Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:30 15.07.25 
Българи извън България
   >> Българи в Америка
*Кратък преглед

Тема How you doin?  
Автор Don Marcello (непознат)
Публикувано11.12.09 02:03

Дразни ли ви когато ви го каже някой, както винаги напълно непознат? Мене ме дразни. Тия хора нямат ли някакво чувство за граница, за респект на личното пространство. И дали това е присъщо само на по-ниските слоеве на обществото. От години съм тука и не мога да свикна.

Тема Различнитенови [re: Don Marcello]  
Автор jamie (градинар)
Публикувано12.12.09 13:18

хора, прослойки и култури имат различно усещане за лично пространство.
Ако ти е по-приятно да се изчеткаш - мисли си че те са по-долни прослойки. По-лесно е да си представиш че твоето усещане за лично пространство е примерно 1 метър отдалеченост от теб - а тяхното 50см. Нормално е постоянно да навлизат в твоето без да забелязват. Както правилно забелязваш - ти си при тях от години, жалкото е че ти не можеш да се адаптираш към местните "стандарти".

Тема Re: Различнитенови [re: jamie]  
Публикувано13.12.09 22:46

Това го правят хора от по-ниските прислойки, да. Тия дето са "по-така" не ти викат по улицата "how you doin". Ако ти това не си го видял и разбрал, жалко наистина. А ако си се приспособил към това, още по жалко.

Тема Re: Различнитенови [re: Don Marcello]  
Автор БaйOнзи (ентусиаст)
Публикувано15.12.09 14:52

Приятелю и мен ме дразни,обаче се опитвам да не го чувам,понеже съм сугурен,че не влагат нищо в този израз.Хич ама хич не му пука на някой как си ,какво правиш,как се чувстваш,говоря за случайни хора де.

Тема Re: Различнитенови [re: БaйOнзи]  
Автор belj (непознат )
Публикувано19.12.09 09:17

mi prav e 4ovekat, taka sa vazpitani , taka si pitat, ti 6to se spi4a6 , otgovarj6:I am OK and that is all

Тема Re: How you doin?нови [re: Don Marcello]  
Автор Kackeт (ама Muji)
Публикувано23.12.09 17:25

Това е част от културата тук, не лоша или добра, просто част от културата. Така както в България хората се разминават и се гледат тъпо или си викат здрасти, така тук се поздравяват с идиоми в които никой не влага буквалния смисъл. Ето и една реклама илюстрираща разликите между Ню Йорк и Тексас по отношение на how you doin'

Тема Re: How you doin?нови [re: Don Marcello]  
Автор !Roxana! (Libertarian)
Публикувано29.12.09 03:19

Азь таа са чюфсвам с "до ноу".

Ма сфикнАх.

Жълти, черни, кафеви, какоу да ги праиш. И те као мене и тебе.

Робът се бори за свобода. Свободният - за съвършенство.

Тема Re: How you doin?нови [re: Kackeт]  
Публикувано30.12.09 03:22

Бе да бе да. Знам че това е културата но мен пак си ме дразни. Изглежда това част от цената, която трябва да се плати за да се ползва от местните блага. Иначе клипа е готин.

Тема Re: How you doin?нови [re: !Roxana!]  
Публикувано30.12.09 03:27

So how you doin?

Не че много ме интересува

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.