Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:56 20.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Чалга
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Малкото,тъжно Диас вървеше по улицитенови  
Автор Cyrus (старо куче)
Публикувано16.01.01 10:47

на заснежения сити,и няколко уплашени от студа кехлибарени сълзици се стичаха по девичите и бузки.
Тя се връщаше от сбирка на фен клуба на Кондьо,но душата и -нежна мартенска снежинка не бе излекувана от музиката на любимия певец...
Тежко и бе на сърцето-очакваше със затаен дъх сблъсъка с онези претенциозни снобарски отрепки в клуб"Чалга" на дирбегето.Не можеше да понася Асасина с неговото немногословно резване на това,което за нея бе тъй близко и мило...
Отвратителния Киро с гнусните му словесни еквилибристи...ки,да това беше думичката...
Тя отчаяно тропна с крак ,но пухкавият сняг пое удара и не се получи както трябва...Еххх...Де да можеше да стигне до закоравелите им сърца дълбокия лиризъм в любимите и песни!Как не можеха да оценят Вселената от чувства в катиното"Гадже си имам гадже,гадже,гадже си имам ,супергадже",например!!!
Тува огромно богатство от образи,тези мисли ,чувства...
Неусетно бе стигнала в дома си ,превърнат от младото девойче в храм на Кондью и другите мили и чисти батковци...
Не ,и музиката нямаше да я излекува-сигурна беше!
Тя се хвърли отчаяна на леглото,зави се презглава,под току-що напъпилите и момински пъпки се изтръгна стенание,и тя тихо,напоително и отчаяно захлипа.....

Редактирано от Cyrus на 16.01.01 10:57.

Тема Отг: Малкото,тъжно Диас вървеше по улицитенови [re: Cyrus]  
Автор kakata (член)
Публикувано16.01.01 21:36

После се унесе...засънува Руслан Майнов...той я чакаше пред една лимузина с отворени врати...тя полетя към него , но едно грозно триглаво чудовище изпълзя зад ъгъла, от трите му усти се носеха кълба дим-зад него се влачиха три опашки и помитаха всичко живо. Чудовището сграбчи Майнов за
задния крак и го схруска... а двигателят на лимузината бумтеше кротко в самотната белота пред дискотека ЧАКАРАКА...

Тема Отг: Малкото,тъжно Диас вървеше по улицитенови [re: kakata]  
Автор Бaй 3мeй (старо куче)
Публикувано16.01.01 21:47

После триглавият изрод я сграбчи през кръста, метна я на мръсния "Урал" и изви масуря на 6. Мотора изрева гнусно и пое по прашния ROUTE 66. Малката русалка блъскаше зеления люспест изрод по гърба, блъскаше го по трите каски, скубеше космясалите му глави... Но изрода беше непоклатим. Постави в уокмена й касетата с Ace Of Spades на любимците от Моtorhead и избичи волумето на мах. Момата затаи дъх, запленена от медния загорски гласец на Lemmy и се сгуши нежно до изрода...

Born To Raise Hell

Редактирано от Бaй 3мeй на 16.01.01 21:49.

Тема Ами, като не останаха чалгари,нови [re: Cyrus]  
Автор ASSASSlN (минаващ)
Публикувано17.01.01 07:43

не ни остава нишо друго освен да си пишем един друг. Хубаво съчинение, ама малоумен чалгар няма да те разбере. Ако ще! Много важно! Благодаря за добрите думи по мой адрес.
Ама, аз мога да бъда и многословен. Ето ти нещо мое от преди близо година. Посъветваха ме, даже, да го пратя на някой вестник.

"Мразя чалгата. Лази ми по нервите с безсмислените си текстове и блудкавата музика. Аз, пък, обичам Мусоргски. “Въпрос на вкус” казало кучето и си облизало задника. Съгласен съм с кучето. Демокрация! Прави каквото искаш, без да пречиш на никого. Да, ама - не! Пречи ми комшията - повтаря едни и същи бълвочи, и то със сила, която ми влияе зле на здравето. Пречи ми щофьора на таксито, автобуса. Пречи ми бармана. Пречи ми мутрата, показваща колко силна уредба има в колата си. Пречи ми радиостанцията, която съм принуден да слушам на работното си място. Аз не преча на никого - слушам каквото ми харесва с нормална сила, за да не бъда досаден на тези, на коита не би им се харесало. С комшията ще се справя. “Като не ти харесва си сложи тампони в ушите или се изнеси”. Така ли??? Като не щеш мира - на ти секира. Нито ще търся домоуправител, нито полиция, нито юристи. Полилея ще му залюлея! Подготвям му денонощна културно-музикално-образователна програма. Хит-парчета ще бъдат: “Нощ над голия връх” (Мусоргски), “Валкюра” (Вагнер), “Токата и фуга” (Бах) ... Ще има удоволствието да ги слуша със сила 120 децибела. Ще ги слуша докато му омекне кратуната или - да се изнася! Ама, какво да правя с другите? Всички казват: Това си е моя собственост и ще слушам каквото си искам. Като не ти изнася - ей там е вратата.Не съм наясно какво би могло да се направи, когато ми вредят на психиката по този начин. Това, че колата, бара, ресторанта са частна собственост, значи ли че могат да правят каквото си искат? Нали са се регистрирали като фирми, вършещи услуги в обществото? Нали това общество си има закони и канони! Вероятно има някаква наредба за силата на звука на обществени места. Да допуснем, че успея да докажа, че еди-кой си я е нарушил. Е и к’во? Ще го глобят. Аууууууууууууууууу! Голяма работа. Пък, мен ще ме набият. Обаче, сигурен съм, че няма наредба за качеството на музиката. Абе, я да си купя тампони!"

