|
Тема
|
How you doin?
|
|
Автор |
Don Marcello (непознат) |
Публикувано | 11.12.09 02:03 |
|
Дразни ли ви когато ви го каже някой, както винаги напълно непознат? Мене ме дразни. Тия хора нямат ли някакво чувство за граница, за респект на личното пространство. И дали това е присъщо само на по-ниските слоеве на обществото. От години съм тука и не мога да свикна.
| |
|
хора, прослойки и култури имат различно усещане за лично пространство.
Ако ти е по-приятно да се изчеткаш - мисли си че те са по-долни прослойки. По-лесно е да си представиш че твоето усещане за лично пространство е примерно 1 метър отдалеченост от теб - а тяхното 50см. Нормално е постоянно да навлизат в твоето без да забелязват. Както правилно забелязваш - ти си при тях от години, жалкото е че ти не можеш да се адаптираш към местните "стандарти".
| |
|
Това го правят хора от по-ниските прислойки, да. Тия дето са "по-така" не ти викат по улицата "how you doin". Ако ти това не си го видял и разбрал, жалко наистина. А ако си се приспособил към това, още по жалко.
| |
|
Приятелю и мен ме дразни,обаче се опитвам да не го чувам,понеже съм сугурен,че не влагат нищо в този израз.Хич ама хич не му пука на някой как си ,какво правиш,как се чувстваш,говоря за случайни хора де.
| |
Тема
|
Re: Различните
[re: БaйOнзи]
|
|
Автор |
belj (непознат
) |
Публикувано | 19.12.09 09:17 |
|
mi prav e 4ovekat, taka sa vazpitani , taka si pitat, ti 6to se spi4a6 , otgovarj6:I am OK and that is all
| |
|
Това е част от културата тук, не лоша или добра, просто част от културата. Така както в България хората се разминават и се гледат тъпо или си викат здрасти, така тук се поздравяват с идиоми в които никой не влага буквалния смисъл. Ето и една реклама илюстрираща разликите между Ню Йорк и Тексас по отношение на how you doin'
| |
|
Азь таа са чюфсвам с "до ноу".
Ма сфикнАх.
Жълти, черни, кафеви, какоу да ги праиш. И те као мене и тебе.
Робът се бори за свобода. Свободният - за съвършенство.
| |
|
Бе да бе да. Знам че това е културата но мен пак си ме дразни. Изглежда това част от цената, която трябва да се плати за да се ползва от местните блага. Иначе клипа е готин.
| |
|
So how you doin?
Не че много ме интересува
| |
|
|
|
|