Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:43 08.07.25 
Компютри и Интернет
   >> CAD/CAM
*Кратък преглед

Тема Дилема....нови  
Автор Axиeв (уморен)
Публикувано02.08.05 19:32

....промишлен(инженерен) дизайн в ТУ или ЛТУ?
Съзнавам,че въпросът ми е малко далеч от темата,но проявете разбиране - няма много време за преценка(приет и на двете места).
Интересува ме нивото на подготовка,материална база,преподавателски състав и поле на реализация в последствие.Предполагам,има възпитаници на двата университета които има какво да споделят.
Предварително благодаря!

Тема Какво е ЛТУнови [re: Axиeв]  
АвторAK75 (Нерегистриран)
Публикувано03.08.05 10:58

В ТУ нещата вече не са такива каквито са били преди 10-15 години.
То май навсякъде отива на зле...

Тема Re: Дилема....нови [re: Axиeв]  
Автор Styx ()
Публикувано03.08.05 20:20

ЛТУ = лесотехнически университет

По принцип това трябва сам да си го решиш къде!!! и не трябва да се съобразяваш с мнения.

като гледам представянето и на двете места ТУ може би е по добре
(аз съм пристрастен, тъй като съм завършил ТУ) :-)
От друга страна и двете специалности за забутани във факултети образно казано "кучи гъз"

за такова животно - индустриален (инженерен дизайн) първо трябва да станеш инженер по нещо си (каквото и да било) и след това да задълбочиш познанията си в ергономиката и естетиката

Допълнение:
Тапията която ще вземеш и на която ще пише най-вероятно че ще си балкалавър или магистър няма да те направи инженер. Работата ти ще те направи инженер

И инженера по същество е дизайнер.

<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от Styx на 03.08.05 20:22.</EM></FONT></P>

Редактирано от Styx на 03.08.05 20:24.

Автор Cep-reй Cтaни-шeв (и Елена Йончева)
Публикувано04.08.05 18:08

Където мацките са по-готини. Или което е по-близо до центъра.
Аз така се шибнах във УАСГ - бившия ВИАС.

Тема Re: Дилема....нови [re: Styx]  
Автор Cep-reй Cтaни-шeв (и Елена Йончева)
Публикувано04.08.05 18:12

Имало една сбирка на светското общество. И се разхождал главния герой, който не бил ходил на такива места и не познавал никой, и се запознавал с разни хора, които казвали:
- Аз съм коафьор, миличък.
- Аз пък съм фотограф, скъпи!
- Аз съм моделер, муци!
И нашия се усетил за какво става въпрос, и когато следващият му казал:
- Аз съм дизайнер.
той отговорил:
- Аз пък съм най-обикновен педерас.

Автор magesnik (вълшебник)
Публикувано09.08.05 14:55

ами зависи какво искаш (макар, че от въпроса ти става ясно че и ти не си наясно със себе си)

Лесотехническия най вероятно ще дизайнваш тревокосачки и кой знае още какво

в Техническия... кой знае, всичко останало

съветвам те да отидеш в ТУ, въпреки че там покривите са по-плоски, но пък може би ще си по-гъвкав в избора си на специализация по-късно

успех ти желае един завършил ТУ през 98-а

Магьосниците не закъсняват, нито идват по-рано. Те пристигат точно когато им е угодно

Тема Re: Дилема....нови [re: magesnik]  
Автор obul (минаващ)
Публикувано09.08.05 15:54

Ами даже и за тревокосачките си мисля че няма да прави дизайн ако учи в лесотехническия.Във фирмата в която работя по едно време правехме тревокосачки.Но дизайна си го правеха тези които са завършили технически уневерситети.Може би защото нямаше нито един завършил лесотехническия.

Тема Re: Дилема.... [re: Axиeв]  
Автор Haчko (нАукатамиехоби)
Публикувано11.08.05 11:19

Една моя приятелка завърши "Промишлен дизайн" в Художествената Академия. Когато веднъж я попитах какво всъщност "дизайнират", ми отвърна, че всичко - от пътни знаци и смесителни батерии за мивки, до автомобили.
Не знам дали все още има такава специалност там, провери...

Много е щуро на плажа.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.