Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:48 13.11.25 
Българи извън България
   >> Българи в Америка
*Кратък преглед

Тема Персонален Банкрут  
Автор alien.visitor (непознат )
Публикувано18.08.08 19:24

Ще ви разкажа една поучителна история и се надявам накрая да получа малко полезни съвети. Започнах да играя спекулативно на борсата още в студентските си години в САЩ. Тогава ми дадоха финансова помощ за да ми покрият напълно обучението но аз прекалих и взех още $20К за да инвестирам на борсата. Да инвестираш е добре но аз бях спекулант и след половин година надолу-нагоре (стигнах $65К) свърших с $2К и лош вкус в устата. Малко по-късно ми предложиха добра работа в Европа и реших да продължа с инвестициите но вече далеч по-зряло, особено и след факта, че всеки месец си плащах вноските за прахосаните 20К. Направих го и тъй като нямах много свободен кеш покрай местенето в ЕУ реших отново да взема заем от 30К на кредитните карти и максимален марджин при брокера ми. За мое много голямо разочарование, точно тогава ме удари световната криза и отново яко глътнах вода. Изведнъж се оказа, че съм с над 50К заеми в страна в която вече не живея. Опитах се да крепя положението повече от 8 мес но месечните вноски ми тежат много и вече вземам да се питам дали да не подам документи за персонален фалит. Знам, че в този случай студентските заеми не се погасяват но с останалите ми пари мога да ги покрия и да натоваря здраво кредиторите ми. Мислих много и реших, че така и така няма да живея повече никога в САЩ (дори сега се чудя как да си запазя зелената карта без да влизам много-много в страната) защо да не банкрутирам и да ги оставя да ме отпишат от регистрите за следващите 7 год. Ще се радвам да чуя ваши мнения и препоръки. Ако можете да ме посъветвате за адвокати и за това приблизително колко ще ми излезе тази авантюра ще съм ви много благодарен. Някой минавал ли е по този път?

Мерси

Тема Re: Персонален Банкрутнови [re: alien.visitor]  
Автор ниkoлaй_дc (Гого)
Публикувано22.08.08 23:20

Банкрута вече е 10 год.

Тема Re: Персонален Банкрутнови [re: alien.visitor]  
Автор Borislav (непознат )
Публикувано24.08.08 04:49

Ако го направиш, не ходи на адвокат. Иди при тези "Paralegal". Те ще ти попълнят документите срещу не много голямо заплащане. Ако имаш кредитна карта с нисък баланс, продължи да плащаш, за да може да набереш добра кредитна история за в бъдеще. Ако не планираш да купуваш имот в щатите за следващите десетина години, това е ОК. Проблемът е да не започнеш пак с борсата или други залагания. Това е горе-долу хроническа болест и се лекува трудно :-)
Ако купуваш кола в САЩ ще те друсат по около 20% лихва, докато минат 10-на години и имаш отново добра кредитна история.

Тема Re: Персонален Банкрутнови [re: Borislav]  
Автор Selski ()
Публикувано08.09.08 00:55

Немой да лажеш бре. Още на втората година кредитът му ще се е покачил. Язе думам обаче, дека адвокат е по-добре от паралигъл, оти они ги знаят сите задни вратички. Требе ти адвокат, който жмуля само лични фалити...

site sme ot nashe selo...

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.