|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Къде да запиша за TOEFL
|
|
Автор | Бopянa (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.10.07 23:33 |
|
Търся си курс за ТOEFL в СОфия, но не знам на кой да се спра. споделете отзиви, ако посещавате или сте посещавали такъв курс
| |
Тема
|
Re: Къде да запиша за TOEFL
[re: Бopянa]
|
|
Автор | пипи (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.10.07 11:02 |
|
Обади се в НБУ и питай сам в Центъра им за чужди езици
http://nbu.bg/index.php?l=201
| |
Тема
|
[re: пипи]
|
|
Автор | Darling (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.10.07 23:32 |
|
Не знам доколко си наясно с положението в момента на изпитите по английски език, но тенденцията е все повече и повече да се налага Кеймбридж, казвам ти го от опит...взех TOEFL със супер резултати...и какво..изтича след 3 месеца....където ти искат TOEFL там приемат и Кеймбридж като еквивалент, а и Кеймбридж е сертификат за умение за работа с езика. Тоест един работодател по-скоро ще ти изиска Кеймбридж акто доказателство за владеене на езика, не TOEFL...и не на последно място давността му е доживотна. Та моят съвет e ако имаш възможност за избор - вземи Кеймбридж...сигурно си наясно, че вече са минало лесните PBT и CBT TOEFL-и, има само IBT (Internet based), яко а? :)
| |
Тема
|
[re: Darling]
|
|
Автор | Бopянa (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.10.07 01:55 |
|
хаха. лесните? ами то не е ли вече друга системата за ТOEFL и давността му е 2 години. еми ще се замисля. тоефл специално за америка е най-добре
| |
Тема
|
[re: Бopянa]
|
|
Автор |
Teddyyy () |
Публикувано | 20.10.07 11:37 |
|
Винаги е важал две години, а не три месеца, или поне от 5 години е така. Да, в Европа Кеймбридж е по-добрия вариант, но за Америка той не важи в 90% от университетите. Във фондация "Кирил и Методи" имат курсове, но моето лично мнение е, че, ако езикът ти е добър, си заслужава да отидеш само на курсове за есе, защото то е по-особено. Другото е съвсем елементарно и можеш спокойно да се подготвиш сама, като си купиш книгата с тестове. Във фондацията ще ти отговорят и на всички останали въпроси, които имаш свързани с кандидатстването в Америка, ако това е целта ти. Няма да ти е достатъчен само Тойфел.
Упсех!
П.П. Само, за да не звучи голословно - имам и двата сертификата и говоря от опит:)
| |
Тема
|
[re: Teddyyy]
|
|
Автор |
killah (absolut`killah) |
Публикувано | 21.10.07 00:58 |
|
ами по-скоро мисля да продължа обучението си там или магистърката степен, но ми е само идея в момента и не съм се задълбочавала. разкажи още нещо нещо- напр. ти за какво ги ползваш 2та сертификата
Не Карай Пил, Не Отнемай Човешки Живот!
........
| |
Тема
|
[re: killah]
|
|
Автор | Darling (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.10.07 19:51 |
|
Естествено че TOEFLчето е двугодишно...казах, че на Кеймбридж давността е доживотна, не на TOEFL, but whatever съгласна съм, че TOEFL е вариантът за Америка...но не напълно. Ако искате качествено образование в USA, а не някакви смешни Community Colleges, изпитът общо взето се казва SAT :) Само че там работата е доста по-дебела и по-трудна
АМА доста....и тва съм го минала...така че кажете какво точно искате да учите и къде пък ние препатилите ще дадем конкретни съвети! Успех
| |
Тема
|
[re: Darling]
|
|
Автор |
killah (absolut`killah) |
Публикувано | 21.10.07 21:14 |
|
в момента ми се въртят идеи. разкажи къде учиш и с какво се занимаваш. имаш взети и 3те изпита, така ли? ами браво. тоефл на самоподготовка мога ли да го взема, а думите, които трябва да науча от къде да ги извадя. ами засега нямам никаква информация. почвам да събирам
Не Карай Пил, Не Отнемай Човешки Живот!