Хай, със здраве!

Тема Прав синови [re: ASSASSlN]  
Автор Cyrus (старо куче)
Публикувано17.01.01 10:42

По принцип.Но все се надявах онуй Диасче,напр. да е поне средноинтелигентно-оставяше впечатление за такова))))
Що се отнася до др.Живков,оставям го на самия себе си ,педвид невъзможността да се преодолее речникът му))))

Тема Отг: Прав синови [re: Cyrus]  
Автор тoдop живkoв (непознат )
Публикувано17.01.01 13:12

оооо мишка ти нещо против речника ми ли имаш

Тема Отг: Малкото,тъжно Диас вървеше по улицитенови [re: Cyrus]  
Автор Senekal (непознат )
Публикувано17.01.01 14:37

Из "Бесни сме" на отявления релаксатор Cyrus

Той и тя чевръсто заслизаха по влажните стълби.Не усещаха болката в ставите предизвикана от тежкия товар който мъкнеха .По искриците в очите и чевръстите движения можехме да узнаем ,че това не беше...Охо! Ето тя се подхлъзна и дървения куфар забарабани надолу...В миг те приклекнаха....стаиха се ...Нищо! Облекчение.
..Отвориха широка Метална врата ,чийто шум биха сравнили с извивка на Йонета.
Защракаха последователно контакторите и помещението се заоблива в светлина!!
О божеее! Какво око да види!! И мадам Тисо би завидяла на Фигурите с които бе изпълнено помещението.Точни копия на изтъкнати наши фолк певци.
Нашите хора се изправиха от пастите им потекоха лиги и сополи .Отвориха куфарите!!
След миг всичко се изпълни с барутни пари.Само огънчетата от дулата показваха посоката на стрелбата!!
Тишина ! Хвърлиха се един към друг! Бяха доволни!!
Опустошиха за миг това което бяха градили с токова омраза и настойчивост.
Бяха доволни!!!
А над тях Луна мина с "Тиграта " си и дори не забеляза спрелия Москвич с нахвърлените оръфани списания с постери на Метъл групи!!!!

(всяка прилика с каки и други е случайна) :))))

Тема Прав си, прав си, прав синови [re: Cyrus]  
Автор ASSASSlN (член)
Публикувано17.01.01 16:49

С т. ж. няма смисъл да се разговаря. Взех да тъгувам за мастера и барона. Макар и чалгари, са със завидно ниво на интелигентност. Май бяхме много неделикатни с тях, а? Ама, то пък, к'во сме виновни, че защитават causa perdutta?

Тема и накрая дойде какатанови [re: Senekal]  
Автор kakata (член)
Публикувано17.01.01 17:26

Доуби мърдащите с един изстрел на РПГ-7
а навън стоеше един самотен фен, дошъл от север да се поклони на идолите си и припляскваше и приклякваше в такт със спомена

Тема А малкото тъжно Диасче зарида неудържимо...нови [re: Cyrus]  
Автор dias (непознат )
Публикувано17.01.01 21:42

Уви, то бе толкова малко, лесно ранимо и слабо интелигентно, че се чувстваше безпомощно и не можеше да направи нищо, за да се защити. Може би това е краят на тази сърцераздирателна и прочувствена история. Дано само въпросното същественце не умре навън в този студ- дано му стигнат кибритените клечици, за да удължи поне малко безкрайната си агония. Последното му желание е да види поне за миг идолите си (вие си знаете кои са). Дано поне това му достави последна радост от този така жесток свят. А е много вероятно да си пусне като за последно реквиема на Верди или Дон Жуан, за да чуе за първи и последен път какво е истинска музика. За Моторхед няма и да коментирам, защото те изпадат от класациите. Надявам се, че е написано правилно, защото все пак за пръв път ги чувам (ако мога да цитирам някого може би ставаше въпрос за Born to raise hell, но по-добре да си замълча). Всичко това беше трогателно и прекрасно и направо съм полъскана, че съм в клуба от скоро, а вече цяло литературно произведение ми беше посветено- но то не е обикновено, а засяга една невероятна преекзистентна тематика (ако някой има нужда от превод да се обърне директно към мен). Е по-хубаво от това не може и да бъде, даже не съм и мечтала за повече. Само не ми е ясно какво правеше мръсният "Урал" в цялата епопея- тъй като тя е посветена на мен ще ви помоля в следващата глава да ме качите на едно MZ RT125- нали ще го направите за мен като: това е последната ми воля преди да угасне и последната клечица от кибритчето с Кондьо.
И ако някога успея да поставя правилно в уредбата (не е сигурно, защото още не мога да свикна накъде се слага надписчето) диска с Кармина Бурана не се сърдете ако обезпокоя някого- просто си сложете тапи в ушите и си свиркайте- то ще ми е за последно...
Останете си със здраве и все такива творци!!!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.