|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Разгонена сиамка
|
|
| Автор | Maysi (Нерегистриран) |
| Публикувано | 30.12.08 06:23 |
|
|
От няколко дни сиамката ми е разгонена. Голям вой, голямо нещо. Съседите ми започват да се изнервят от денонощното и мякане и ми отправят забележки. Бих я кастрирала веднага, но имаше друга операция преди няколко месеца и ветеринарите ме посъветваха да изчакам. Има ли някакъв начин да я успокоя за още 3 месеца, когато ще е възможна операция? Някакви съвети? БЛГ.
| |
|
Тема
|
Re: Разгонена сиамка
[re: Maysi]
|
|
| Автор |
Tapaлe Ж (ентусиаст) |
| Публикувано | 30.12.08 11:13 |
|
|
Спри си отоплението в къщи, нека температурите са максимално близки до външните, както и спри да използваш лампи. В това време на годината котките навън не се разгонват поради студа и късия ден.
| |
|
Тема
|
Има едно крайно решение,
[re: Maysi]
|
|
| Автор |
martyr (мчк) |
| Публикувано | 30.12.08 16:33 |
|
|
което за съжаление е много брутално и гадно за котето.
Напълни леген със студена вода, няколко пръста. Натисни и задницата във водата. Задръж я така, докато спре да мрънка и започне да "плаче" умолително по котешки.
Действа безотказно.
Когато се е случвало по-шумно разгонване на старата ми котка, баба ми така я принуждаваше да млъкне. Аз съм свикнал с "вряукането" и не ми прави впечатление.
| |
|
Тема
|
Re: Има едно крайно решение,
[re: martyr]
|
|
| Автор |
angel_sin (завеяна ...) |
| Публикувано | 30.12.08 16:55 |
|
|
това звучи доста гадно, наистина ли действа ? И за какъв период след това спира да врещи ? Наша Мая преди две седмици пак имаше разонване, но този път продължи само 4 дни и успя да опикае само няколко пуловера ... На съседката ми пък едната котка е разгонена почти през цялата година, направо не се трае .... много вика и много препикава. Предполагаме, че е от операциите, които и правиха преди 3 години, явно е повредена горката, защото не съм чувала друга котка да има периоди на две-три седмици спокойствие и след разгонване ... и това през цялата година
| |
|
Тема
|
[re: angel_sin]
|
|
| Автор |
denii (писанка) |
| Публикувано | 30.12.08 19:04 |
|
|
Има, има. Какво чудо беше със Сузи след като направи 4 години....Ужас просто. Пуловерите добре, ще ги изпереш, ще ги накиснеш в омекотител, а стените как да изпера Как да е, стиганала съм до извода, че след няколко години (горе долу около 5-тата) домашните котки започват да се разгонват точно по този начин.
Това с водата ми звучи точно като рязането на крилата и поливането със студена вода на кокошките от баба ми, за да не летят. Супер отвратително е. И доколкото знам е само временно решение за седмица.
| |
|
Тема
|
[re: denii]
|
|
| Автор |
prAsino (зелен) |
| Публикувано | 30.12.08 21:11 |
|
|
моята пък след петата година започна да се разгонва ОЩЕ по рядко. след десетата ще ти кажа дали има друга тенденция.
| |
|
Тема
|
[re: denii]
|
|
| Автор |
angel_sin (завеяна ...) |
| Публикувано | 30.12.08 22:14 |
|
|
ами, явно се случва ... аз просто правя сравнение на разгонванията при моята Мая и нейната Чара, които са сестри и са при нас от едно и също време ... само дето нейната я върнахме към живот след тежка злополука и отдаваме тези непрестанни разгонвания на преживяното преди години. Иначе за стените не знам, поне това не е правила, но вече се наложи да изхвърлим едно диванче, което напика 4 пъти и въпреки, че старателно мих с прах за пране, продължава да мирише .... И електрическото ми одеалце напика, а то не може да се пере Такива ми ти работи, ясно ти е на тебе
Айде, весело изкарване на новата година и догодина пак ще си говорим за котешки разгонвания
| |
|
|
|
Моята след десетата спря да се разгонва съвсем. Не е раждала никога.
| |
|
|
|
и нашият случай е същият-никога не е раждала, и никога не са й давани каквито и да е хормонални препарати.
да ми е жива и здрава още поне 10-15 години :) и твоята също
| |
|
|
|
Одеялцето могат на химищеско да ти го оправят с газ.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|