........
| |
Тема
|
[re: killah]
|
|
Автор |
Teddyyy () |
Публикувано | 22.10.07 08:25 |
|
Тъй - SAT е изпит, който задължително трябва да вземеш, за да учиш в нормален колеж или университет в Америка - всичките ми съученици (е 15 от 26) учат в Америка в университети, като MIT, Harvard, Princeton и т.н., сестра ми учи в Америка, бившия ми приятел също, аз самата кандидатствах и м е приеха, така че, пак повтарям - не говоря просто така. SAT обаче не отменя необходимостта от Тойфел - едното е доказателство, че знаеш езика, другото е нещо, като кандидат студентски изпит, ама не съвсем:) Освен тия две неща, по-сериозните унивесритети имат и допълнителни изисквания. Точно сега нямам време да търся адреса, на който имаше common aplication form за кандидатстване в Америка, но мисля, че, ако го напишеш така в google, ще ти излезе. В повечето университети можеш да кандидатстваш с тази форма, Тойфел и САТ. Има такива, които искат да попълниш тяхна форма - това всичко можеш да научиш, като влезеш в сайтовете на самите университети, които си си избрала.
Продължаването на обучението, макар и не невъзможно, е малко по-трудно задача от кандидатстването за бакалаварска степен или магистратура. просто в много от случаите, програмите ни са твърде различни, а и не винаги дават стипендии, което май е задължително условие за нашите възможности (нашите=българските). За магистърските степени обаче, не се кандидаства със САТ, а с друг, подобен изпит. Забравих как точно се казваше, но и това лесно можеш сама да провериш.
Думичките за Тойфел ги има извадени всичките най-отпред (или най-отзад, зависи от изданието) на самия учебник, така че няма да ти е проблем. Аз се подготвих сама за Тойфел и нямах проблеми.
Колкото до това, за какво ползвам сертификатите - Тойфела ми изтече и така и не го ползвах. Ползвах го за да кандидатствам в Америка, но накрая реших да последвам мечтата си и да уча медицина в България, а не да ставам лаборантка в Америка. Затова си останах. За нищо друго не ми е трябвал. Кембрдиж ми е доста по-полезен. Две години преподавах английски, понякога се занимавам с преводи, а и много вдига рейтинга навсякъде, където се кандидатства за обменни програми и т.н. Но, пак повтарям, това е за Европа... е, и Австралия и Нова Зеландия, ако случайно си решила да заминаваш натам.:)
| |
Тема
|
[re: Teddyyy]
|
|
Автор | Дapлинr (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.10.07 14:57 |
|
Teddyyy, спести ми 10 минути...хехехех - буквално си написала всичко, което щях да постна и аз. Моят опит ме доведе до същите изводи и до много сходна ситуация - приеха ме Вътрешен Дизайн в Америка със SAT и TOEFL, и почти всички мои приятели заминаха в тази посока. Финансови стечения на обстоятелствата обаче ме принудиха да остана в България и да намеря алтернатива като обучение - нбу и евентуално прехвърляне след 3ти семестър в Италия. Оттогава насам Тойфел за нищо не ми е трябвал, а с Кеймбридж ме назначиха на 2 работни места...моят съвет е да си изясниш първо каква специалност искаш да учиш....вярно е, че като цяло в Америка традиционно образованието е най-силно...но си има традиционни специалности, за които наистина си заслужава - Business, всякакви Economics, повечето видове Science включително медицина, компютърни и айти технологии и в някаква степен право (естествено учиш тяхното си право или в най-добрия случай международно). Обаче ако си се насочил/а към хуманитарни науки, или особено към Изкуство (изключвам анимация) - Европа е мястото ! Според мен първо и основно това трябва да знаеш...пък после избирай тест...но всъщност (ако помня добре) ти искаше да продължаваш обучението си някъде, така ли беше? Какво точно учиш сега?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|