|
Тема
|
Дилема....
|
|
Автор |
Axиeв (уморен) |
Публикувано | 02.08.05 19:32 |
|
....промишлен(инженерен) дизайн в ТУ или ЛТУ?
Съзнавам,че въпросът ми е малко далеч от темата,но проявете разбиране - няма много време за преценка(приет и на двете места).
Интересува ме нивото на подготовка,материална база,преподавателски състав и поле на реализация в последствие.Предполагам,има възпитаници на двата университета които има какво да споделят.
Предварително благодаря!
| |
Тема
|
Какво е ЛТУ
[re: Axиeв]
|
|
Автор | AK75 (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.08.05 10:58 |
|
В ТУ нещата вече не са такива каквито са били преди 10-15 години.
То май навсякъде отива на зле...
| |
Тема
|
Re: Дилема....
|
|
Автор |
Styx () |
Публикувано | 03.08.05 20:20 |
|
ЛТУ = лесотехнически университет
По принцип това трябва сам да си го решиш къде!!! и не трябва да се съобразяваш с мнения.
като гледам представянето и на двете места ТУ може би е по добре
(аз съм пристрастен, тъй като съм завършил ТУ) :-)
От друга страна и двете специалности за забутани във факултети образно казано "кучи гъз"
за такова животно - индустриален (инженерен дизайн) първо трябва да станеш инженер по нещо си (каквото и да било) и след това да задълбочиш познанията си в ергономиката и естетиката
Допълнение:
Тапията която ще вземеш и на която ще пише най-вероятно че ще си балкалавър или магистър няма да те направи инженер. Работата ти ще те направи инженер
И инженера по същество е дизайнер.
<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от Styx на 03.08.05 20:22.</EM></FONT></P>
Редактирано от Styx на 03.08.05 20:24.
| |
|
Където мацките са по-готини. Или което е по-близо до центъра.
Аз така се шибнах във УАСГ - бившия ВИАС.
| |
|
Имало една сбирка на светското общество. И се разхождал главния герой, който не бил ходил на такива места и не познавал никой, и се запознавал с разни хора, които казвали:
- Аз съм коафьор, миличък.
- Аз пък съм фотограф, скъпи!
- Аз съм моделер, муци!
И нашия се усетил за какво става въпрос, и когато следващият му казал:
- Аз съм дизайнер.
той отговорил:
- Аз пък съм най-обикновен педерас.

| |
|
ами зависи какво искаш (макар, че от въпроса ти става ясно че и ти не си наясно със себе си)
Лесотехническия най вероятно ще дизайнваш тревокосачки и кой знае още какво
в Техническия... кой знае, всичко останало
съветвам те да отидеш в ТУ, въпреки че там покривите са по-плоски, но пък може би ще си по-гъвкав в избора си на специализация по-късно
успех ти желае един завършил ТУ през 98-а
Магьосниците не закъсняват, нито идват по-рано. Те пристигат точно когато им е угодно
| |
Тема
|
[re: magesnik]
|
|
Автор |
obul (минаващ) |
Публикувано | 09.08.05 15:54 |
|
Ами даже и за тревокосачките си мисля че няма да прави дизайн ако учи в лесотехническия.Във фирмата в която работя по едно време правехме тревокосачки.Но дизайна си го правеха тези които са завършили технически уневерситети.Може би защото нямаше нито един завършил лесотехническия.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Haчko (нАукатамиехоби) |
Публикувано | 11.08.05 11:19 |
|
Една моя приятелка завърши "Промишлен дизайн" в Художествената Академия. Когато веднъж я попитах какво всъщност "дизайнират", ми отвърна, че всичко - от пътни знаци и смесителни батерии за мивки, до автомобили.
Не знам дали все още има такава специалност там, провери...
Много е щуро на плажа.
| |
|
|
|
|