Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:11 14.07.25 
Компютри и Интернет
   >> CAD/CAM
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема programa za razchertavane na aluminieva dogramaнови  
Авторioio (Нерегистриран)
Публикувано18.07.04 15:38

niakoi znaeli specializirana takava,osven autocad?

Тема E т'ва енови [re: ioio]  
АвторPVC (Нерегистриран)
Публикувано19.07.04 21:50

Човече, изби рибата!!!!!!!!!!!!!

P.S. А аз търся програма за чертане на болтове, ако може помагайте щ'ото зора е голям!

Тема Re: programa za razchertavane na aluminieva dogramaнови [re: ioio]  
Автор Пo дoбъp (може би)
Публикувано20.07.04 23:32

:)
Например има една българска, Profili се казва, но е много скъпа. Но върши работа. Прави схема, вади разкрой, цени и ала бала.
Иначе и Шуко имат програма, и е много по мощна. Но за жалост е на немски. А и я дават само ако си им клиент.
Но от опита дето си го имам, най сигурно си е да си го драснеш с AutoCAD :)

Тема Re: programa za razchertavane na aluminieva dogramaнови [re: ioio]  
Авторmicro (Нерегистриран)
Публикувано21.07.04 10:20

ama wie kakwo tolkowa 4ertaete na tezi dogrami. Ako e samo da na4ertaete edna ramka to togawa po-dobre i draskaj na Autocada. A ako smqta6 da 6a6ka6 klientite i 6efowete towa we4e e druga rabota. Po4eti po postingite, wiv linkowete i si izberi koto ti haresa da u4i6.

Тема Re:PVCнови [re: PVC]  
АвторAyтokaдиcт2OOO (Нерегистриран)
Публикувано21.07.04 11:25

Човече ти наясно ли си изобщо що ще рече това болт и как се чертае та си ръгнал а дириш програми и не знам ти кво. Нема а се учудим ако утре ръгнеш да тражиш робот та да ти откине две круши от крушата на дедо ти у ливадата оти много трудно било да протегнеш ръка и да ги откинеш. Или па се едно да чекаш половин час у БАН за да ти дойде ред оти да ти обяснат как да си напраиш сметка на парите, че требвало а си зееш билет за трамваю у София казано по селски не само за смех но и за смех на тебе. Па твою работодател що е гледал та те е зел, та да не моеш а драснеш 7-8 линии наръка. Е ако ти требе за документация отфаждаш у Аутокад2000 и бичиш там. Ти чат ли си изобщо оти се използуват програми кога и дека се впрегат. Та за един болт ти да тражиш програма това е кощунство бре, еиййй алоооо. То има програма на лисп дека го праи това, ама па за един болт толкова глезотия, абе маани. Праиш си библиотека с 2D детайли и кеф ти болт, кеф ти гайка, кеф ти не знам още кво. Па има стандарт ако си измаал болт М10 а ти требе М24 мааш scale 2.4 или обратно 0.416666, и си готов. Улови се на гяволъци ако сакаш да не станеш за смех пред твою шеф. Що ти е зоро да драснеш един шестоъгълник сос седем стъпки за горе долу 1 секунда щрапанье у Аутокад2000. Ако сакаш а скиаш главата на болто керизиш отстрани и глеаш шестоъгълник, отпреде един правоъгълник висок и тесен запнал правоъгълник по-нисък ама па по-широк, като от краю си обрал паюжините и чеплъците сос фаска. Ония там ерове дъги резби чини ми се си чат. Ако и за това требе а питаш, по-добре маани не се пофатай и търчи на курс. Да не джерекаме за 3D модел на болт у Аутокад оти ше се уплетеш като петел у калчища или мачка на кръстопът. Аре фатай се за чертане и не пляскай щуротии.

Тема Re:резбанови [re: Ayтokaдиcт2OOO]  
АвторДoн Cпиpo (Нерегистриран)
Публикувано21.07.04 18:34

Жалко че няма модератори в този клуб, защото ми писна да чета репликите на такива като теб. Хубав клуб, а какво стана. Какъв аутокад, какви 5 долара? Откога аутокада е CAD-програма? Няма нищо лошо ползващите аутокад да пишат в клуб CAD/CAM, ама да дават акъл за CAD/CAM ми се струва доста не на място.
Драги ми аутокадист, ти изобщо имаш ли нещо в главата си? scale 2,4 хахахаха.
Ти за вътрешен диаметър на резба да си чувал? А за стъпка? Хайде ако не си чувал си затрай и не давай акъли на човека. Ако си чувал, че има такива показатели погледни и виж вътрешните диаметри на М24 и М10 дали са в съотношение 2,4:1. Ха погледни и стъпките... Да не говорим за главите на болтовете, там е съвсем друга картинката и пак няма нищо общо с 2,4:1. Средните диаметри - и те....
И последно - хайде не говори за гяволъци, защото ако си чувал за параметрично проектиране можеше да обясниш на човека как да си направи параметричен 3D модел и после с една проста табличка, дори на ексел, да си вкара нужните диаметри (това става с обикновен скенер) и само да посочва кой вид резба да влиза в чертежа... И така за 10 минути да си направиш библиотека за каквото ти е кеф - я болтове, я шайби, я лагери..., като по-голямата част от тези 10 минути са за скенера да се загрее лампата.

