Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:23 03.11.25 
Българи извън България
   >> Българи в Америка
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема органик фарминг - проблеминови  
Автор noTeHHEgaP (пристрастен)
Публикувано19.10.13 04:45

засадил съм си една много породиста чили чушка която се развива прекрасно, но тая нагла напаст катериците постоянно си заравят лешници и други простотии в лехата с чушките, мама им да иба крива неприятна!

даже вчера целия ми разсад със семена беше изровен, деееба и гадините ньедни. пробвах една смес от органик течен сапун, органик оцет и смлян органик чесън - дреме им на катериците на опашката просто. мисля че тая крава от оня органик блог дето ми препоръча да я забъркам тая кисела смес като некъв откачен органик алхимик просто се е ебавала с мене и другите органик фермери, дето и следим блога.

изе, кажи има ли органик спасение щото ше зема да им тегля една майна и да туря некой пестицид от монсанто ебати, да ми е мирна главата

Тема Re: органик фарминг - проблеминови [re: noTeHHEgaP]  
Автор dorka14 (старо куче)
Публикувано19.10.13 07:43

Ако научиш нещо сподели как си се справил, аз по същата причина не мога да
засадя лалета, защото ми изравят луковиците. Прави ми впечатление, че
съседите посаждат винаги много едър разсад, а не дребен. Разсадът им е
гигантски и може това да ограничава желанието на катериците непременно да го изровят.

Редактирано от dorka14 на 19.10.13 07:44.

Автор izz ()
Публикувано19.10.13 08:49

Лютите чушки добре виреят в саксии, освен това имат декоративна стойност:)) СЛожи си ги така, и катериците няма да нападат. Иначе....има някакви спрейове, Мисля, че ако си направиш спрей с масло от мента, бягат от него, както и разнид руги гадини го избягват....

Само не се забърквай с Монсанто, да ги отнесат мътните

Тема Братленови [re: noTeHHEgaP]  
Автор King. (инвеститор)
Публикувано19.10.13 09:55

Някоя ластика или въздушна пушка и им пълниш ситните ануси с олово, бас държа че няма да се мярнат тъдява...!!!

Автор Roxan*na (GG)
Публикувано19.10.13 11:39

Ние ползваме едни мрежи отгоре опънати -

На село го правят редовно - найлон и под найлона едни пръти огънати да държат найлона да не го отвее ветара и краищата се заравят в почвата.

Може да ползваш и стоманена конструкция, и всяка друга подходяща. За ягодите ползваме просто една ефтина пластмасова мрежа, опъната върху бамбукови клечки - мойте тука маже ги майсторят. Може да ползваш опъната мрежа, може опънат найлон, може всяка друга защитна материал - примерно има една метална мрежа също. Абе каквото намериш и да можеш да го опънеш върху чушките - огледай се къде имаш гардън сентери около тебе и какво предлагат и на какви цени.

Виждала съм дори текива като чадърчета готово направени мрежи - за слагане върху саксия. Ако искаш да местиш саксията - местиш я заедно с мрежата отгоре. Мрежата е направена като малко чадърче - и забождаш чадърчето в саксията и си пееш....

Не знам каква ти е градината - може спокойно да забодеш пръти около разсада и да опънеш от всички страни мрежа - най-обикновена градинска мрежа като къщичка над разсада. И не само за чушките. Нашата градина е тясна и дълга и имаме ограда от двете страни. В текива случаи опъваме по оградата от двете страни - градината е тясна нещо като 4 метра - и се получава като палатка отгоре на разсада. Но ти ше си прецениш как е за твойта градина.

Аре и да се пофали ш - и ние имаме катерици, ама те са послушни - ядът си от хранилката....

Да ти имам прублемите.....поне ме разсмя....

Робът се бори за свобода. Свободният - за съвършенство.

Автор Бaй Oнзи (ентусиаст)
Публикувано19.10.13 19:06

Използвай нафталин има го в маркет баскет

Тема Re: органик фарминг - проблеми [re: noTeHHEgaP]  
Автор shisharki (кво?)
Публикувано20.10.13 07:44

не че нещо, ама....

Редактирано от shisharki на 20.10.13 07:44.

Автор noTeHHEgaP (пристрастен)
Публикувано21.10.13 22:33

мерси на отзовалите се, както и на зевзеците, които са съпричастни към тоя сериозен проблем!

изе, мисля че доста подценяваш интелигентността на местните катерици - те не са прости като твоите катерици на село ебати, да им туриш една саксия и да ги матираш

имам си една голяма саксия с мащерка на която се качват без проблеми и пак ровят вътре, а разсада от лютата чушка го бях сложил в малки саксии дето направо ги бяха обърнали и разсипали, гиди напаст келява!!

а с ластик, кинге, няма как да ги дебна цял ден - то не е една катерица да наминава, ми цял катун дето живее наоколо, и съм забелязал че комуникират някак си - като почне да рови единия и вика цели тумби с подкрепления докато не ги изпъдя!

трябва ми нещо неотровно за пръскане, не мрежи, найлони и оранжерии. нафталина не ми звучи като добър вариянт, нали ше я ям тая чушка

Автор izz ()
Публикувано21.10.13 23:03

Имах предвид да си ги сложиш някъде из къщата вътре саксиите, не навън. Естествено, че катерица може да се качи на саксия, щом може на дърво.

Нали ти казах бре-напръскай с ментово масло, нетоксично е и ги гони. Не пръскай самата чушка, че ще има вкус на орбит после, но наоколо.

Автор Roxan*na (GG)
Публикувано21.10.13 23:13

Защо бе негро? при нас мрежата помага - казвамти, ягодите са сейф, домати отгледахме, мащерка имаме за чай, мажете садят некаф лук и си е нарет.

Ас си гледам предимно розите, а те мрежа не искат - но там, дето сме сложиле мрежа - нема прублеми!

Робът се бори за свобода. Свободният - за съвършенство.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.