Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:51 08.11.25 
Природни науки
   >> Химия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Moje li da popitam  
АвторHimic (Нерегистриран)
Публикувано23.06.06 13:14

Az sym diplomiran himik, koito e specializiral v chujbina v edni ot nai renomiranite universiteti na nasheto syvremie, skoro shte zashtitia i PhD v oblastta na himiata
Spored men tuk ne e klub himia a klub za neznaeshti himia. Moje li tolkova elementarni i bezmisleni vyprosi da se zadavat i tolkova elementarni i greshni otgovori da se davat.
Ne se zaiajdam prosto konstatiram, nevijdam nito edna profesionalna tema v koiato moje chovek da diskutira neshto smisleno.

Тема Re: Moje li da popitamнови [re: Himic]  
Автор hladnika (Brujo)
Публикувано23.06.06 13:19

Ами вече с твойто включване се надяваме да обогатиш темите и отговорите.

Бъгавият Дир....

Автор 3opниk (неспасяем)
Публикувано23.06.06 14:39

Глей сеа!
разбираемо е.
Аз като си пишех книгите, не можех да понасям да чета "чужди" мнения...
Не защото са глупави, а ... защото са разсейващи.
Знаеш вица "Чукча писател, не читател!"...

Когато ми мина ... тая болест - кво виждам? - ами хората се интересуват ... предимно от ... здравето си и как да изкарат паричка ... другото е ... между другото. Почти никой не се интересуваше от това, че съм обяснил целия Свят...
включая физика, химия, биология, химици, физици, медици ... и т.н.

Вж клуб медицина с ква скорост се ... пълни! А, в другите клубове - поне един път всеки ден ще се появи въпрос - "колко изкарваш?" - щом си беден (учен) - майната ти и т.н.

Ти сега си в етап на ... съсредоточаване - защо ти е ... химично мнение?..
Да покажеш колко си печен? - едва ли е важно (за другите)
Кашаварството си е ... най-приятната част от ... полезната химия. Щото, другата, ша ма извиниш, ама е силно замърсяващо-неекологична

пиши на кирилица.
...............

Когато правя нещо, то изглежда ... лесно!

Автор LinjackМодератор (sine nobilitate)
Публикувано23.06.06 14:46

В приказните гори живеят тролове. В нашия клуб се появи ти.

Нищо де - не си първият.
Ако искаш да ни посветиш в твоите знания и опит - добре си дошъл, г-н бъдещ доХторе. Само че - пиши на кирилица и по темата.
Поздрави

---------
e^(i*pi)+1=0
Euler

Автор Bakлин Xpиcтoв (по идеите)
Публикувано23.06.06 15:41

Аз съм един от некадърните и необразованите тук. С удоволствие ще прочета твоето мнение по всяка една от темите които съм повдигнал. Говорим за научно мнение, а не за становище относно целесъобразността, умствените ни качества и т.н. Ще следя твоите отговори с огромен интерес. Обещавам, че всички свежи идеи ще бъдат НЕЗАБАВНО претворявани в реално носещи доход дела.

За да не си губиш времето да търсиш какви са били точно темите ще резюмирам:

Производство на Биодизел;
Производство на Метанол от биомаса;
Гравитационно разделяне на течни фази - възможности за ускоряване на процеса;
Неутрализационни процеси с образуване на буферни разтвори - възможност за прецизен контрол на процеса чрез измерване на pH;
Глицерин. Пречистване, обезцветяване. Възможности за употреба;
Очистване на "Сива вода" до ниво за използване като техническа такава.

Всяка от темите ми е изключително интересна. Предпочитам отговорите да са на най-високо научно ниво. Така ще успея да си изясня и простите неща, както да обърна внимание и на тънкостите.

И на латиница да пишеш, ако не са глупости, пак ще ги прочета! Но просто помисли в какъв шок е ще е научната аудитория в най-престижното учебно заведение в което ще получиш докторска степен при представяне на доклад от теб, написан на английски с кирилски букви...

