|
Тема
|
сплаин в полилиния
|
|
Автор | пako (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.06.07 22:26 |
|
Даите идея, ако обичате....Кажете как в AutoCAD да превърна един сплаин в полилиния
| |
Тема
|
Re: сплаин в полилиния
[re: пako]
|
|
Автор | gena (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.06.07 22:56 |
|
------------------------------------------------------------------------------
Даите идея, ако обичате....Кажете как в AutoCAD да превърна един сплаин в полилиния
------------------------------------------------------------------------------
еми, ще се хвана, че е един и ще импровизирам като го разбия на точки с "MEASURE" и си го мина с "PLINE"
| |
Тема
|
[re: gena]
|
|
Автор |
Wollf (laughing) |
Публикувано | 28.06.07 09:23 |
|
Не зная за AutoCAD но тази задачка е от областта на CAM системите, защото има пряка връзка с дължината на CNC програмите. Помолете някой който работи с Mastercam да ви го преобразува и да го прехвърли в DWG - става автоматично или с малко пот, в зависимост от метода.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Mинaвaщ (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.06.07 10:08 |
|
В общият случай Spline се преобразува в Polyline от прави участъци с определена дължина ... т.е. максимално близко покриване
Практически е удобно да се ползва допълнително приложени (програмка) , аз в AutoCAD не съм открил готова процедура
Примерно : или и тук ще има нещо или другаде (имам нещо в архивите, но не ми се търси)
| |
Тема
|
|
|
Автор | CПлaйн (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.06.07 16:41 |
|
http://newsline.cadalyst.com/code/members/dec03.zip
| |
Тема
|
[re: CПлaйн]
|
|
Автор | ayтokaдиcт (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.07.07 16:14 |
|
Има начин, кой казва че няма. Той е много лесен и фин начин значи. Правиш сплайн, двумерен, тримерен какъв щеш. Записваш го като dxf но за аутокад12-версия, после го копи-пействаш в dwg файла и си готов, плъзгай по тоя сплайн, който сега вече е полилиния каквото си искаш сечение. След като копипейстнеш задължително пурж за да маанеш плявата.
| |
|
|
|
|