Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:33 14.07.25 
Компютри и Интернет
   >> CAD/CAM
*Кратък преглед

Тема за какво служат *.BAK гайловете в Autocadнови  
Автор pigs_in_space (непознат )
Публикувано12.07.07 20:21

знам че въпроса ми е глупав, но все пак каква е файдата от това, че всеки път като променя нещо в някой файл Аутокада създава БАК файл на същия.... какво може да се прави с тия БАК файлове в крайна сметка?

Тема Re: за какво служат *.BAK гайловете в Autocadнови [re: pigs_in_space]  
Авторgena (Нерегистриран)
Публикувано12.07.07 22:21

това ти е резервен файл ако стане нещо с DWG-то....
пишеш DWG... и е готов.... за 2год. и половина ми се наложи веднъж да го използвам... има опция и да не ти прави бак файл... по интересно е за кавко служи другия файл които се появява когато е заредено DWG-to. мисля че бе DWL.... които знае да каже за какво служи... в АКАД 2008 създава два такива файла... май и БАК файловете бяха два....

Тема Re: за какво служат *.BAK гайловете в Autocadнови [re: gena]  
Авторkkk (Нерегистриран)
Публикувано14.07.07 03:47

За съжаление на мен сравнително често ми се е налагало да ползвам както .bak така и .$sv файловете, нали пусто Аутокад е "стабилна" система :-)
Между другото от версия 2006 нагоре като умре системата пр последващо пускане ти предлага културно опция за възстановяване на файла от .bak или .$sv след последен автоматичен save.

a DWL файловете са заключващи файлове, т.е. наличието на такъв файл указва, че в момента Аутокад работи със съответното DWG и в съответстви с други настройки го е разрешил или забранил за работа на други потребители

Тема Re: за какво служат *.BAK гайловете в Autocad [re: kkk]  
Публикувано14.07.07 12:43

------------------------------------------------------------------------------------------
a DWL файловете са заключващи файлове, т.е. наличието на такъв файл указва, че в момента Аутокад работи със съответното DWG и в съответстви с други настройки го е разрешил или забранил за работа на други потребители-

--------------------------------------------

значи може да се работи в един файл от повече от един потрбител

Тема Re: за какво служат *.BAK гайловете в Autocadнови [re: gena]  
Авторkkk (Нерегистриран)
Публикувано14.07.07 15:22

Сигурен съм че може. Самият аз обаче никога не съм го правил. Знам че могат да се заключват слоеве и така да се забраняват за работа на определен потребител. Знам също че естествено се изискват и някакви настройки по мрежата.

Тема Re: Извън ТЕМАТАнови [re: kkk]  
АвторMинaвaщ (Нерегистриран)
Публикувано14.07.07 16:09

В отговор на:

Сигурен съм че може.

Aко може дай някаква "сламка" ? Просто линк към някакво място с информация ....
Ето едно съдържание на dwl
kikoKKK 14 Юли 2007 г. 15:54:55
Аз тук виждам само потребител, име компютър и дата на отваряне на файла.
AutoCAD може и да прави чудеса с тази информация , ама не знам ...
При отваряне Read Only не се генерира dwl .... сигурно някъде пише повече по въпроса ... ама аз няма да търся
За "работа" с "общ" файл има настройка , но тя е свързана при използване на външни референции ... т.е. да се разреши на друг да ползва този файл който си отворил като XRef .....
Пак повтарям , ако може "сламка" ?

Тема Re: Извън ТЕМАТАнови [re: Mинaвaщ]  
Публикувано18.07.07 12:07

информацията от dwl2 <?xml version="1.0" encoding="UTF-8">
<whprops>
<username>pc</username>
<machinename>PC-6D6153963C53 </machinename>
<fullname></fullname>
<datetime>18 Юли 2007 г. 11:58:13</datetime>
</whprops>

програмата е AutoCAD Architecture 2008, не е ползван навигатора.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.