|
|
|
Тема
|
Искуствени аромати
|
|
| Автор |
мopckия (минаващ) |
| Публикувано | 04.02.08 11:04 |
|
|
Абе въпросът може да Ви се стори глупав ама все пак:
Трудно ли е да се направи течност или водоразтворими кристали с миризма на червей?Вече сте разбрали ,че е за рибарски цели.Че трудно ли е и приблизително ,колко би излязло.Благодаря.
| |
|
|
|
Наистина е тъповат въпроса.
Първо - няма да е икономически обосновано-червеите са практически безплатни.
Второ - и научно няма как да се определи. Никой незнае и няма как да знае какво усещат рибите като миризма.
Трето - по-скоро формата и движението доказано е важна- пример : блесните.
Т. нар. "водоразтворимост" на ароматите се постига чрез абсорбиране на флейвъри (ядливи аромати) върху целулоза, декстрин, малтодекстрин и т.н.
ПОДАРЯВАМ ТРИОН С ИДЕАЛНА ЦЕЛ-ГРЕДИ РЕЖЕ ВСЯКАКВИ
| |
|
|
|
Значи може да се каже,че е обосновано икономически ,защото 50 грама от тези червеи са 3лв. т.е. килото е 50-60лв.Става въпрос за морския червей във Варна.Цялото Черноморие се зарежда от Варненския залив и Езеро.Напоследък постоянно расте цената и се чувства недостиг.Тенденцията продължава.Мен ме интересува нещо като подхранваща течност.Високо концентриран аромат.Нещо като сладкарската ванилия/изкуствената течност/В рибарския бизнес има създадено нещо подобно за сом ,шаран и т.н.Ultra Bite мисля,че се казваше.Продава се в малки ампулки и се слагат капчици в определено количество захранка.Но тип Варненски морски червей няма и няма да има така ,че въпроса ми остава открит дали е трудно и колко ли ще струва?
А за миризмата/вкуса/ на една капка кръв в басеин имат дума хищните риби.Акулите де.
| |
|
|
|
Ами по-лесно ще получиш формула да взривиш водоема отколкото съединение с миризма на торен или бял червей
Във горичка на полянка
чукь българин славянка.
Вади-тури, вади-тури -
народиха чукундури.
| |
|
Тема
|
Re: ИЗкуствени аромати
[re: мopckия]
|
|
| Автор | navy7Obg (Нерегистриран) |
| Публикувано | 07.02.08 12:35 |
|
|
Брех тези морски червеи... Значи стават и за хора, не само за риби50-60 лв/кг!!!
Според мен по-скоро става въпрос за течност, която има вкус (както накрая си предположил с кръвта) на червеи, все едно екстракт... Но знам ли...
| |
|
|
|
Бе щом на запад го правят/ампулата по нашите магазини е 2 2,50лв и овкусява поне 5 кила подхранка явно може и като сметна,че от това се и печели?
| |
|
|
|
|