Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:53 16.07.25 
Компютри и Интернет
   >> CAD/CAM
*Кратък преглед

Тема CATIA V5 ... системни изискваниянови  
Автор 3aмeчтaн (непознат)
Публикувано29.10.10 10:25

Здравейте, ще ми се наложи да използвам тази програмка и ми предстои да си купя лаптоп. Каква конфигурациика да търся, обаче мисля да се допитам до вас. Ако някой ползва такава комбинация от софтуер и хардуер и може да препоръча два варианта от гледна точка на финансите :
- от 1500 до 2000 лева
- от 2000 до 2500 лева /има някакъв шанс системката да е служебна затова ми трябва втория вариант/
Единственото ми желание е да е базирана на INTEL процесор.

Тема Re: CATIA V5 ... системни изискваниянови [re: 3aмeчтaн]  
Автор gogo_bg (непознат)
Публикувано23.11.10 10:51

Работил съм наколно години с CATIA V5 . Конфигурацията ми беше:
XP, процесор бартън клокнат до 3.2 Гх., Рам 1 GB и видео geforce mx440.
Тая конфигурация се държеше прекрасно при работа. Правил съм доста сложни шприцформи с много детайли, понякога над 60-70.
От тук натам можеш да си направиш изводите. Смятам, че повечето нови лаптопи стават, но търси процесор над 2Гх и рам над 2Г и задължително nvidia водеокарта. В никакъв случай АТИ. В началото пробвах с АТИ и имаше проблем с CAD програмите.

,

Редактирано от gogo_bg на 23.11.10 10:52.

Тема За информация относно лаптопите...нови [re: 3aмeчтaн]  
Автор MERMAlD (непознат)
Публикувано23.11.10 14:59

За информация относно лаптопите питай в

.
Има няколко теми относно лаптопи за CAD работа.
Както колегата преди мен е казал, за CAD най-добре процесор INTEL и видео на nVidia.

Тема Re: За информация относно лаптопите... [re: MERMAlD]  
Публикувано26.11.10 18:23

Благодаря за инфото на gogo_bg и MERMAlD като цяло съм се спрял на

http://hpshop.cnsys.bg/product_details/17,3_%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B9_153/HP_Pavilion_dv7-4010eq_17,3_i5-540M_4GB_RAM_1TB_HDD_DVDRW_ATIRADEON_Win_7_Premium_1026/WN805EA и [url][/url]http://laptop.dell.inspiron.n7010.n7010-corei5460m.interacom.eu/ за сега още търся вариант събитието по купуването ще е по коледа или малко след нова година. За съжаление вече съм малко разколебан и двата са с ATI като на HP e сменяема видеокартата. Ще се поогледам за нещо на nVidia.
Ако има още мнения биха ми били полезни.

Тема Re: CATIA V5 ... системни изискваниянови [re: 3aмeчтaн]  
Авторhaycad (Нерегистриран)
Публикувано19.12.10 19:55

Mежду Коледа и Нова Година ще проведем курс за CATIA на преференциални цени. За студенти или инженери, които в момента са в процес на търсене на работа, курса ще бъде безплатен. В момента набираме група. Пишете ни ако имате интерес, за да можем да организираме група.

Пишете ни на: contact@haycad-infotech.bg

Тема Re: За информация относно лаптопите...нови [re: 3aмeчтaн]  
Публикувано05.01.11 19:59

в крайна сметка това е машината :
Процесор:Intel® Core™ i5-460M processor (2.5GHz, 3MB L3 cache),
Памет:6GB 1333MHz DDR3
Хард диск:640GB SATA 5400rpm
Големина на екран:17.3"
Резолюция:1600 x 900
Технология на екран:LED TrueLife
Видео карта:1GB ATI Mobility Radeon HD 5470
Оптично устройство:DVD Super Multi drive DL
Безжични комуникации:Wireless 802.11a/b/g/N, Bluetooth
Камера:Camera 1.3mp Face Recognition + mic.
Операционна система:os DOS

Засега нямам никакви забележки исках да е nVidiq но от това което е реално на пазара и финансите които бях приготвил това се оказа оптимално.
Сега проблема ми е друг , за да ползвам пълноценно RAM-а сим с WIN 7 64bit всичко си инсталирах но остана едно много важно за мен MASTERCAM

намерих много версии за 64 битов Win но кракването ми създава проблем някой да се е справял с това ?

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.