|
Тема
|
Има ли Софт. за Метални Конструкций
|
|
Автор | vivo (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.11.07 19:54 |
|
Искам да запитам , Има ли Софтуер за Метални Конструкций. Например искам да конструирам ригелово хале , и други подобни такива от метал.
| |
Тема
|
Re: Има ли Софт. за Метални Конструкций
[re: vivo]
|
|
Автор | Mинaвaщ (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.11.07 22:42 |
|
Има ! Според мен даже повече отколкото за стоманобетонови МАЙ !
Понеже не ми е работа , не мога да ти цитирам с кой най-добре е .....
Ама , ако на теб ти е това работа , ще кажеш повече подробности и то Специфични и някой може (може и аз) да се опитаме да помогнем .
| |
Тема
|
[re: Mинaвaщ]
|
|
Автор | vivo (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.11.07 23:51 |
|
Към Минаващия - Значи правя метални конструкций ,но по чертежи. Идеята ми е да си набавя точната програма ,в която да залагам размери на халета и тя да варши повечето от сметките. В случая търся насока.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Wollf (laughing) |
Публикувано | 16.11.07 09:01 |
|
Аз също работя в друга посока, но все пак мнението ми е че искаш невъзможно нещо. Практически всеки твърдотел (аз работя в SolidWorks) има библиотека със стандартни профили от които може да се създаде параметрична конструкция, а ако няма някой профил може лесно да се въведе в библиотеката. Чертежите и спецификацията са свързани с конструкцията така че при промяна на габаритите и се обновяват автоматично. Лошото е че при промяна на размерите на конструкцията се променя само дължината на профилите а броя им, типа и пропорциите на проекта се запазват. Другия препъни-камък е изчислението на натоварването. То се прави отделно, и резултата от него не може да се върне автоматично в проекта, а само да покаже дали сградата ще издържи, и ако е устойчива - с какъв запас от здравина разполага.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Mинaвaщ (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.11.07 11:48 |
|
В отговор на:
В случая търся насока.
Aми това е май Точната Приказка
В смисъл , че може да си дърдорим по-принцип колкото ни душа иска !
Мислих преди това да спомена за сравнение, както пише Wollf SolidWorks и подобни ... ама ....
Сигурно има нещо, точно за каквото си мислиш , ама най-вероятно ще е програма на Фирма произвеждаща такива(и подобни) халета т.е. от Типовите има решения се асемблират типови халета ... кой знай!
В общи линии Програмите са ориентирани за свободно Проектиране. Може принципно/реално да се разделят на Два типа -> Изчислителни и Чертожни+Спецификация.
Има комбинирани програмни решения, които съчетават и двете, но пак са изградени на относително модулен принцип Чертане->Изчисление->Чертане.
В общи линии има една купчина абривиатури с които се опитват за по-кратко да описват програмите и те може да са ключови при търсене с Google ...
Не съм компетентен да влизам в подробностите!
В общи линии за да обхванеш целия процес, нещата отиват към Проектанско Бюро , може от 1 човек до 101 !
Колкото повече си дърдъросвам толкова повече се Объквам
НО може да направим опит за разделяне :
* Изчислителни
--** Само изчислителни
--** Изчисляване с някакъв чертожен модул
--** Изчислителни допълнение към популярна CAD платформа/програма
* Чертожни
--** Самостоятелна платформа
--** Четожни допълнение към популярна CAD платформа/програма
* Глобално програмно решение, обкновено самостоятелна платформа изградено на модулен принцип или комплексно решение предоставено от водещ програмен разработчик базирано на неговите продуктови решения (разбирай асоциирани/изкупени фирми)
Май ставам за смях ... спирам до тук ... може да почнем да цитираме програми/добавки и да видим докъде ще му излезе краят, НО ТРЯБВА ДА СЕ НАМЕСЯТ СТР. ИНЖ. ДЕТО С Т'ВА СЕ ЗАНИМАВАТ.
P.S.
Имам един съученик , който спомена че само чертае металните конструкции с всичките му подробности за проектно/производствена документация и това си е май достатъчна хамалогия да си запълниш живота ...
в конкретният случай
| |
Тема
|
|
|
Автор | Spiro (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.11.07 23:46 |
|
колега, защо пишеш "Конструкций" с "ий" накрая сякаш е някакъв римски император?
| |
Тема
|
|
|
Автор | инжeнep (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.11.07 22:42 |
|
SAP2000 + CAD
| |
Тема
|
|
|
Автор | vb (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.12.07 16:08 |
|
www.4msa.bg
| |
Тема
|
|
|
Автор | OO (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.12.07 19:57 |
|
Структурните инженери с които работех ползваха RISA.
| |
Тема
|
|
|
Автор | XaXa (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.12.07 23:54 |
|
Има разбира се, но компютъра е машина и без човешка помощ не може да се опправи. Не може да седиш на столче и да кажеш искам хале и хоп готово. Иска се труд упоритост и постоянство. Няма невъзможни неща.
| |
|
|
|
|