|
Тема
|
болтове за порше
|
|
Автор | por6e (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.10.08 18:41 |
|
Здравеите,днес случаино научих, че болтовете на гумите на колата Порше са изработени от магнезии.Както и на Ягуар,Ферари и някои други по скъпи коли.Направи ми впечетление, че са много леки и дранчат на пластмаса.И естествно се запитах магнезия по здрав ли е от желязото като се има в предвид какви ускорения имат тези коли и с каква скорост се движат,че и да издържат на тези натоварвания.Просто ми е интересно да знам защо ги правят от магнезии
| |
|
Не се притеснявай.Карай си смело Поршето, няма да се счупят.
Просто не са от магнезий, а от магнезиеви сплави.Те ако са от магнезий аз първи ще запаля болтовете на комшията.Тъй де, магнезия си се пали и гори добре.
| |
|
може и да са от чист магнезий, но с някоя и друга баня.
Например Ауди А 2 има купе от чист магнезий. И много други.
За питащият - за лекота магнезия е много лек метал, по-лек от алуминия.
А цс*ка УМРЕ
АЛЕ, АЛЕ
| |
|
баси, значи една катастрофка, и може да изгори , както горят колите на Позовата Пантера и фамилия :) - да остане само пепеливо очертание :) хехехе
| |
Тема
|
Чист Mg се използва само в киповите апарати (+)
[re: navy7Obg]
|
|
Автор |
varban (:^)) |
Публикувано | 24.10.08 21:13 |
|
В техниката се използват сплави. По-евтините са Mg-Al-Zn (за Аудита), по-добри са Mg-Zn-Zr(за Боинги и МиГове), а най-леки са с лития (и те за фърчиплани, а също за рамки на пистови велосипеди - най-коравите - в смисъл - недеформируеми). Има и всякакви екзотики, четворни-петорни сплави... абе и гугъл има :)
Магнезиевите сплави са междинни по характеристики между алуминиевите и литиевите - по-леки и по-слаби от алуминиевите и по-тежки и по-здрави от литиевите... те литиевите са пак с магнезий. Ако Mg е под половината, сплавта е по-лека от водата :)
| |
|
подобните болтове на моя фолксваген ми се види много лек.
Както е лек, обаче е много здрав. Колко съм скачал отгоре му - нищо му няма!!! А стоманени се заоблят??
Едва ли е от титан? Явно е от нещо по-евтино, но пък толкова здраво?
непротивоконституционствувателствувайте
| |
|
и още
шестограмът първо е бил тръба. вижда се добре.
Значи материалът първо е бил мек, преди обработката,
а после са го вкоравили
непротивоконституционствувателствувайте
| |
Тема
|
Re: ключът за
[re: Exhemus]
|
|
Автор |
karii (непознат