|
|
|
Тема
|
Моля за съветче и инфо. Какво да избера?
|
|
| Автор |
Hrisiii (непознат
) |
| Публикувано | 19.04.08 23:05 |
|
|
Химията-страхотна наука. Мн си го лоф тоя предмет и искам да следвам нещо свързано с него, но проблема ми е в избора, а и нямам почти никаква информация Затова ви моля да ме посъветвате ииии да ми дадете инфо ( ако знаете нещо). Сега съм 11 кл. Вече от половин година ходя на уроци по химия, защото мисля, че в даскалото не е достатъчно. Мисля си дали само с химия има хубави и заслужаващи си професии. Биологията също ми харесва, но ме притеснява, това че за медицина има 66 теми, които треа да се знаят наизуст, а за мен тва си е чисто зубрене. Не мога да уча наизуст мн ми е трудно. Чух за микробиология и биохимия. Били с химия и биология, ама нищо повече не зная А вие? Дали пък не е късно вече? Дали ще наваксам с биологията? Мисля си дали си заслужава в България или е по-добре да се пробвам за Германия. Мерси предварително
| |
|
Тема
|
Re: Моля за съветче и инфо. Какво да избера?
[re: Hrisiii]
|
|
| Автор |
hladnika (brujo) |
| Публикувано | 20.04.08 16:11 |
|
|
заслужава си и в българия, има много хубави специалности в доста университети.
има и на чужди езици с признати дипломи.
*ба бъ** дир* бля
св. св. електрон и неговите протони
чукча-читател
| |
|
Тема
|
Re: Моля за съветче и инфо. Какво да избера?
[re: Hrisiii]
|
|
| Автор |
Catalizator (psychedelic) |
| Публикувано | 20.04.08 18:01 |
|
|
Здравей,
За "микробиология и биохимия" (или пък молекулярна биология) незнам дали си заслужава - зависи с какво искаш да се занимаваш по-нататък. Ако се насочиш към "чиста наука" (sorry за израза, не ми идва наум по-подходящ), т.е. не приложна, ще те посъвтвам да пробваш в чужбина. Като цяло българската научна действителност в тези области няма нищо общо с the real thing. Възможно е да завършиш в БГ и да продължиш навън след бакалавър (както аз реших да направя) или за PhD след магистър. Има доста добри програми в Германия и наоколо.
Поздрави!
| |
|
|
|
|