Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:08 03.11.25 
Природни науки
   >> Химия
*Кратък преглед

Тема Искуствени ароматинови  
Автор мopckия (минаващ)
Публикувано04.02.08 11:04

Абе въпросът може да Ви се стори глупав ама все пак:

Трудно ли е да се направи течност или водоразтворими кристали с миризма на червей?Вече сте разбрали ,че е за рибарски цели.Че трудно ли е и приблизително ,колко би излязло.Благодаря.

Тема Re: ИЗкуствени ароматинови [re: мopckия]  
Автор navy7Obg (PhD)
Публикувано04.02.08 22:03

Наистина е тъповат въпроса.
Първо - няма да е икономически обосновано-червеите са практически безплатни.
Второ - и научно няма как да се определи. Никой незнае и няма как да знае какво усещат рибите като миризма.
Трето - по-скоро формата и движението доказано е важна- пример : блесните.
Т. нар. "водоразтворимост" на ароматите се постига чрез абсорбиране на флейвъри (ядливи аромати) върху целулоза, декстрин, малтодекстрин и т.н.

ПОДАРЯВАМ ТРИОН С ИДЕАЛНА ЦЕЛ
-ГРЕДИ РЕЖЕ ВСЯКАКВИ

Тема Re: ИЗкуствени аромати [re: navy7Obg]  
Автор мopckия (минаващ)
Публикувано06.02.08 10:08

Значи може да се каже,че е обосновано икономически ,защото 50 грама от тези червеи са 3лв. т.е. килото е 50-60лв.

Става въпрос за морския червей във Варна.Цялото Черноморие се зарежда от Варненския залив и Езеро.Напоследък постоянно расте цената и се чувства недостиг.Тенденцията продължава.Мен ме интересува нещо като подхранваща течност.Високо концентриран аромат.Нещо като сладкарската ванилия/изкуствената течност/В рибарския бизнес има създадено нещо подобно за сом ,шаран и т.н.Ultra Bite мисля,че се казваше.Продава се в малки ампулки и се слагат капчици в определено количество захранка.Но тип Варненски морски червей няма и няма да има така ,че въпроса ми остава открит дали е трудно и колко ли ще струва?
А за миризмата/вкуса/ на една капка кръв в басеин имат дума хищните риби.Акулите де.

Тема Re: Искуствени ароматинови [re: мopckия]  
Автор Cлoвeнckи вoлk (чукундур)
Публикувано07.02.08 00:33

Ами по-лесно ще получиш формула да взривиш водоема отколкото съединение с миризма на торен или бял червей

Във горичка на полянка
чукь българин славянка.
Вади-тури, вади-тури -
народиха чукундури.

Тема Re: ИЗкуствени ароматинови [re: мopckия]  
Авторnavy7Obg (Нерегистриран)
Публикувано07.02.08 12:35

Брех тези морски червеи... Значи стават и за хора, не само за риби

50-60 лв/кг!!!
Според мен по-скоро става въпрос за течност, която има вкус (както накрая си предположил с кръвта) на червеи, все едно екстракт... Но знам ли...

Тема Re: Искуствени ароматинови [re: Cлoвeнckи вoлk]  
Автор мopckия (минаващ)
Публикувано07.02.08 23:15

Бе щом на запад го правят/ампулата по нашите магазини е 2 2,50лв и овкусява поне 5 кила подхранка явно може и като сметна,че от това се и печели?

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.