|
Тема
|
От Fanuc 6 към PC
|
|
Автор |
neo_vlado (непознат
) |
Публикувано | 22.07.08 11:26 |
|
Здравейте , знам че има тема във форума за това но не като я четох не ми стана много ясно. Та искам да свържа PC с Fanuc 6. Никъде не прочетох какъв трябва да е режимът на машината когато искам да изпратя фаил от нея към PC-то и как по точно се изпраща файла към компютъра. Накратко казано ако може стъпка по стъпка да се опише ще е най-добре и ще е доста полезно и за други хора като мен.
| |
Тема
|
Re: От Fanuc 6 към PC
[re: neo_vlado]
|
|
Автор | broto (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.07.08 12:50 |
|
Пише го в ръководствата някъде.
В режим редактиране или памет пробвай.
Настройват се параметрите за режим на работа на серийния порт, ако не са настроени, така че да са еднакви мастройките на подходящият софтуер за комуникация през серийния порт и на машината.
Компютърът (подходящият софтуер за комуникация през серийния порт) се включва да приема през серийния порт и да изчаква сигнал от машината.
На машината пишеш Onnnn и натискаш PUNCH, който се намира до READ.
Това Onnnn е номерът на програмата, която ще пращаш към компютъра.
| |
Тема
|
[re: broto]
|
|
Автор | kkk (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.07.08 16:24 |
|
И да допълня нещо важно, има параметър, който указва че активен е серийния порт, да не забравиш да го включиш. че не е по подразбиране. Това трябва да ти е първата стъпка.
| |
|
колеги мисля че не използвам подходящ интерфейсен кабел, ако може някаква схема да ми изпратите. : v.dimitrov1981@abv.bg
| |
Тема
|
|
|
Автор | STC_STZ (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.07.08 11:24 |
|
По всяка вероятност си взел стандартен RS232 кабел и не си прехвърлил допълнително връзките вътре.На тази страничка http://www.i-logic.com/serial/RS232.htm можеш да прочетеш и видиш как се прави кабела и промяна на параметрите за някои видове FANUC системи.
| |
Тема
|
[re: kkk]
|
|
Автор |
neo_vlado (непознат
) |
Публикувано | 23.07.08 12:55 |
|
от къде се гледа тоя параметър?
| |
|
колеги машината е Fanuc 6M.
| |
Тема
|
|
|
Автор | STC_STZ (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.07.08 15:01 |
|
Добре погледни в скобите където пише 6Т,6М - това е за теб,а също така можеш да прегледаш и това : http://www.i-logic.com/serial/FanParam.htm - има специално за 6М .
| |
|
|
|
|