Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:38 26.06.22 
Компютри и Интернет
   >> CAD/CAM
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Автоматично номериране в AutoCADнови  
Авторkolumb (Нерегистриран)
Публикувано05.02.08 11:50



Сигурен съм че има такава функция, навремето като си правих курсовите работи съм я ползвал за ел. монтажните схеми, само че тогава беше актуална версия 2000, и тотално съм забравил как става.
Давам пример:
Създавам тектово поле с някаква цифра. След копиране с команда CO, автоматично се увеличава стойноста с 1-ца. Атоматично номериране.
Както MS Word ( и Exel) автоматично започват да номерират всеки следващ ред след 1,2 и т.н.



Тема Re: Автоматично номериране в AutoCADнови [re: kolumb]  
Авторkolumb (Нерегистриран)
Публикувано05.02.08 13:59



Някакви идеи?



Тема Re: Автоматично номериране в AutoCADнови [re: kolumb]  
АвторMинaвaщ (Нерегистриран)
Публикувано05.02.08 16:16



Идеи ...
1. Може да било това
TCOUNT
Adds sequential numbering to text objects. The numbering can appear as a prefix, suffix or replacement text.

Command: TCOUNT
Select objects: Use an object selection method
Sort selection set by X, Y, or Select-order <current>: Enter an option or press ENTER

2. Да си ползвал някакъв Лисп без да знаеш



Тема Re: мернах при мен ....нови [re: Mинaвaщ]  
АвторMинaвaщ (Нерегистриран)
Публикувано05.02.08 16:33



Видях при мен че имам такова Животно. Не го ползвам ...
---------------------------------------------------------------------------
Нумерация блоков.
VBA проект позволяет нумеровать блоки по возрастанию
начиная с произвольного числа вводимого пользователем.
Подразумевается, что в блоке есть атрибут с именем "NUM",
который принимает значения нумерации.
Код открытый, без пароля, поэтому можно изменить имя тага
на конкретное
Чуствуйте себя свободными для любых изменений кода.

--------------------------------------------------------------------------
В общи линии, стартираш VBA макроса, пишеш от кой номер да почне,
и кликаш върху блоковете, то брои и въвежда съответният Номер ...



Тема Re: Автоматично номериране в AutoCADнови [re: Mинaвaщ]  
Авторkolumb (Нерегистриран)
Публикувано06.02.08 09:46



Сигурен съм, че не се ползва какъвто и да е скрипт или допълнителна програма, просто тогава още не разбирах от AutoCAD и дори не знаех че има такива неща


Другото ограничение е, че работя на 2007LT ( шефа такъв купи и на такъв трябва да работя), а в него ни TCOUNT, ни VBA работи



Тема Re: TCOUNTнови [re: kolumb]  
АвторMинaвaщ (Нерегистриран)
Публикувано06.02.08 10:16



Моя Грешка, че не споменах че TCOUNT е в Express Tools !
:) твоя грешка, че не спомена 2007LT , мисля че ще ти е трудно всякаква автоматизация в LT, ама това и сам си го знаеш, така е направен/затова е евтин ... Примерно има програмни приложения като

, които добявят допълнителна функционалност към LT. Огледай се и за други такива, после ако може търсиш и допълнителни LIsp, VBA и пр. допълнения. Надявам се да успееш !
Поздрави на Екипа в Б. !



Тема Re: TCOUNTнови [re: Mинaвaщ]  
Авторkolumb (Нерегистриран)
Публикувано06.02.08 16:14



За поздравите, ще предам, само трябва да знам от кого са


По темата - с малко четене, преписване и преправяне сглобих едно макросче, което върши работа:
*^c^c_text;\;;$M=Номер:$(+,$(getvar,USERI1),1);setvar;USERI1;$M=$(+,$(getvar,USERI1),1);
Закача се за един бутон, после се дефинира променлива USERI1 със желаната начална стойност (на броене):
setvar
USERI1
0
Цъка се на бутона , и оттук нататък всяко цъкане поставя надпис "Номер:+пореден номер".
На мястото на "Номер:" може да се сложи каквото ви е наобходимо за префикс.
Евентуално си мисля за prompt в който да пита за желан префикс, само че мойте познания стигат до тук, ако някой може и иска, да доразшири идеята.



Тема Re: DIESEL Макроснови [re: kolumb]  
АвторMинaвaщ (Нерегистриран)
Публикувано06.02.08 18:07



Ей , браво ... май си е точно това което ти трябва !
DIESEL си е много свежо решение, и май едиственото за вграждане в Бутонче/Меню ...
Да вметна, с него може да се променя Текста в менюто или да се влючва или изключва ред от менюто ...
Поздрави !



Тема Re: DIESEL Макрос [re: Mинaвaщ]  
АвторMинaвaщ (Нерегистриран)
Публикувано07.02.08 11:44



Като Идея:
- Може да се направи "ред в Меню", с примерно име
$(getvar,USERI1)=Начален Номер;TextCount
т.е. като се отвори менюто, се вижда коя е текущата стойност на
системната променлива USERI1.
- Гледам , че има на разположение 5 броя променливи , USERS1, USERS2, USERS3, USERS4, and USERS5
Type: Integer
Saved in: Drawing
Initial value: 0

Те се записват към всеки Файл самостоятелно, т.е. са си за всеки файл, т.е. има "поле за развитие"


P.S.
Вярвам, че kolumb ще уплътни и петте
Поне аз ще ги държа под око....



Тема Re: DIESEL Макрос - допълнениенови [re: Mинaвaщ]  
АвторMинaвaщ (Нерегистриран)
Публикувано07.02.08 11:52



Забравих да спомена ...
Няма гаранция , че някое друго Приложение няма да използва USERS1-5 т.е. не може 100% да се доверим на стойността , т.е. че дотам сме били стигнали Предишният Път !!!
но може да се заблуждавам






Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2022 Dir.bg Всички права запазени.