|
Тема
|
Пресмятане на критична скорост на вал
|
|
Автор |
pigs_in_space (непознат
) |
Публикувано | 07.11.07 21:55 |
|
Трябва ми да пресметна един вал на критична скорост и провеса му. С какъв софтуеър би могло да стане най-професионално (така да се каже) ?
Меже да го смятам и на ръка по класическата методика и формули, но за пред клиента е по добре да се представи в по-съвременен вид все пак..... дори съм готов и да платя на някой ако може да свърши подобна задача!
| |
Тема
|
Re: Пресмятане на критична скорост на вал
[re: pigs_in_space]
|
|
Автор | Eng. (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.11.07 09:19 |
|
Виж това http://www.mitcalc.com/en/pr_shaft.htm
приложението е хубаво а и за 20 $.
| |
|
Сметката "На ръка" е проверима.
А нещо, смятано с някакъв софтуер, е котка в чувал.
| |
|
добре, ама при сметка на ръка се правят много допускания и пренебрегвания...т.е. някои концентратори на напрежения, като шпонки и канали биват пренебрегвани и т.н...... а и мамка му, цялата работа наистина е за пред чуждестранния клиент - не върви да му дам една попълнена таблица - малко изглежда ученическо изглежда...тоест като курсова работа
| |
|
А как би се изтълкувало от сериозен клиент ако му представиш графика от COSMOS, дали звучи сериозно ?
в смисъл дали тая програма се счита за сериозна в инженерните среди или ше му заприлича на ученическо проектче ако предам вала така ?
| |
Тема
|
Re: Пресмятане на критична скорост на вал
[re: pigs_in_space]
|
|
Автор | Eng. (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.11.07 10:46 |
|
Колега ако искаш да си максимално сигурен в работата си използвай:
1. Анализ по класическа схема "на ръка" (програмката, която съм ти предложил е направена по схема не лежаща само на руските методи и се работи по-бързо) с всичките коеф., и допускания
2. Ползваш "FEA analysis" за навлизане в подробности и изпитване на различни сценарии
3. За да си спокоен ползваш масовия стандарт в областта ADAMS
| |
|
|
|
|