Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:11 08.12.25 
Любители на животните
   >> Котки
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Разгонена сиамканови  
АвторMaysi (Нерегистриран)
Публикувано30.12.08 06:23

От няколко дни сиамката ми е разгонена. Голям вой, голямо нещо. Съседите ми започват да се изнервят от денонощното и мякане и ми отправят забележки. Бих я кастрирала веднага, но имаше друга операция преди няколко месеца и ветеринарите ме посъветваха да изчакам. Има ли някакъв начин да я успокоя за още 3 месеца, когато ще е възможна операция? Някакви съвети? БЛГ.

Тема Re: Разгонена сиамканови [re: Maysi]  
Автор Tapaлe Ж (ентусиаст)
Публикувано30.12.08 11:13

Спри си отоплението в къщи, нека температурите са максимално близки до външните, както и спри да използваш лампи. В това време на годината котките навън не се разгонват поради студа и късия ден.

Тема Има едно крайно решение,нови [re: Maysi]  
Автор martyr (мчк)
Публикувано30.12.08 16:33

което за съжаление е много брутално и гадно за котето.

Напълни леген със студена вода, няколко пръста. Натисни и задницата във водата. Задръж я така, докато спре да мрънка и започне да "плаче" умолително по котешки.

Действа безотказно.

Когато се е случвало по-шумно разгонване на старата ми котка, баба ми така я принуждаваше да млъкне. Аз съм свикнал с "вряукането" и не ми прави впечатление.

Тема Re: Има едно крайно решение,нови [re: martyr]  
Автор angel_sin (завеяна ...)
Публикувано30.12.08 16:55

това звучи доста гадно, наистина ли действа ? И за какъв период след това спира да врещи ? Наша Мая преди две седмици пак имаше разонване, но този път продължи само 4 дни и успя да опикае само няколко пуловера ... На съседката ми пък едната котка е разгонена почти през цялата година, направо не се трае .... много вика и много препикава. Предполагаме, че е от операциите, които и правиха преди 3 години, явно е повредена горката, защото не съм чувала друга котка да има периоди на две-три седмици спокойствие и след разгонване ... и това през цялата година

Тема Re: Има едно крайно решение,нови [re: angel_sin]  
Автор denii (писанка)
Публикувано30.12.08 19:04

Има, има. Какво чудо беше със Сузи след като направи 4 години....Ужас просто. Пуловерите добре, ще ги изпереш, ще ги накиснеш в омекотител, а стените как да изпера

Как да е, стиганала съм до извода, че след няколко години (горе долу около 5-тата) домашните котки започват да се разгонват точно по този начин.

Това с водата ми звучи точно като рязането на крилата и поливането със студена вода на кокошките от баба ми, за да не летят. Супер отвратително е. И доколкото знам е само временно решение за седмица.

Тема Re: Има едно крайно решение,нови [re: denii]  
Автор prAsino (зелен)
Публикувано30.12.08 21:11

моята пък след петата година започна да се разгонва ОЩЕ по рядко. след десетата ще ти кажа дали има друга тенденция.

Тема Re: Има едно крайно решение,нови [re: denii]  
Автор angel_sin (завеяна ...)
Публикувано30.12.08 22:14

ами, явно се случва ... аз просто правя сравнение на разгонванията при моята Мая и нейната Чара, които са сестри и са при нас от едно и също време ... само дето нейната я върнахме към живот след тежка злополука и отдаваме тези непрестанни разгонвания на преживяното преди години. Иначе за стените не знам, поне това не е правила, но вече се наложи да изхвърлим едно диванче, което напика 4 пъти и въпреки, че старателно мих с прах за пране, продължава да мирише .... И електрическото ми одеалце напика, а то не може да се пере

Такива ми ти работи, ясно ти е на тебе

Айде, весело изкарване на новата година и догодина пак ще си говорим за котешки разгонвания

Тема Re: Има едно крайно решение,нови [re: prAsino]  
Автор Hepaзбpaнa!Модератор (bla bla)
Публикувано30.12.08 22:38

Моята след десетата спря да се разгонва съвсем. Не е раждала никога.

Тема Re: Има едно крайно решение,нови [re: Hepaзбpaнa!]  
Автор prAsino (зелен)
Публикувано30.12.08 22:54

и нашият случай е същият-никога не е раждала, и никога не са й давани каквито и да е хормонални препарати.
да ми е жива и здрава още поне 10-15 години :) и твоята също

Тема Re: Има едно крайно решение,нови [re: angel_sin]  
Автор Tapaлe Ж (ентусиаст)
Публикувано30.12.08 23:00

Одеялцето могат на химищеско да ти го оправят с газ.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.