Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:52 15.07.25 
Компютри и Интернет
   >> CAD/CAM
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема ACAD съвместна работа в един файлнови  
Авторgena (Нерегистриран)
Публикувано16.02.07 01:43

Чудя се дали е възможно съвместната едновремена работата в един файл от пове4е от един PC/двама да бачкат в един файл/. да вземем за пример DWG

нямам представа дали говоря глупости

струвами се практи4ески невъзможно... но пък какво знам аз... отдавна като че ли съм чувал нещо такова... и реших да попитам

Тема Re: ACAD съвместна работа в един файлнови [re: gena]  
Автор revit_fan ()
Публикувано16.02.07 09:25

Ц, няма начин, за сега поне. В някоя следваща версия може и да го направят.
Ма ти не ме послуша едно време като си избираше какво да учиш.
Те ти са ADT

Виж във всичките Revit-и, това е възможно, работи и е доста удобно

Редактирано от revit_fan на 16.02.07 09:25.

Тема Re: ACAD съвместна работа в един файлнови [re: revit_fan]  
Публикувано16.02.07 11:04

все ми е на ум този ревит

избрах АДТ защото е лесен прехода /никои няма да ме чака/ ако си работил на АCAD трябва някои само да те въведе за ден два и си готов...

другото което успях да направя с първия ми проект в АДТ е да го докарам проекта да го разпечатам от 3Д-то без да губя връзката а и с рендирането ще стане без да се губи връзката...

въпроса ми е как стоят нещата при ревит? Разпечатваш ли без да губиш връзката с 3Д-то? изобщо кажи с по две думи за плюсовете на ревит пред АДТ...

п.с. за работата в един файл не съм опрял още питам за в бъдеще... та знае ли може и проблема да се реши лесно с ревит

Автор revit_fan ()
Публикувано16.02.07 11:53

Е добреееееееееее щом е за теб.
казваш:
"другото което успях да направя с първия ми проект в АДТ е да го докарам проекта да го разпечатам от 3Д-то без да губя връзката а и с рендирането ще стане без да се губи връзката..."
тази връзка как се губи? Използваш ли Project Navigator-a? Ако си го усвоил и
си направил модела както трябвя - нама какво да изгубиш

Construct, View's, Sheet's? Те тука е разковничето - аз се губя някъде из тези настройки или по-скоро се оплитам.
Питаш:
"Разпечатваш ли без да губиш връзката с 3Д-то?"
В Revit нищо не се губи - няма как, е освен ако не го изтриеш.
Всичко си е е един единствен файл! Модел, разрези, фасади, терен, спецификации, картинките от рендерирането... пропуснатите да ме извинят
По въпроса с лесния преход - само тук си прав, ма не съвсем.
Гарантирам ти, че за седмица две - минавайки един два туториала,ще схванеш идеята на ревит-а. Останалото е рутина. И казвам една две седмици, защото знам, че работиш - т.е. в свободното ти време.
Ако искаш де - ти си решаваш.
Успех

Публикувано16.02.07 12:25

да усвоих Project Navigator-a и съм много довеолен... никакви убъркване...принципя е ясен, че тук става всичко в различни файлове и се събират в един за разли4ни цели/файл за разрез фаил с цел 3Д каквото ти щукне/... а в другите програми в един файлл. и еднините и другите имат предимство... да до някаде е обърквщо с толкова много файлове... но затова е навигатора... в краина сметка излиза, че организациата изглежда сложно/но не е такава/ просто ти контролираш вси4ко... което дава една СВОБОДА....това са мои разсъждения без гоялм опит...

въпроса ми бе друг... ясно ми е принциапа 4е в ривит е в един файл но направата на 3-Д не озна4ава годни чертежи за разпе4атване... в АДТ мога да си дообработя разрезите/разпределениата...

тооест. знаеш , 4е принсципа е да се направи разрез които става в 2Д... и се рефрешва/помня 4е бе досадно за деб :)/ та този въпросен разрез мога да си го доуправя... тоест не ми харесва примерно връзката на пло4ата с зида и не си играя да го оправям в 3Д а го изтривам и си го правя както искам. при рефреш то си стои както сам си го наместил, при разместване на обекрта в 3Д тои се отразява ве4е при рефреш... дано бях ясен...

говорил съм и с хора които работят на ARCHI CAD да ре4ем и ми казват работим работим... докато не се наложи да си го наместим за разпе4атване....
а моята цел е една НИКАКВО ГУБЕНЕ НА ВРЪЗКАТА...

зна4и да разбирам 4е си разпечатваш 4ертежите направо от 3Д-то /тоест е направено добре/ или има възможност да промениш даден елемент без да губиш връзката...

Публикувано16.02.07 12:36

да допълня... само да не отворя спор...

войната между ACAD i ARCHICAD

за мен АRCHICAD- programa koqto става лесно проекта в 3Д /проблем разпе4атване и до някаде ограни4аваща

ACAD - за мен глупаво да се работи в 3Д... с цел АРХ и после разпе4атване
предимство - СВОБОДАТА и неограниченоста

та АДТ взема предимствата на двете

мали дано бях ясен на бързо с разсъжденията

Автор revit_fan ()
Публикувано16.02.07 13:25

Явно не си ме разбрал - мисля си трябва да попрочетеш повече за
BIM - Bilding Information Model.
С две думи - дали работиш в 3D в план или по фасада - всяка промяна се отразява на всякъде. В този смисъл - ако не ти харесва, как се кънектва
стената с плочата - трябва да избереш типа на връзка, която ти е на сърце.
И това можеш да го направиш от характеристиките на стената/плочата.
При положение, че не ти харесва определен разрез визуално за печат,
би могъл да направиш негово копие и на него да си правиш корекцийки, но без да триеш обекти - имам предвид, можеш да допишеш текст, анотация,
допълнителни линии и т.н. но не пипай модела, щото лошо.
По мое мнение, един добре настроен шаблон на проекта, няма смисъл от "допипване" при печат. Е вярно, е - имаше известни неудобства в предни версии, например при свързването на два покрива. Но за всеки проблем си има решение.
Давай нататък

Публикувано16.02.07 22:42

благодаря за отделеното време...

тук ако имаш желание можеш да погледнеш какво имам предвид

Free CADclips>>>CADclip 4: Automatic Elevations

ти сигурно го знаеш това... ако ли не ще допълня клипчето, 4е ако искаш можеш да си върнеш връзката с разбудатия обект... това става просто като бутнеш обекта в 3Д-то. не знам защо не го покзават... то е само в плюс...

с този метод АДТ смятам 4е превъзхожда другите програми. смятам смятам до там до колкото не ги познавам /другите програми/ затова и искам да разбера как е при другите програми. като. като че ли си отговорих на някои въпроси... трябва да хвана на тясно/не във форум/ някои ревитятин и да го подлойа на разпит...

аиде стига съм те тормозил! благодаря пак за отделеното време!

п.с. от сигурно място чух/дистрибутор на autodesk/ 4е ще излиза ръковотство за ревит на БГ... някои си март... някакви лекции от УАСГ...
п.с_2 моето скромно наблюдение е, 4е като ли започва да се налага на пазара revitbuilding pred ADT

Автор vitaminko ()
Публикувано08.03.07 01:53

С екстърнал реферънс не те ли устройва?

Тема Re: ACAD съвместна работа в един файлнови [re: vitaminko]  
Публикувано08.03.07 02:20

не съм се замислял за xref до сега... благодаря ти!

а дали се прилага xref за съвместна работа? като че ли ще се яви като някакъв компромис...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.