|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Проблем на начинаещ
|
|
Автор |
Пpokълнaтия (PHOENIX) |
Публикувано | 14.05.09 14:49 |
|
Здравейте, вчера сии качих AutoCAD 2004 и започнах да си играя и да го разучавам.
Извадих си нов toolbar (Dimension) и като се опитвах да го сложа от страни като вертикална лента, той взе, че се скри някъде извън прозореца и сега не мога да го върна. Правих какво ли не - изключвах го и пак го вкл. (белким се появи), рестартирах програмата, ама не се показва.
Някой би ли ме светнал как да го върна, че ми трябва?
| |
|
Ето как става при Autocad 2008:
1.стартираш програмата;
2.отиваш с курсора до toolbar полето, където са ти иконките на copy и т.н. натискаш десен бутон на мишката;
3.на четвърти ред е твоето желание;
4.даваш му човка, и воала...
Успешен ден!
| |
|
Аз това го направих и ми излезе toolbar-а като отделен прозорец. После с влачене се опитах да го преместя от страни (да стане вертикална лента в единия край на прозореца) обаче прозорчето на bar-a не стана на лента а се скри зад рамката на големия прозорец и изчезна.
Не мога да го изкарам на ново - махах и слагах човката сума ти пъти, рестартирах програмата ... и неще и неще да се покаже.
| |
Тема
|
Re: ?
[re: Пpokълнaтия]
|
|
Автор | Mинaвaщ (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.05.09 18:23 |
|
За к'ъф дявол си "сии качи" AutoCAD 2004 ?
Аз мога само да гадая, как какво беше там и да си играем да си пишем и пр.
И като решиш проблема, утре да почнеш да питаш за 2010 ... какво да правим тогава, защото този проблем е с друго решение там ? Т.е. никакъв кяр нямаш , като научуш как се оправя в 2004 !
| |
|
Този проблем е еднакъв за всички програми в които има ленти с инструменти (може да се случи и в адобе фотошоп или в браузъра ти ако щеш...) версията няма никакво значение в случая.
| |
Тема
|
|
|
Автор | фepи (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.05.09 22:50 |
|
Превключи екрана на по-голяма разделителна спосбност, може и да се появи.
| |
|
Късно си пусна мнението. Играх си да реинсталирам кад-а и пак нищо не стана.
Като смених разделителната способност и се показа.
Благодаря много!
Ся пък не ще да чертае перпендикуляри.
Ако линиите са успоредни на осите X и Y,добре с F8 (orto) става, ама ако линията е наклонена не мога да й докарам перпендикуляр.
Ако имаше поне да се чертае ъгъл по зададени градуси...(може и да има де).
Редактирано от Пpokълнaтия на 14.05.09 23:55.
| |
Тема
|
|
|
Автор | SW2OO8 (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.05.09 00:43 |
|
Тва аутокадът е гадна работа, но неизбежна. Не можеш да се отървеш от него и това си е. И за имах проблем с перпендикулярите и го реших с една програмка на lisp -- plperp.lsp. Потърси я в нета, защото забравих откъде я дръпнах. Решава ми проблемите прекрасно. Изобщо хич и не ги чети разните му там хелпове и упътвания. Обясняват всичко друго, абсолютно очевидно, и никога не ти обясняват каквото ти трябва, а то най-често се изказва с една-две думи. Просто хората седнали да си пишат тухли. Виж някой добронамерен, да ти го обясни. Успех.
| |
Тема
|
Re: ??
|
|
Автор | Mинaвaщ (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.05.09 09:16 |
|
В отговор на:
Този проблем е еднакъв за всички програми в които има ленти с инструменти (може да се случи и в адобе фотошоп или в браузъра ти ако щеш...) версията няма никакво значение в случая.
Eeee, OK. Сега се оказа, че си Знаещ ! Ние трева пасем и си пишем глупости !
Тук 5човека на кръст дават свястен Акъл за AutoCAD, другите се занимават с по-мощни програми иииии ти просто отсвири единият от Тях
| |
|
Help-а е твоя учител. Ако искаш малко информация във вид на клипове, пиши ми на скайп да ти ги пратя!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|