Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:57 08.11.25 
Българи извън България
   >> Българи в Америка
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Да не забравяме, колегинови  
Автор noTeHHEgaP (старо куче)
Публикувано05.09.15 21:24

На тази дата, 5-ти септември, блядовете от СССР обявяват война и нахлуват в България за 50 години, без нито един български войник да е бил на фронта редом с Хитлер срещу червената армия и след като българското правителство официално е обявило война на Германия. Следват зверски безчинства, изтребления на културния и духовния елит на нацията и дива, неандерталска партизанщина от болшевишки тип.

Никога прошка на омразните съвецки уруди, другарки и другари - никога! И груб шамар за всеки самозабравил се русофил който дръзне да си припомни с умиление за 'доброто старо време'. Мерси

Редактирано от noTeHHEgaP на 05.09.15 21:25.

Тема Re: Да не забравяме, колегинови [re: noTeHHEgaP]  
Автор jaime14 (born free)
Публикувано05.09.15 23:27

+10 !!!!!!!!!!!!!!!!

Автор Yavanna (Giver of Fruits)
Публикувано06.09.15 00:01

Да ги тръшне чумата всички видове крадци, насилници и окупатори на България от всички националности, включително и нашите родни. Точка.

Автор lsrael Thornstein (Judenfurz)
Публикувано06.09.15 01:27

По принцип цяла Азия е изпортена и управлявана от тирани, фанатици, куковци, императори и прочие. Колкото по-далеч от Азия толкова по-добре.

Колкото до Америка искрено се надявам някой от местните кукувци да не бъде избран за президент - като почнем с интелектуалния титан Джеб Буш, минем през Ранд Пол, тий парти и компания.

и ви поздравявам с това:

Тема Re: Да не забравяме, колеги [re: noTeHHEgaP]  
Автор dorka14 (ветеран)
Публикувано06.09.15 01:28

Изо, много си точна! Да ги тръшне чумата!

"всички видове крадци, насилници и окупатори на България от всички националности, включително и нашите родни"

Редактирано от dorka14 на 06.09.15 02:13.

Тема Re: Да не забравяме, колегинови [re: lsrael Thornstein]  
Автор whatstheproblemagain-1264 (форумист)
Публикувано06.09.15 04:09

Аз слагам +10 на Торнстийн......За другите - няма да се обаждам. Ще си го спестя.

Автор pesho.konia (старши)
Публикувано22.10.15 22:36

Всъщност приноса на Съветския Съюз е голям. Например са смазали религията в БГ, което в моите очи е голям плюс. Смазали са гадната монархична система, където разни западно-европейски родове са ни управлявали. Също огромен плюс. От мизерна и селска България са изградили успешно индустриално общество. Сега Последните 25 години България обърна на следващата страница и мисля, че е за добро. Не е нужно да се плюе прекалено по ония 45 години все едно ако Бг беше капитализъм тогава щеше да цъфне та да върже.

Тема Re: Да не забравяме, колегинови [re: pesho.konia]  
Публикувано22.10.15 23:30

Абсолютно несъгласен съм. Никакъв принос нямат урудите от Съвецкия Съюз, само и единствено негативни последици от агресията им.

Монархията си е била на отживяване в Европа след Втората световна война по принцип. Със сигурност е щяла да бъде много отслабена и вероятно премахната в БГ дори и без болшевиките. Вместо слаба монархия и силна демокрация кво донася Съвецкия Съюз - тотална, абсолютна тирания съсредоточена в партийната върхушка под мотото "власт на народа"?? По-зле и от абсолютна монархия, не мерси.

За религията - не мисля, че е кой знае къв принос "смазването и" и въобще е тъпотия властта да контролира в кво вярват хората и да се меси в лични работи от тоя тип. Щом има разделение на светската власт и разни патриарси и попове не се бъркат в политиката, тва е достатъчно.

Мизерна и селска България - хаха. В България по това време си е имало процъфтяваща индустрия, предприемачи и фабриканти и общество с прекрасни предпоставки за индустриално развитие за времето си. Идват блядовете, разстрелват фабриканти и капиталисти, национализират, колективизират, правят петилетъчни планове и сгомнясват всичко.

Тема подмяна на нашата историянови [re: noTeHHEgaP]  
Автор pesho.konia (старши)
Публикувано23.10.15 06:41

В Тютюн не показваха ли, че капитализма е бил доста зле за бачкаторите през 20-те години или не помня правилно? Най-важното е, че моето разбиране за историята е, че Русия освобождава България от турско робство. Иначе спокойно можехме още да сме част от Турция. Според мен имат голям принос и за индустриализацията и енергийната инфраструктура и затова, че са ни спасили от монарсите и за много други неща. Субсидиране на развитието на нашата икономика със суровини примерно. Но не е това най-важното.

Според мен в БГ е започнало активно подменяне на историята. Грозно ми се струва. Също както в Македония. 50% от хората в БГ вече не знаят, че именно Русия ни спасява от турско робство с голяма армия подкрепена от всички прослойки на руското общество. Англичаните примерно са подкрепяли Османската Империя и са ни разбивали на дребно хубавата държава посредством политически машинации. А между другото не Русия, а Англия и Америка бомбардират България през втората световна война. Имало е май 2000 цивилни жертви в София, ако си спомням правилно. За едно поколение да се изтрие историята на 50%. В Македония за 2-3 поколения са изтрили историята на 100% и сега българите там ни мразят.

Тема Re: подмяна на нашата историянови [re: pesho.konia]  
Публикувано23.10.15 09:39

Не познавам човек от България, който да не знае за руско-турската освободителна война и за 3-ти март, който си се чества като национален празник. Аз бих го сменил с 6-ти септември, но тва е друга тема. Мисля, че доста преувеличаваш подменянето на историята и русофобските настроения. Аз мисля, че тенденциите са в точно обратна посока - все повече и повече млади хора развиват леви убеждения и антиамерикански настроения в последно време.

Абе мен не ме дразнят хората, които критикуват или дори мразят Америка - то си има бая за критика. Дразни ме първичната реакция на тия, дето като им причернее САЩ и поглеждат с умиление към Русия и Путин, и са готови да забравят варварските изстъпления на Съветския Съюз. Бая такива познавам, новоосъзнати социалисти или социалдемократи някакви

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.