Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:08 14.07.25 
Компютри и Интернет
   >> CAD/CAM
*Кратък преглед

Тема Изрязване на шаблони от PVC плака...  
АвторGeo (Нерегистриран)
Публикувано18.11.06 13:13

Знам че темата е малко встрани, но съм сигурен че тук четат колеги, които работят с тези режещи "плотери" а и спешно се нуждая от решение.
Искам да си изрежа някъде шаблони - във формат А4 са 7-8 букви (~7 см вис., ~3 шир.). Материала трябва да е нещо относително пластично и с дебелина около 1.5мм.
Естествено имам всичко направено като *.dwg или мога да го конвертирам във друг вектор.
Благодаря предварително.

Тема Re: Изрязване на шаблони от PVC плака...нови [re: Geo]  
Автор Пoдoбъp (може би)
Публикувано25.11.06 17:07

Аз тия неща си ги правя с макетното ножче :)
И като казваш че са само 7-8 букви ...

Тема Re: Изрязване на шаблони от PVC плака...нови [re: Пoдoбъp]  
АвторGeo (Нерегистриран)
Публикувано25.11.06 21:08

Ами всъщност става дума за около 35 м' сряз, което с макетния нож ще ми глътне доста усилия. :) Иначе вече намерих решение на въпроса.

Авторcнc (Нерегистриран)
Публикувано29.06.07 23:22

ай си кю 343320010

АвторHoвak (Нерегистриран)
Публикувано10.12.07 17:47

Имам същия проблем.

Трябва ми да направя шаблони от гъвкаво фолио на буквите от цялата азбука, които после да се използват за да се правят различни табели като се нанасят буквите с боя или спрей.

Знаете ли къде могат да се направят такива шаблони?

Тема Re: Изрязване на шаблони от PVC плака...нови [re: Hoвak]  
Автор mipar (непознат )
Публикувано27.12.07 14:15

Иди и си поръчай изрязване на лазер. Казваш си изискванията и след ден два плащаш и си ги прибираш. Друго е ако търсиш помощ за програмиране или друго. В страната има достатъчно машини да ти свършат работа.

Тема С лазер не ставанови [re: mipar]  
АвторGeo (Нерегистриран)
Публикувано27.12.07 15:14

С лазер няма да можеш да нарежеш ПВЦто. Причината е че при рязането на поливинилХЛОРИДния материал се отделя силно отровния елемент Хлор. Така че никой няма да се навие да ти ги реже - питал съм и затова знам.

Тема Re: С лазер не ставанови [re: Geo]  
Авторfrezman (Нерегистриран)
Публикувано27.12.07 21:10

PVC се реже с лазер и лазера си има система за изтегляне на вредните газове от мястото на работа.Така ,че се режи PVC на лазер

.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.