|
|
|
Тема
|
рафиниране
|
|
| Автор |
sas42O (непознат
) |
| Публикувано | 21.03.08 10:23 |
|
|
абе приятели, споменавате тука за рафиниране , та ме интересува как мога да рафинирам злато 8-9 к. (руски пръстени) до 21-23 к. много ще съм ви благодарен. ако може и да ми обясните нещо повече за електрохимичното извличане на злато (колко ток, какъв разтвор, какъв катод и.т.н.). Аз до сега съм ги правил тиа работи само с киселинно рафиниране.
| |
|
Тема
|
Re: рафиниране
[re: sas42O]
|
|
| Автор | любoпитeн (Нерегистриран) |
| Публикувано | 21.03.08 12:10 |
|
|
Я ..ти кажи за киселинното рафиниране...Ами за извличане на злато с азотна киселина от отпадъци можеш ли да дадеш информация..
| |
|
Тема
|
[re: sas42O]
|
|
| Автор | hidrazin4o (Нерегистриран) |
| Публикувано | 21.03.08 17:54 |
|
|
Рафиниране:
анод-златна сплав с примеси
катод-тънко фолио от чисто злато с дебелина 0,1-0,25мм рифеловано за механична здравина
електролит - 70-200гр.злато на литър разтвор във вид на HAuCl4 , 40-100гр. на литър солна киселина , останалото дестилирана вода
напрежение на ваната - 0,5-1,0 волта
ток - 600-1500 А на квадратен метър променлив,асиметричен
А защо трябва да е асиметричен е вече друг въпрос.
Краен продукт 99,99%
| |
|
|
|
променив ток!
отде си я намерил тая рецепта?
| |
|
Тема
|
[re: chesthar]
|
|
| Автор | hidrazin4o (Нерегистриран) |
| Публикувано | 23.03.08 13:29 |
|
|
Да променлив АСИМЕТРИЧЕН .
Това реално е поредица от големи положителни импулси последвани от малки отрицателни.Иначе ако имаш доста сребро в изходния материал за рафиниране ти се пасивира електрода.Обаче ако изходния материал е с доста висока чистота или няма сребро може и с постоянен.
Все пак човека пита за рафиниране на материал който със сигурност има сребро(ювелирно злато) - така че променлив асиметричен.
| |
|
|
|
|