|
Тема
|
за какво служат *.BAK гайловете в Autocad
|
|
Автор |
pigs_in_space (непознат
) |
Публикувано | 12.07.07 20:21 |
|
знам че въпроса ми е глупав, но все пак каква е файдата от това, че всеки път като променя нещо в някой файл Аутокада създава БАК файл на същия.... какво може да се прави с тия БАК файлове в крайна сметка?
| |
Тема
|
Re: за какво служат *.BAK гайловете в Autocad
[re: pigs_in_space]
|
|
Автор | gena (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.07.07 22:21 |
|
това ти е резервен файл ако стане нещо с DWG-то....
пишеш DWG... и е готов.... за 2год. и половина ми се наложи веднъж да го използвам... има опция и да не ти прави бак файл... по интересно е за кавко служи другия файл които се появява когато е заредено DWG-to. мисля че бе DWL.... които знае да каже за какво служи... в АКАД 2008 създава два такива файла... май и БАК файловете бяха два....
| |
Тема
|
[re: gena]
|
|
Автор | kkk (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.07.07 03:47 |
|
За съжаление на мен сравнително често ми се е налагало да ползвам както .bak така и .$sv файловете, нали пусто Аутокад е "стабилна" система :-)
Между другото от версия 2006 нагоре като умре системата пр последващо пускане ти предлага културно опция за възстановяване на файла от .bak или .$sv след последен автоматичен save.
a DWL файловете са заключващи файлове, т.е. наличието на такъв файл указва, че в момента Аутокад работи със съответното DWG и в съответстви с други настройки го е разрешил или забранил за работа на други потребители
| |
Тема
|
[re: kkk]
|
|
Публикувано | 14.07.07 12:43 |
|
------------------------------------------------------------------------------------------
a DWL файловете са заключващи файлове, т.е. наличието на такъв файл указва, че в момента Аутокад работи със съответното DWG и в съответстви с други настройки го е разрешил или забранил за работа на други потребители-
--------------------------------------------
значи може да се работи в един файл от повече от един потрбител
| |
Тема
|
[re: gena]
|
|
Автор | kkk (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.07.07 15:22 |
|
Сигурен съм че може. Самият аз обаче никога не съм го правил. Знам че могат да се заключват слоеве и така да се забраняват за работа на определен потребител. Знам също че естествено се изискват и някакви настройки по мрежата.
| |
Тема
|
Re: Извън ТЕМАТА
[re: kkk]
|
|
Автор | Mинaвaщ (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.07.07 16:09 |
|
В отговор на:
Сигурен съм че може.
Aко може дай някаква "сламка" ? Просто линк към някакво място с информация ....
Ето едно съдържание на dwl
kikoKKK 14 Юли 2007 г. 15:54:55
Аз тук виждам само потребител, име компютър и дата на отваряне на файла.
AutoCAD може и да прави чудеса с тази информация , ама не знам ...
При отваряне Read Only не се генерира dwl .... сигурно някъде пише повече по въпроса ... ама аз няма да търся
За "работа" с "общ" файл има настройка , но тя е свързана при използване на външни референции ... т.е. да се разреши на друг да ползва този файл който си отворил като XRef .....
Пак повтарям , ако може "сламка" ?
| |
Тема
|
Re: Извън ТЕМАТА
[re: Mинaвaщ]
|
|
Публикувано | 18.07.07 12:07 |
|
информацията от dwl2 <?xml version="1.0" encoding="UTF-8">
<whprops>
<username>pc</username>
<machinename>PC-6D6153963C53 </machinename>
<fullname></fullname>
<datetime>18 Юли 2007 г. 11:58:13</datetime>
</whprops>
програмата е AutoCAD Architecture 2008, не е ползван навигатора.
| |
|
|
|
|