Пък ако говорим за 2D то аз на Word ще нарисувам не по-бавно от теб 5-6 линии които са нужни за означението на една резба... само дето няма човек, който да рече на 2D чертането CAM.

Хайде бъди така добър и си вземи аутокада под мишница и върви да се хвалиш в детската градина колко си добър. Тук никой няма да те оцени защото това е клуб "CAD/CAM", а не "как да заместим чертожна дъска с компютър". А като си добър в математиката иди и пиши в клуб "Математика".

Тема Re:Дoн Cпиpoнови [re: Дoн Cпиpo]  
АвторAyтokaдиcт2OOO (Нерегистриран)
Публикувано22.07.04 01:00

Човече, да не ти обяснявам колко хиляди резби и то всякакви съм правил, на струг да не говорим на фрезова машина и борверг оти ше се ошашавиш. Метрични, милиметрови, цолови, правоъгълни, трапецовидни, да не турам у списако и разните му многоходови червяци на струг и на фрезова машина. Питащият ме учуди, като се е затруднил с един болт та е ръгнал да дири програма, при положение, че Аутокад го зове, да не говориме пък за нещо по сложно. Чини ми се, че не притежаваш програмата key-руска е. Она ти дава визуално размерите като чертеж с въвеждане на параметрични данни на болтове, гайки, ключове, с два-три щрака си видел всичко що ти требе. Човеко сака да изрисуе болт, едва ли ще задава параметрично данни, какви вордове, кви екселовци кви 5 лева бре, я с Аутокад съм измаал десетина болта дорде ти се озърташ у уордо от дека а почнеш. Бая май не си чат оти не знаеш що е това за болтовете S=1.75.d, Hb=0.7.d, Hg=0.8.d и за резбите на них D=d1+1.08.d, d1=D-1.08.p, d2=D-0.65.P. Тука по голема точност не ти требе. Те това му требе на един стругар оти да мое да извърти една резба дорде ти се чудиш кво чини он, най лесната де. Ако не си в час, че ти открехнем, оти S дава каков ключ да тражиш за главата на болто или гайката алооо. По искането на човеко се види че, он нема а тръгне а пише научен труд, те за това му требе най лесното. Човече, чертожната дъска мое да замени с компютър само оня дека има бая теоретически и практически опит. Но не това ми е акцента. Да видиме кво знаеш ти и кво моеш, имаш резба триъгълна М12, как ще я изобразиш като точен 3D модел, не 2D алоо, и баба ми мое така, нема да те питам за шнек оти ще се изприщиш от незнаене, камо ли па да те питам как ще направиш зъбите на червячно зъбно колело с 69 зъба модул 2 за архимедов червяк на струг, не на фрезова машина, чат ли си, абе маани не е за приказка. Аре и не се сърди, а се улови на четене и работа.

Тема do autokadistнови [re: ioio]  
Авторot usa (Нерегистриран)
Публикувано22.07.04 05:24

v4era se navarsiha 35 godini ot kacaneto na Lunata.Za kakvi boltove govori6.tova li e nivoto na tehnologiata v bg v momenta

Тема Re: do autokadistнови [re: ot usa]  
Авторbroto (Нерегистриран)
Публикувано22.07.04 08:32

На технологията, на културата и на какво ли още не...

Тема Re:Дoн Cпиpoнови [re: Ayтokaдиcт2OOO]  
АвторДoн Cпиpo (Нерегистриран)
Публикувано22.07.04 10:14

Привет драги ми аутокадист, както винаги се изказваш неподготвен. Като започнем от "триъгълна резба М12", която сигурно само в световноизвестната руска програма key я има. Я ми прошепни само на мен в кой стандарт видя да наричат метричната резба триъгълна?
Като стана въпрос за чертане, ха да видим сега кой какво може, ето ти 2-3 неща, даже и прословутата резба, ха пробвай да направиш поне едното в аутокада, сигурен съм че може, ама едва ли ще успееш...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.