|
|
|
Тема
|
Зелена Карта - колко време трябва да съм в САЩ?
|
|
| Автор |
alien.visitor (непознат
) |
| Публикувано | 21.04.08 15:47 |
|
|
Казуса е следния - колко време трябва да съм в САЩ ако НЕ ИСКАМ паспорт а желая само да си запазя зелената карта. Мога ли да влизам в страната само 2-3 пъти на година за 1-2 седмици? Прочетох доста неща в нета но никъде не пише дали има срок на пребиваване - просто предупреждават за permanent residence но аз си имам легален адрес (на родителите ми), ползвам кредитни карти, плащам данъци, търгувам активно с акции, валидна книжка и не мисля, че могат да ме бутнат за това.
Като цяло как гледат ако има срок - годините им астрономически ли са или почват да текат от последното ти излизане от страната. Мога ли да вляза сега Май месец 2008 и после чак Декември 2009, което като срок е повече от 12 мес но като години са си ОК.
Мерси на всички.
P.S. - познавате ли някой като мен който идва в годината за някоя друга седмица (макс до месец). Успешна ли е тази стратегия?
| |
|
|
|
За съжаление точна информация за времето необходимо за престой в САЩ с цел запазване на зелената карта не е предоставена от американските имиграционни служби.
Ако ще сте извън САЩ в продължение на 1 година (от датата на напускането), то тогава има презумпция че сте изоставили вашата зелена карта. Тази презумпция може да бъде оспорена като покажете че имате достатъчно солидни връзки в САЩ - имате имоти, плащате данъци и т.н. Също така имиграционните власти може да изискват от вас да докажете "добра" причина за вашето отсъствие от САЩ.
В подобни случаи, нашата кантора съветва клиенти в подобна на вашата ситуация да извадят "разрешение за влизане" което позволява да сте извън САЩ в продължение на период до 2 години без да се създава презумпция за изоставяне.
Стратегията за пътуване то САЩ всеки няколко седмици за поддържане на зелена карта работи, но според нас има по-добри (и евтини) варианти - като най-добрият е изваждането на това "разрешение за влизане" което е споменато по-горе.
Успех-
Димо Михайлов |
| |
|
Тема
|
Re: Зелена Карта - колко време трябва да съм в САЩ
[re: cilawgroup]
|
|
| Автор |
EЙЧ (минаващ) |
| Публикувано | 27.04.08 07:48 |
|
|
намерил си къде да си правиш безплатна реклама, ние тук даваме безплатни съвети, а вашата кантора ще иска пари сигорно и то не малко!
и с една година навън пак се оправяме, или лъжеш или чакаш още 4г. и си ситизен!..ай наздраве сега!
| |
|
|
|
|