Ваклин Христов
Автомобилна диагностика ЕООД
П.К. 79
3320 Козлодуй
България

Тема Ваклине...нови [re: Bakлин Xpиcтoв]  
Авторнa бaбa внyчeтo (Нерегистриран)
Публикувано23.06.06 15:54

...ти ако си некадърен и необразован, аз да знаеш, че съм още по-зле, ама искам да питам какво значи това "Очистване на "Сива вода" до ниво за използване като техническа такава. " На две на три да обясниш, какво е това, че ме интересува.

Тема Pichнови [re: Bakлин Xpиcтoв]  
Автор LAA (минаващ)
Публикувано23.06.06 19:05

Dai si maila i ste ti pratia pri pyva vyzmojnost mnogo material ot tova koeto iskah ama shte e na English

nali stava?
Taka da mi narejdash temi, ti e isno, che moga da ti pisha 10 dena i nema da mi stignat kato se zapochne ot istinski himizam i fundamentalna teoria ta se stigne do reaktori i proizvoditelnos.
Ako imash neshto konkretno po temite da pitash bih mogyl da ti otgovoria ktratko tuk.
I ne mi pravi zabelejka kak ste si zashtitia disertaciata, moje i na kitiaski da iskam da pisha-tova e to svoboda

Редактирано от LAA на 23.06.06 19:08.

Тема Re: Pichнови [re: LAA]  
Публикувано23.06.06 19:32

vaklin@mail.bg Английски, Руски, Немски, Сръбски, Северозападен и други подобни не са ми проблем.
Не ти генерирам случайни теми. Прегледай форума и ще видиш, че по всяка от тях е имало дискусия. След това погледни в Машиностроене и ще видиш, че там са дискутирани някои аспекти на съоръженията и възможностите за тяхното изграждане. Също разгледай много обширната тема за биодизела в "Направи си сам" откъдето даже и журналисти на централни ежедневници почерпиха информация за да пишат статии за първа страница. За "Телеграф" става въпрос. Там публикацията беше платена, но понеже пищещият леко се съмняваше в позитивността на помпа, клапан и филтър за 800 лева пусна и малко адекватен материал.

Все пак, ако не те затрудни, напъни се да пишеш на кирилица. Правописните грешки ще ги отдадем на дългото ти отсъствие от Родината.

Ваклин Христов
П.К. 79
3320 Козлодуй
България

Тема Re: Ваклине...нови [re: нa бaбa внyчeтo]  
Публикувано23.06.06 19:40

Сивата вода е нефекалната. Или т.е. дето не е биозамърсена. За владеещите северозападен "Дека не си срал". Т.е. от перални най-вече. След отделяне на сапуните и твърдите отпадъци същата може да се ползва за миене на коли и други такива неща. Една автомивка може да си рециклира до 90% от водата.

Мен обаче това ми трябва за други работи. В момента не произвеждам сапун защото не мога да го разделям, а нямам какво да правя сапунената вода. Ако обаче успея да го отделя то:
1. Това са си кинти;
2. Водата ще мога да я ползвам колкото пъти си искам.
3. Ще ми отпадне един относително прецизен процес, а аз не си падам по прецизните процеси.

Видях в интернет инсталации които използват бактерии за коагулиране и утаяване на твърдите частици от сивата вода. С част се хранели, другото го сваляли на дъното. Принципът е, че правят обвивка около твърдата частица и така плътността на частицата става повече от едно и се утаява. След като я изпапкат се отделят от нея, стават по-леки и отиват да си гепят друга такава. Ако не могат да я изядат явно я омазват с нещо защото се консолидирала с другите твърди частици. Хитро е, но с това ще си играя догодина.

Ваклин Христов
П.К. 79
3320 Козлодуй
България

Тема благодаря за отговоранови [re: Bakлин Xpиcтoв]  
Авторнa бaбa внyчeтo (Нерегистриран)
Публикувано23.06.06 19:58

Значи точно така го разбирах и аз де. Сапунена вода. Имам порядъчно количество и на порядъчна височина, ама нямам автомивка, идеята ми беше дали става за селскостопанско поливане.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.