|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Ех, тези ТЕКСТОВЕ....
|
|
Автор |
Red_Baron (непознат
) |
Публикувано | 18.12.00 23:08 |
|
Това си остава и най-нападаното място на чалгата - били прости, тъпи, профански, тук таме просташки, а за стойности да не говорим - истървах ли нещо? Да де, ама в момента, в който се представи не едина , а няколко песни със СМИСЛЕНО съдържание, топката веднага се отбива в друга посока! Няма духовно послание и предразполагали към обществен паразитизъм? Аз доколкото знам изкуството(колкото и да не я признавате за такова) е пряко свързано с действителността - даже направо си я характеризира! Тук отново се натъкваме на спорен момент, щом епохата не струва - значи изкуството също - според разсъжденията на антитата за чалгата. Я пак да помислим! Пречило ли е на Елин Пелин пиейки си кафето с царя да пише за Белчо и Сивушка - просто класика в жанра(не правя сравнение - излагам аналогична ситуация)? Къдет капитала там и ентелегенцията:) Всеки гледа да забогатее - минаха времената на безкористното творчество(за добро или лошо). И не е редно заради мутрите (основните консуматори на чалгата според антитата) да се набеждава цялата чалга. Защото колко процента от българите имат пари(в смисъл за много пари по нашия стандарт) и колко процента от населението слуша чалга? Тук пак някой ще каже - ми тъпите мутри поръчват тъпите текстове, а тъпите хора слушат(май излизам от темата) - брей? Пак примера с Елин Пелин. Да не говорим, че дебеловратниците(които според антитата са в корена на тази огромна "злина") едва ли толкоз много се интересуват от смисъла - ритмите ги влекат тях(обект на друга тема). НО НЕ ОТРИЧАМ - има страшно противни и непоносимо пошли тектове(аз за малко знам). Никъде няма само хубаво или само лошо - тук същото. И ако още в зрата на чалгата (началото на промените) безмислените текстове са преобладавали, то сега вече е обратното - но някои карат по инерция (четат стари вестници дет се вика). Промените са осезаеми, но само за хора, слушащи периодично и системно чалга, не такива, говорещи наизуст!
И все пак! Може ли да има хубава песен, игнорирайки текста? Ми, аз не знам нито гръцки, нито сръбски, но страшно ме кефят "Феномено", "Епи мено", "Плачи зимльо", "Ти си мой грех" и т.н. Изводите вие ги правете...
Red_Baron
| |
|
То от спор в случая няма смисъл,но поне да го правим като хората.Да ме извинят предварително аверчетата от моя клуб -те си знаят. Значи,Бароне ,няма да подменяме обекта на спора със субекта.Т Е.ти не си мръсен чалгар-или може и да си мръсен ,но това няма нищо общо с чалгата. Аз също понякога мога да бъда такъв-напр.когатослед дълго чукане ме домързи да ида до банята-на сутринта ,по всички общоприети критерии ще бъда мръсен,да ме извинят тук 2-3 бонбончета дето ме знаят. Значи-да вземем кати,чак не и отива главното К. Тя изглежда така ,сякаш никога не го прави,имам впредвид къпането.И това "нестандартни сме" Аз бях нестандартен-когато слушаха Модърн Токинг,аз слушах Мейдън,Металика и, забележи-сръбска музика.Тва е много дълъг разговор-но доводите които се разменят тук съм ги слушал преди 10-15 годиниза сръбската музика.Въпросът е в количеството т.е.в съотношението-ако на 1000 песни само 1-2 стават за слушане,съгласен ли си с мен,че на практика всичко е боклук?Аз напр. смятам,че Кати няма и една слушаема песен Кондьо е толкова противен,че неутрализира 1-2 добри песни на една друга циганка-софка. Мойта съгражданка и почти съселянка Диана просто не подлежи накоментар Славито(не струвал като човек,казват)-не може да пее.Не говорим за текстове,а по принцип. И въобще наш'та работа е като религията-или вярваш,или не. Що се отнася до слушането-има ли въобще някой,който да не го прави-най-често натрапено от твоите съ-фенове,извини ме за грозния неологизъм. Без лоши чувства:К.К.
[#!$%^@&*]'em all
| |
|
Я виж колко много изписа, пък всъщност нищо не каза! Вземи напиши две запетаи, ама да са по темата...
| |
|
te'ma'ta
Фуцк'em all
| |
Тема
|
За Киро Деликатния
[re: Kиpo Дeлиkaтния]
|
|
Автор | dias_anon (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.12.00 11:46 |
|
Не мога да разбера защо хора като теб не се обосновават и се хващат за единични случаи като ги изтъкват като назидателно. Само ми кажи защо???????
| |
Тема
|
ZABELEJKI OTNOSNO KATO I KONDIO
[re: Kиpo Дeлиkaтния]
|
|
Автор | LuboPenev_anon (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.12.00 12:41 |
|
Slushai sega, cialata rabota (chalgata) si otraziava tukashnata deistvitelnost. Nie sme kato cialo drebnavi cigani i povecheto hora se oblichat otvratitelno po orientalski, vse neshta koito prisustvat v klipovete. Kondio e nai-dobur zashtoto pee nai-izvestnata pesen , simvol na javlenieto chalga v BG(doko-doko), a i zashtoto ima avtentichni ciganski zvuci v negovata muzika. Po-dobre cigansko, otkolkoto bulgarskata mu versija. Kati e nai-hubava, rusa e(priznak na severen gen, koeto e hubavo), ima nai-zakachlivi i melodichni pesni i se durji normalno , a ne hodi da vika"ooop, ooop". VSICHKO DRUGO S MALKI IZKLIUCHENIJA SA LAINA, TURSKI, MURGAVI, BEDNI , LUSKAVI LAINA.
| |
|
Ne si prav, chuvecheee... Niama gotina chalga i niama gotini chalga pachavri.. Ne go li proumiahte, ve horaaa??? Ne razbirate li che niama smislena chalga, prosto zaradi fakta che e chalga. Poniatieto 'chalga' izkliuchva 'gotino', 'smisleno' i drugi takiva opredeleniq... Ako niakoia pesen e gotina i smislena, to tia ne e chalga... A dali e gotina ili ne ot daleche si lichi, shoto CHALGATA SMYRDI!!!
| |
Тема
|
Хайде да пишем по темата, а???
[re: LuboPenev_anon]
|
|
Автор | Master_anon (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.12.00 06:02 |
|
Чудя се защо, след като казахме, че ще пишем само по темата "ТЕКСТОВЕТЕ", никой не се съобразява с това и си драска свободни съчинения в стил "5-6 клас"! Толкова ли е трудно на "високо интелигентните" чалга-мразци да пишат по същество, а не да увъртат постоянно!?
| |
|
Тази тема е спициално за текстовете и не ми се ще да коментирам другите фактори(за тях в други специално отделени теми). Но какво се забелязва като цяло - склонен си да пренебрегнеш стойностната музика, заради отношението ти към изпълнителите. Както казваш - "няма да подменяме обекта на спора със субекта". Но точно това се получава - несполучлив опит за обективизъм.
| |
|
Като стадото! Защо смарди, защо е противна, защо не струва - и ти май не знаеш! Поне да се беше защитил с аргументи или измислил нещо смислено. Жалка картинка на социална неадекватност. Не бих ти казал и кон с капаци(конете все пак са умни животни). Поредният от тълпата - рррррр беж, беж, беж...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|