтвора в който ще остане злато?
| |
|
|
|
|