Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:07 05.07.25 
Компютри и Интернет
   >> CAD/CAM
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Проблем на начинаещнови  
Автор Пpokълнaтия (PHOENIX)
Публикувано14.05.09 14:49

Здравейте, вчера сии качих AutoCAD 2004 и започнах да си играя и да го разучавам.
Извадих си нов toolbar (Dimension) и като се опитвах да го сложа от страни като вертикална лента, той взе, че се скри някъде извън прозореца и сега не мога да го върна. Правих какво ли не - изключвах го и пак го вкл. (белким се появи), рестартирах програмата, ама не се показва.

Някой би ли ме светнал как да го върна, че ми трябва?

Тема Решениенови [re: Пpokълнaтия]  
Автор FUSlON (непознат)
Публикувано14.05.09 15:41

Ето как става при Autocad 2008:
1.стартираш програмата;
2.отиваш с курсора до toolbar полето, където са ти иконките на copy и т.н. натискаш десен бутон на мишката;
3.на четвърти ред е твоето желание;
4.даваш му човка, и воала...
Успешен ден!

Тема Re: Решениенови [re: FUSlON]  
Публикувано14.05.09 16:27

Аз това го направих и ми излезе toolbar-а като отделен прозорец. После с влачене се опитах да го преместя от страни (да стане вертикална лента в единия край на прозореца) обаче прозорчето на bar-a не стана на лента а се скри зад рамката на големия прозорец и изчезна.
Не мога да го изкарам на ново - махах и слагах човката сума ти пъти, рестартирах програмата ... и неще и неще да се покаже.

Тема Re: ?нови [re: Пpokълнaтия]  
АвторMинaвaщ (Нерегистриран)
Публикувано14.05.09 18:23

За к'ъф дявол си "сии качи" AutoCAD 2004 ?
Аз мога само да гадая, как какво беше там и да си играем да си пишем и пр.
И като решиш проблема, утре да почнеш да питаш за 2010 ... какво да правим тогава, защото този проблем е с друго решение там ? Т.е. никакъв кяр нямаш , като научуш как се оправя в 2004 !

Тема Re: ?нови [re: Mинaвaщ]  
Публикувано14.05.09 20:55

Този проблем е еднакъв за всички програми в които има ленти с инструменти (може да се случи и в адобе фотошоп или в браузъра ти ако щеш...) версията няма никакво значение в случая.

Авторфepи (Нерегистриран)
Публикувано14.05.09 22:50

Превключи екрана на по-голяма разделителна спосбност, може и да се появи.

Тема Re: ?нови [re: фepи]  
Публикувано14.05.09 23:54

Късно си пусна мнението. Играх си да реинсталирам кад-а и пак нищо не стана.

Като смених разделителната способност и се показа.
Благодаря много!

Ся пък не ще да чертае перпендикуляри.
Ако линиите са успоредни на осите X и Y,добре с F8 (orto) става, ама ако линията е наклонена не мога да й докарам перпендикуляр.

Ако имаше поне да се чертае ъгъл по зададени градуси...(може и да има де).

Редактирано от Пpokълнaтия на 14.05.09 23:55.

АвторSW2OO8 (Нерегистриран)
Публикувано15.05.09 00:43

Тва аутокадът е гадна работа, но неизбежна. Не можеш да се отървеш от него и това си е. И за имах проблем с перпендикулярите и го реших с една програмка на lisp -- plperp.lsp. Потърси я в нета, защото забравих откъде я дръпнах. Решава ми проблемите прекрасно. Изобщо хич и не ги чети разните му там хелпове и упътвания. Обясняват всичко друго, абсолютно очевидно, и никога не ти обясняват каквото ти трябва, а то най-често се изказва с една-две думи. Просто хората седнали да си пишат тухли. Виж някой добронамерен, да ти го обясни. Успех.

Тема Re: ??нови [re: Пpokълнaтия]  
АвторMинaвaщ (Нерегистриран)
Публикувано15.05.09 09:16

В отговор на:

Този проблем е еднакъв за всички програми в които има ленти с инструменти (може да се случи и в адобе фотошоп или в браузъра ти ако щеш...) версията няма никакво значение в случая.

Eeee, OK. Сега се оказа, че си Знаещ ! Ние трева пасем и си пишем глупости !
Тук 5човека на кръст дават свястен Акъл за AutoCAD, другите се занимават с по-мощни програми иииии ти просто отсвири единият от Тях

Тема Re: Решениенови [re: FUSlON]  
Автор FUSlON (непознат)
Публикувано15.05.09 12:15

Help-а е твоя учител. Ако искаш малко информация във вид на клипове, пиши ми на скайп да ти ги пратя!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.