Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:52 08.07.25 
Компютри и Интернет
   >> CAD/CAM
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема 3D Принтер и прототипнови  
Автор frezman (непознат)
Публикувано30.03.09 21:57

Има ли 3Д принтер в Пловдив или в района.Трябват ми протип на един детайл ,ако някой може да даде малко инфо няма да е лошо

.

Редактирано от frezman на 30.03.09 22:07.

Тема Re: 3D Принтер и прототипнови [re: frezman]  
АвторVi (Нерегистриран)
Публикувано31.03.09 09:17

И аз съм много любопитен за Пловдив. Може би и на мен ще ми потрябва скоро, за някои детайли. Иначе в София Интехна имат - преди сме ползвали техни услуги.

Тема Re: 3D Принтер и прототипнови [re: Vi]  
АвторPyce (Нерегистриран)
Публикувано31.03.09 12:10

В Русе има в Русенски университет ... ама ви е малко далече

Тема Re: 3D Принтер и прототипнови [re: Pyce]  
Авторmi (Нерегистриран)
Публикувано31.03.09 13:58

devorex

Тема Re: 3D Принтер и прототипнови [re: Pyce]  
Авторgogo163 (Нерегистриран)
Публикувано01.04.09 16:12

В Русе има страхотен принтер....Работи с АBS и детайлите са практически функционални. Преди няколко дни взехме един куп детайли от тях и съм силно впечатлен....защото повечето правят крехки детайли

Тема Re: 3D Принтер и прототип [re: frezman]  
Авторфитил (Нерегистриран)
Публикувано02.04.09 09:09

Тема Още един глас за Русенски университетнови [re: Pyce]  
Автор3apи (Нерегистриран)
Публикувано02.04.09 14:28

Правили сме в Русенски университет 7 или 8 детайла.
Файловете по пощата ги пращаме, а прототипите ги получихме по куриер.
Правят ги наистина много сполучливи - дори помогнаха с един детайл защото го бяхме оплескали при проектирането. Хората се обадиха и ни предупредиха за проблема. Други на тяхно място биха изработили детайла като после трябваше да го правим пак. Спестиха ни бая средства.
Телефона беше 082 888714

Тема Re: Още един глас за Русенски университетнови [re: 3apи]  
Авторфepи (Нерегистриран)
Публикувано05.04.09 22:09

Колко пари ще излезе един детайл 200 грама ?

Тема Re: Още един глас за Русенски университетнови [re: фepи]  
Авторgogo163 (Нерегистриран)
Публикувано08.04.09 19:16

Зависи от много неща, но хората са много отзивчиви и правят всичко възможно да поевтинят прототипирането. Основно, до комкото разбрах, чената се формира от обема материал, като се ключва и т.н. подържащ материал. Единия от детайлите ми беше над 200 грама, ние платихме комплексна цена за всички детайли на изделието си, но интерполирано, смятам, че цената му е около 600 лв

Тема Re: Още един глас за Русенски университетнови [re: gogo163]  
Автор3apи (Нерегистриран)
Публикувано09.04.09 16:58

Трудно е да се каже колко струват детайлите. Първата поръчка бяха няколко детайла, там платиха началниците всичко на куп.
Втората поръчка обаче беше само един детайл. Аз го правих, в момента го гледам 240 кубически сантиметра, сравнително крив и сложен детайл е. Колежката тъкмо казва, че е струвал 620 лв с ДДС. Това включва както обема на самия детайл така и обема на онзи другия материал за поддръжката.

Мога да кажа, че за някои от другите детайли колегите, от Русенски университет, където позволяваше ги направиха кухи. Първо ни се обадиха да го обсъдим...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.